Kız İsteme Söz Yüzüğü

soz de mi kurdele kesiliomusCADIARZU

soz le nisan arasindaki fark ne ya ben bilmiorum:kedi:

canım sözde kurdela kesilmiyor. nişanda kesiliyoo
sözde kıza yüzük takılıooerkek avcunu yalıyor ve ona bişey takılmıorr kaydirigubbakcemile3
söz daha ailee arasında bişey oluyoo anlayacağın

hmm ben bu konuda da biraz farkli takilmisim galbakaydirigubbakcemile3

isteme söz beraber olsun sevgılımle öyle yaparım istiyorum nişana ne gerek var ya saçma gelyo bana hem masraf hem kalabalık dedikonucu karıların bakışları da cabası o cin gözlerı hep üzerımde olur oylelerının bı halt varmıs gıbı söz gecesı yanı istemenın olacagı gece biraz kalabalık bı misafır topluluğu gelir olur biter sonra düğün tarihi falan o telaş yasanır sizce haksız mıyım zemuszemus

bence cok haklisin ben ole yapmistim meselakaydirigubbakcemile3

abim sözlenirken bildiğimiz nişan yüzüğü takıldı sonra onlar nişanda tekrar takıldı felan öyle bişe oldu ama ben öyle istemedim ben tek taş sözlüm de ince bir yüzük taktı bi de nişan baya zaman sonraysa böyle yüzük takılması daha iyi bence ...

üüüüf burdaki konuları okyunca öğrenmem gerekn ne çok şey var evlilik için diyorum.
söz le nişanın farkı ne söze aileler de katılıyorsa?? neden nişan değil de söz yapılıyor??
ben sözü iki genci ailelerini tanıştırmadan önce aralarında verdikleri evlilik kararı olarak düşünürdüm:44:
esas oğlanın evlenme teklifi etmesinden,ailelerin bir araya gelmesine kadar olan zaman söz değil mi ki.....

tamamen kısısel konular aslında. tek tas evlenme teklıfı bı nevı sozdur aslında. eskıden bole bıse olmadıgı ıcın. aıleler arasında soz yapılırdı. sımdı evlılık teklıfınde tek tas verılıyor. sonra aıleler soz yapmak ısterse soz yuzuklerı var 1 cıft onlardan alınabılır. ama sozle nısan arasında cok yoksa gerek yok. kızın tektası varsa kız tektasını takar erkek takmasa da olur. yok ılla taksın dıosanız sade bı yuzuk alınabılır. genelde soz yuzuklerını erkek alır. nısanda alyans alınır. cıftler karsılıklı alırlar alyanslarını. yanı kızınkını erkek erkegınkını kız alır. ama bazen yıne erkek alabılıyor. evlenırken de alyanslar sol ele geçer. isterseniz sıkıldıysanız yenı alyans da alınabılır. ama alınmasa da olur. nısan alyansı evlılık alyansıdır zaten. amma bılımsel bı acıklama oldu

işte aynenn biz de öle ypcaz

İyice kafam karıştı ama galiba benim de hem tektaş hem de alyans olacak. Sevgilim evlenme teklifini yaparken tektaş yüzük alacak, isteme ve söz kesileceği gün de söz alyansı takacağız. İkimizin fikri de aynı; bir örnek alyans takmak daha hoş olacak. Bir de bizim söz ile nişan arası uzun tutulacak bu yüzden geçiştirmelik bir şey olmasını istemiyoruz. Kısa tutsaydık benim sadece tektaş takıp sevgilime de gümüş bir yüzük almamız daha doğru olurdu tabi.

Peki bir sorum olacak benim de kızlar. Söz kesileceği gün kurdele keseceğiz. Fakat ben tektaşı o gün takmayayım mı? Yani tepsiye ikimizin de alyanslarını kurdeleyle bağlayıp koyalım ve tektaş parmağımda mı dursun, yoksa tektaşı hiç takmamalı mıyım o gün? Valla çok karışık işlermiş. En ufak şeyi bile sorun eder oldum :18:

ben hemen sana cevap vereyim

benimde senin gibi oldu, sözlüm tektası evlenme teklif ederken takmıstı söz olana kadar ben tektasımı takıodum zaten...

isteme- söz aynı gün oldu, ve ben o aksam da tektasımı taktım, sıra söz yüzüklerimizi takmaya geldiginde merasimden once tektasımı kutusuna koydum bi sureligine, söz yüzümüzü tektasımın ustune taktırmadım yani cunku ben tektası altta degil üstte seviyorum...

neyse merasim bitti yuzukler takıldı kesildi herkesin elini optuk vs faslı da bitti sonra kutudan alıp hemen ustune taktım ve o aksamı tektasım soz yuzugumun uzerinde taklı olarak tamamladım

onceden bole bole yapıcam diye karar vermemiştim o an ole yapmak geldi içimden ole yaptım gitti

Teşekkürlerrr Misafirler gelmeden önce tektaşımı kutusuna koyarım. Yüzük merasimi bitip kurdeleler kesildikten sonra tekrar takarım o zaman. Of kafamda daha bir sürü sorular

selam kızlar, benimde aynı şekilde tektaşımı takıyordum zaten, sözde alyanslar, tektaş birde söz bileziği takılcak. önce alynaslar takılıp kurdela kesilcek, sonra tektaşım ve bilekliğim takılcak. peki taktaşı ve bilekliği kim takıcak? erkek arkadaşım mı kayınvalidem mi? lütfen yardım edin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…