• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi söz yüzüğü alınmazsa söz günü takılması için tek taşımı gerimi vericem? Lütfn yrdmm:(

zeynep9292

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
108
1
38
34
İstanbul
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.kısmet olursa 5 şubat da sözüm olucak bir hafta önceside aileleri tanıştırıcaz :) sanırım söz sürecimiz biraz uzun olucak yani şubatta söz eylül ekim gibi de nişanımız olucak seneye yazında düğün. daha net değil tabi benim ailem tahminen bu şekil isteyecek diye düşünüyorum.asıl merak ettiğim yardımınızı beklediğim ve kafamı karıştıran şey; söz yüzüğü alınmalı mı yoksa tek taş yeterlimi ? erkek arkadaşım evlenme teklifi ederken zaten tek taş almıştı.çoğu arkadaşım eğer kısa olursa söz ile nişan arası söz yüzüğü şart değil zaten nişan yüzüğünüz olucak iki yüzüğe ne gerek var diyo.bende öyle düşünüyorum.E peki diyelim söz sürecim kısa olucak ve söz yüzüğü alınmicak sözüm olmadan bi kaç gün önce ben çıkartıp tek taşımı erkek arkadaşıma geri mi vericem söz günü takılması için bu bana çok saçma geliyo ? sonuçta o gün yüzük takılması gerekiyo adı üstünde söz kesilcek. siz nasıl yaptınız söz yüzüğü aldınızmı ya da sözünüzün olduğu gün sizde mi tek taşınızı çıkartıp verdiniz söz günü takılması için ? bu konuda yaşadıklarınızı benimle paylaşır mısınız acaba ne yapıcağımı bilmiyorum.yüzüğü çıkartıp vermek saçma geliyor.yorumlarınızı bekliyorum :)

biz öyle yaptık canım
bence sorun yok
ama erkeğe bir şey takılmıyor o zaman
onun için de gümüş yüzük aldım eşime, sözlü olduğun belli olsun dedim
ne de olsa nişan yüzüğü takılınca erkek, söz yüzüğünü çıkarıyor
eğer söz nişan aynı olacaksa ona bir şey diyemem

biz öyle yaptık canım
bence sorun yok
ama erkeğe bir şey takılmıyor o zaman
onun için de gümüş yüzük aldım eşime, sözlü olduğun belli olsun dedim
ne de olsa nişan yüzüğü takılınca erkek, söz yüzüğünü çıkarıyor
eğer söz nişan aynı olacaksa ona bir şey diyemem

sözümüzde nişanımızda ayrı olucak canım.bende erkek arkadaşıma bi yüzük alırım diye düşünüyorum söz günü o bana tek taşımı geri takar benim onun için aldığım yüzüğüde o gün takarız öyle geçiyo aklımdan ama bilmiyorum ya.yüzüğü ıkartıp vermek tuhafıma gidiyo :(

tek taşınla da olabilir canım.yok eger sevgilimin parmağıda boş kalmasın bu süre zarfında diyorsan yüzük al tabi.zaten söz yüzükleri çokta pahalı olmuyorlar.

zaten öncesinde taktigim yüzügü cikarip tekrar takilmasi banada sacma gelirdi acikcasi...
tektasin dursun yanina ince bi yuzuk takin sözlünle... pahali degiller, illaki gösterisli biseyde olmasi gerekmiyor
hem adet yerini bulur hemde ikinizede hatira kalir...

zaten öncesinde taktigim yüzügü cikarip tekrar takilmasi banada sacma gelirdi acikcasi...
tektasin dursun yanina ince bi yuzuk takin sözlünle... pahali degiller, illaki gösterisli biseyde olmasi gerekmiyor
hem adet yerini bulur hemde ikinizede hatira kalir...

Galiba öyle yapıcam canım daha mantıklı geliyo çünkü o şeklide.yüzüğü çıkartıp verme fikri tuhafıma gidiyo çünkü.hem evet çok gösterişli bişey şart değil sözlü olduğumuza dair bi simgemiz oluş olur :)

Evlenme teklifi edeli baya olduysa yüzüğü değiştirin.biraz daha buyuk taşlı bısey alabilirsiniz. Soz yüzüğü eskıdenmıs annelerımuz zamanında tek tas moda değilmiş.ince tel gıbı yüzük takılırmis. Ama su var bence erkek arkadaşına sor tatlım yüzük takmak ıstermısın diye zorlama baskı yapmayın derim ben.

Evlenme teklifi edeli baya olduysa yüzüğü değiştirin.biraz daha buyuk taşlı bısey alabilirsiniz. Soz yüzüğü eskıdenmıs annelerımuz zamanında tek tas moda değilmiş.ince tel gıbı yüzük takılırmis. Ama su var bence erkek arkadaşına sor tatlım yüzük takmak ıstermısın diye zorlama baskı yapmayın derim ben.

konuştuk canm bunları nasıl istersen öyle yaparız istersen alırız dedi.evlenme teklifinide yeni etti 2 ay falan oluyo çok eskimedi yani ufak tefek cizikler var o kadar canım

söz yüzüğü tekrar alınması gerekiyor bence. biz abimin eşine evlenme teklif ettiği yüzüğün haricinde 5 taşlı bi yüzük almıştık. bizim hatun biraz kokoş da öyle ince bi yüzük kesmedi :)

konuştuk canm bunları nasıl istersen öyle yaparız istersen alırız dedi.evlenme teklifinide yeni etti 2 ay falan oluyo çok eskimedi yani ufak tefek cizikler var o kadar canım[/QUOT

Ozaman o gecelik tepsiye koyuver canım sende. Geri verme dursun sende yıne. Alsın tekrar taksin ne olacak. Bizimki soz olacaktı alyans aldık diye nısana dondu. Sızınkıde karambole gelmesin.

Benim erkek arkadaşımın bu konuda aklı o kadar karışıktı ki tektaşın yanında söz yüzüğü, nişan yüzüğü ve evlendikten sonra takılacak alyans ayrı ayrı alınacak sanıyordu :9: Ben hiç gerek olmadığını söyledim. Zaten isteme-nişan bir arada olacak, onda da tektaş ve alyans birlikte takılacak, sonrasında da değiştirmeyeceğiz, öyle karar aldık. Yapana bir şey diyemem ama bana ayrı ayrı yüzükler çok manasız geliyor.

Senin asıl soruna gelince; tektaşlı evlenme teklifi aslında bir Amerikan adeti. O teklifi kabul eden kız yüzüğü takıyor, sonra ailelere gidip "biz nişanlandık" diyebiliyorlar :)) Yani tektaş onlar için "engagement ring" yani nişan yüzüğü. Alyansları da evlendikleri zaman takıyorlar, o da "wedding ring" yani evlilik yüzüğü. E bizde tektaşı takıp aileye "biz nişanlandık" diyebilmek biraz yürek istiyor haliyle :9::9: O yüzden söz yüzüğü yerine geçiyor ve söz ya da nişanda önceden evlenme teklif edilmiş olsa da geri verilip tekrar takılıyor. Bence şartlara göre normal bir uygulama, sana da garip gelmesin canım :) Ya da yine de istemezsen ince birer yüzük alıp takabilirsiniz.

konuştuk canm bunları nasıl istersen öyle yaparız istersen alırız dedi.evlenme teklifinide yeni etti 2 ay falan oluyo çok eskimedi yani ufak tefek cizikler var o kadar canım[/QUOT

Ozaman o gecelik tepsiye koyuver canım sende. Geri verme dursun sende yıne. Alsın tekrar taksin ne olacak. Bizimki soz olacaktı alyans aldık diye nısana dondu. Sızınkıde karambole gelmesin.[/QUOT

Dogru soyluyosun canm teskkr ederm :)

Pardon arkadaşlar linkte anlayamadığım bir nedenle sorun olmuş. Linki tekrar veriyorum.
http://www............../xticaret/?2026_70526_=&ref=">Divas Pırlanta

Hayırlı olsun şimdiden...

Canım bende 3 kere yüzük alınmasına karsı oldugum için normal alyans aldım tek tasımı soz gunu vermedım arası uzun diye ama simdi ben alyans alınca soz nısan gibi oldu ne gerek var bi daha yapmaya demeye başladılar annem sen istersen yaparız dıyo ama kayınvalıdem falan gerek olmadıgını dusunuyo biraz karambole geldı yanı alyans alınca ama alyans aldıgım için memnunum tek tası sureklı takmıyorum

Back