• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz yüğündeki taş düşme sorunu

miladre

hüryaşarım
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
751
900
53
Almanya
Merhaba Arkadaşlar, :skandal:

yaklaşık 4 aydır sözlüyüm ve bir ay evvelsi yüzüğümde kenarında bir taş utanmadan firar etti. Bunu farkına vardıktan sonra daha da dikkatli kullanmama rağmen bir baktım taş kayıbı 3-4 e katlandı. Geçen Hafta alınan yere eletip taşları yenilenildi. Hatta hasarlı bölgeleri yapıştırıcı kaplama şeklinde tamir etmişler,taşların yeniden yerleştirilmesi zor muydu bilemedim, sormadım da.

Bazı taşlar bu nedenle ışık vurmadığı vakit farklı derinlikte olduğu belli. Şimdi asıl konuya değinir isek, benim biricik Valide sultanım, taşlı alyanslar hassas olduğundan üstünden koruyucu nedeniyle Oje ile geçti ve benim bilmek istediğim İnternet'de arama motorundan aldığım bazı yorumlara göre bu yöntem taşları sararmasına neden oluyor muş, doğru mudur? Ve sizler bu sorunlar ile karşı karşıya geldiğinzde hangi yöntemler uygularsınız?

FullSizeRender.jpg

İpucu ve yardım da bulunabilir iseniz sevinirim.
Sevgilerimle.. :KK200:

canım bişey belli olmuyo bence. ben de olsam parlatıcı kullanırdım direk :dondurma:
Işık vurduğunda belli olmaması insanı rahatlatıyor. Küçük taşlı işlemlerde de düz ve pürüsüz olmasını beklemekte saçma olur ama işte İnsanin içine dert oluyor bazen. Peki parlatıcı taşları sarartması doğru mu peki?

Işık vurduğunda belli olmaması insanı rahatlatıyor. Küçük taşlı işlemlerde de düz ve pürüsüz olmasını beklemekte saçma olur ama işte İnsanin içine dert oluyor bazen. Peki parlatıcı taşları sarartması doğru mu peki?
hiç duymadım ve görmedim canım..
ne kadar daha takacaksın bu yüzüğü? gümüş mü bu altın mı ?

hiç duymadım ve görmedim canım..
ne kadar daha takacaksın bu yüzüğü? gümüş mü bu altın mı ?
22K altın ve dayandığı kadar takmak isterim. Sene sonuna doğru da Nişan yüzüklerini takacağız onlar da sonra evlilik alyansları olacak. Tabi böyle taşlarla birdaha sorun yaşamamak için sade ve klasik birşey düşündük. Ve sağlık bakım sektöründe olduğumdan dolayı da yüzüğü taşıyabileceğim şekilde olması mantıklı olur :D

22K altın ve dayandığı kadar takmak isterim. Sene sonuna doğru da Nişan yüzüklerini takacağız onlar da sonra evlilik alyansları olacak. Tabi böyle taşlarla birdaha sorun yaşamamak için sade ve klasik birşey düşündük. Ve sağlık bakım sektöründe olduğumdan dolayı da yüzüğü taşıyabileceğim şekilde olması mantıklı olur :KK70:
anladım canım hayırısı olsun. geçici mi diye merak ettimde.:işsiz::KK51: ben de gümüş aldım söz yüzüğümü 1 ay sonra nişanım var alyansıma geçmek için sabırsızlanıyorummm:dua::halay:

anladım canım hayırısı olsun. geçici mi diye merak ettimde.:işsiz::KK51: ben de gümüş aldım söz yüzüğümü 1 ay sonra nişanım var alyansıma geçmek için sabırsızlanıyorummm:dua::halay:
Aynen yavaş yavaş benim heveslerimde tekrardan tazeleniyor. Söz yüzüğünü Kayınvalide ve Sözlüm benim seçmemi istediler. Bana kalsa bende basit birşey olmasını isterdim. Baktım Altın ayarı muhabbetleri başladı, vay 14K hemen kararır alırsan seç birtane. Benimde eğer bir kuyumcuda gözüme birden ''pat' diye birtanesi hoş görünmezse seçimde zorlanıyorum.

Yaklaşık iki şehir ve 15 Kuyumcu sonra (yaklaşık yol mesafesi ile 4 saat içerisinde) bunu seçebildim ama yüzük derecesine yumuşak olduğu için çok hassas.

Sen nasıl bir model düşündün veya seçtin alyans olarak?

Aynen yavaş yavaş benim heveslerimde tekrardan tazeleniyor. Söz yüzüğünü Kayınvalide ve Sözlüm benim seçmemi istediler. Bana kalsa bende basit birşey olmasını isterdim. Baktım Altın ayarı muhabbetleri başladı, vay 14K hemen kararır alırsan seç birtane. Benimde eğer bir kuyumcuda gözüme birden ''pat' diye birtanesi hoş görünmezse seçimde zorlanıyorum.

Yaklaşık iki şehir ve 15 Kuyumcu sonra (yaklaşık yol mesafesi ile 4 saat içerisinde) bunu seçebildim ama yüzük derecesine yumuşak olduğu için çok hassas.

Sen nasıl bir model düşündün veya seçtin alyans olarak?
biz aldık zaten canım çift renkli hafif dalgalı bi alyans seçtik. ramazandan sonra nişanımız var çünkü araya ramazan girince önceden halelttik her şeyi biz. bi tek sözlümün takımı kaldı onu da bayramda halledicez işte:dondurma:
alyansların fotoğrafını atmak isterdim ama babamda şuan ben de ailemden uzakta yaşıyorum :KK54:

biz aldık zaten canım çift renkli hafif dalgalı bi alyans seçtik. ramazandan sonra nişanımız var çünkü araya ramazan girince önceden halelttik her şeyi biz. bi tek sözlümün takımı kaldı onu da bayramda halledicez işte:dondurma:
alyansların fotoğrafını atmak isterdim ama babamda şuan ben de ailemden uzakta yaşıyorum :KK54:
Hadi hayırlısı bakalım

Taşların parlaklığını alıyor oje bence. Benim nisan yüzügüm de boyle ve ne yazik ki düşüyor benimkiler de. 1 düştü yaptırdım 2 düştü adam bana alyans olarak kullanmayın bunu diyor sinir oldum. Son yaptirdigimdan beri dusmedi cunku nadiren takiyorum:KK51:bilekligimde de boyle taslar var mesela onun da bitanesi dusunce gectim ojeyi. Altin kismi hala parliyor da taşların ışıl ışıllığı gitti biraz. Adamlar yuzugu son verdigimde parlatti bi de ışıldıyo su an o yuzden kiyip ta suremiyorum oje. Dugunden sonra baska alyans alicaz benim cozumum bu:KK12:

Kelin ilaci olsa basina surer canim.:110: maalesef benim de tek tasimin yaninda taslar var ve surekli dusuyor. Ben de oje surdum yine dustu. Zamanla degisecek baska yol yok gibi

Back