• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz tarihine karar verme ve psikolojik baskı

shapysy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Sevgili kk kadınları,
Kısa yoldan lafa gireyim :)
Beni ve erkek arkadaşımı önceki konumdan belki az çok bilirsiniz. Zaman geçti ve biz ciddi düşünmeye başladık ve söz tarihi kararlaştırmaya karar verdik. Bundan bir ay önce erkek arkadaşım gelip ailemle tanıştı ve geçen hafta da aile gelip annem ve babamla tanıştı, söz tarihi belirlemek için gelindi aslında (isteme tarihine karar verilecekti). Ben şu anda okula devam ediyorum ve Şubat'ta erkek arkadaşımın oturduğu şehirde yükseğini okumaya devam edeceğim.
Bu arada yaşım 25. Öncelikle aileler iyi anlaştı, sorun çıkmadı, üstü kapalı olarak adetler gelenekler filan da konuşuldu; ama önce söz tarihi alalım dediler. Onlara kalsa bir hafta sonra da istemeye gelip söz takacaklardı; ama o tarih bana erken geldi ve istemedim. Şubat'ta ben taşınmadan önce gerçekleşmesi iki ailenin de ortak görüşüydü ve şimdilik ona karar verildi gibi. Gelgelelim benim durumuma... Şu anda çok yoğun bir dönemden geçiyorum okul anlamında, bilen bilir tez yazıyorum ve aklımda ne söz, ne aileler, ne gelenek, ne mendil, ne söz makası var :) Sanki erkenmiş gibi hissediyorum; ama erkek arkadaşıma da bir şey diyemiyorum, onun da yaş olarak 31'i bitti, artık evlenmek istiyor.
Erkek arkadaşım henüz bana evlenme teklif etmedi, olay kendiliğinden gelişerek, sürekli evlilik konuşularak buraya geldi; ama ben anı olarak bile olsa bir evlenme teklifi almak istiyordum. Ama aynı şehirlerde değiliz, evlenme teklifini sözden önce etmeyeceğini düşünüyorum, o da içimde kaldı. Sonuçta Şubat'a ne kaldı şunun şurasında. Annesi, sözden birkaç ay sonra da nişan olsun diyor; ama o da bana çok erken geliyor :( Ayrıca onlar düğün onların oturduğu, kına bizim oturduğumuz yerde olacak diyor ve ben kına da istemiyorum :( Çok soru var kafamda ama şu an kafam okulla ilgili işlerle o kadar dolu ki ne bunları tartışacak ne de kabul edecek gücü bulamıyorum kendimde.
Erkek arkadaşım da oldukça yoğun çalışıyor ve biz ancak telefonda görüşebiliyoruz. Bu konuları tutup telefonda konuşunca ben de sıkılıyorum ve erteliyorum kararları sürekli. Ayrıca beni görmeye geldiğinde bile bilgisayar başından kalkmıyor oluşu (ben biraz ilgi arsızıyım ya da yeterince igi istiyorum biemiyorum) beni evlilik hayatına dair korkutuyor. Bir süre onunla aynı şehirde yaşamak bana iyi gelcek en azından aynı şehirdeyken ne kadar ilgilendiğini görmek istiyorum, o yüzden nişan süresini de uzatmak istiyorum; ama tanıştıktan sonra söz tarihini on gün sonraya isteyen aile de nişanı ne kadar uzatır onu da bilmiyorum.
Kızlar kısacası karmakarışığım. Evliliğin benim için erken olduğunu düşünüyorum sanırım; ama kendime de itiraf edemiyorum. Aslında arkadaşlarım da birer birer evleniyor ama bir sene öncesine kadar hiç aklımda yokken şimdi bu kadar yakın olmak korkutuyor sanırım.
Erkek arkadaşıma evliliğin beni korkuttuğunu söylediğimde de merak etme evlenince korktuğun şeyleri yaşamaycaksın, ben böyle bütün gün bilgisayar başında olmayacağım, tatillerde böyle oluyorum, o zaman daha çok vakit geçireceğiz filan diyor; ama içim pırpır yine de, çok huzursuzum :( Kendimi kurdela kesilirken ya da kına yakılırken düşünemiyorum hala :(
Çok uzun yazmışım, okuyanlara şimdiden teşekkürler... Bir fikir verebilirsiniz belki, haksızsın ya da haklısın şöyle yap diyebilirsiniz diyerek paylaştım. En yakın arkadaşlarıma anlatsam onlar benim için endişelenip objektif kararlar veremezlerdi belki.
Çok teşekkürler tekrar tekrar kızlar...

okurken şunu düşündüm;
insanların ailenizle tanışmaya ne maksatla geldiğini bilmiyor muydunuz?
madem evliliğe hazır değildiniz ki yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor neden bu işe kalkıştınız?
çocuk oyuncağı değil ki bu..insanlar söz,nişan konuşuyor siz başka...
erkek arkadaşınızla aynı şehirde yaşayıp onu biraz daha tanıma düşüncesindeyseniz neden karşı tarafı evlilik niyetine soktunuz da kabul ettiniz gelmelerini inanın anlamadım

Öncelikle merhaba;
Bu tür durumlar genelede herkesin yaşadığı durumlar diye biliyorum zira ben 7 yıl birlikte olmama ve çok sevmeme rağmen hala erken mi diye çok düşünmüştüm..Ama gördüm ki düşündüğüm gibi olmadı.Ama benim okul gibi bi engelim yoktu.Keşke aileler işin içine girmeden bunları düşünseydin.Düğün kına olayına gelince ayrı şehirlerde olduğunuz için daha mantıklı gibi geldi bana bu benim düşüncem tabi.Söz kesilir nişan tarihi erteleyebilirsin belki o olabilir.Mutlu bir hayat geçirmen dileğiyle...

okurken şunu düşündüm;
madem evliliğe hazır değildiniz ki yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor neden bu işe kalkıştınız?
erkek arkadaşınızla aynı şehirde yaşayıp onu biraz daha tanıma düşüncesindeyseniz neden karşı tarafı evlilik niyetine soktunuz da kabul ettiniz gelmelerini inanın anlamadım

Katılıyorum. Ailelerin tanışması bile önemli bir adımken siz kendiniz emin değilseniz aileleri böyle bir durumun içine sokmasaydınız keşke. Ayrıca sözden sonra evlenme teklifi beklemek de saçma olur. Kimse evlenmeyi düşünmediği birisiyle sözlenmez mantıken. Evlenme teklifi bu mevzulardan çok önce olur, sizde olmamış, çok takılmayın buna.

şu an böyle hissetmen çok doğal bebişim hiç tasalnma :34: işler başlasın falan filan çok rahatlayacaksın emin ol ay buyuumuymuş kokrtugum diyeceksin. valla sana şunu söyleyebilirim 20 yaşını geçen her kız evlilikten soğuyor ben bunu bilir bunu söylerim. istisnalar var tabi.. her kız ıstıyo evlensem falan ama iş ciddiye binince noluyoruz lan oluyo :52: çok mutlu olacaksın canım endişe etme:34: isteme olayı gerçekleşsin bi sözlü olursunuz aynı şehirdede daha iyi anlarsın herşeyi... senin istediğin bi tarihtede nişan olur.. nişan olması demek hemen evlenmek değil zaten... nişandan sonra evinizi barkınızı dizene kadar beklersin evlenmek için. bu sürede senin evliliğe ısınman için çok tatlı, güzel ve eğlenceli bir zaman olacak emin ol şimdiden mutluluktar canım:nazar:

okurken şunu düşündüm;

gelinim, öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.
ailemle tanışmaya öncelikle sadece "tanışma" maksatlı geldiler,ikincisi de elbet söz tarihi için geldiklerini biliyordum; ama bahsettiğim düşündükleri tarihin çok erken oluşuydu. sonuçta herkes kendine göre ayarlıyor söz-nişan tarihini. evliliğe hazır olup olmadığımı kestiremiyorum hala, bunu erkek arkadaşım yüzünden mi yoksa kişilik olarak mı yaşadığımı bilmiyorum. oradan nasıl göründüğünü merak ettim belki de.
insanlar söz, nişan konuşurken ben başka değilim aslında. benim şu an meşgul olduğum konu okulum, zira bu okul bitmeden, kendime onun yaşadığı şehirde bir hayat kurmam da imkansız. ben başka bir şey düşünmüyorum o yüzden, aslında bir an önce onunla aynı şehirde yaşamak için çabalıyorum.
ben bu konularda deneyim sahibi olmadığım için bilmiyorum, aile tanışmaya gelince, birkaç ay içinde evlenmeyi kabul etmiş olmam anlamına mı gelir? inanın bilmediğimden soruyorum...

Öncelikle merhaba;
Bu tür durumlar genelede herkesin yaşadığı durumlar diye biliyorum zira ben 7 yıl birlikte olmama ve çok sevmeme rağmen hala erken mi diye çok düşünmüştüm..Ama gördüm ki düşündüğüm gibi olmadı.Ama benim okul gibi bi engelim yoktu.Keşke aileler işin içine girmeden bunları düşünseydin.Düğün kına olayına gelince ayrı şehirlerde olduğunuz için daha mantıklı gibi geldi bana bu benim düşüncem tabi.Söz kesilir nişan tarihi erteleyebilirsin belki o olabilir.Mutlu bir hayat geçirmen dileğiyle...

zakkumya çok teşekkürler yorumun için. ben de çok seviyorum; ama neden böyle hissettiğimi bilemiyorum, benim de tek ümidim herkesin biraz böyle hissetmesi üzerineydi :) inşallah öyledir diye düşündüm hep. ben şu an yüksek lisansı bitiriyorum, orada doktoraya devam edeceğim, bu bir engel sayılır evet o yüzden canımı dişime taktım zaten çok stresli geçiyor. onun ailesi çok ısrar etti tanışmak için, ben de oraya taşınacağımdan birazcık da ailemin içine sinmesi için tanışsınlar istedim aslında. umarım mutlu oluruz hepimiz, çok sağol.

sorun ettiğin ne zaman evleneceğin mi yoksa erkek arkadaşınla gerçekten evlenmek isteyip evliliğe hazır olup olmadığın mı?

Katılıyorum. Ailelerin tanışması bile önemli bir adımken siz kendiniz emin değilseniz aileleri böyle bir durumun içine sokmasaydınız keşke. Ayrıca sözden sonra evlenme teklifi beklemek de saçma olur. Kimse evlenmeyi düşünmediği birisiyle sözlenmez mantıken. Evlenme teklifi bu mevzulardan çok önce olur, sizde olmamış, çok takılmayın buna.

durdurdum yorum için teşekkürler. evet biz o adımı atladık sanki, hayırlısı olsun ne diyeyim.

şu an böyle hissetmen çok doğal bebişim hiç tasalnma :34: işler başlasın falan filan çok rahatlayacaksın emin ol ay buyuumuymuş kokrtugum diyeceksin. valla sana şunu söyleyebilirim 20 yaşını geçen her kız evlilikten soğuyor ben bunu bilir bunu söylerim. istisnalar var tabi.. her kız ıstıyo evlensem falan ama iş ciddiye binince noluyoruz lan oluyo :52: çok mutlu olacaksın canım endişe etme:34: isteme olayı gerçekleşsin bi sözlü olursunuz aynı şehirdede daha iyi anlarsın herşeyi... senin istediğin bi tarihtede nişan olur.. nişan olması demek hemen evlenmek değil zaten... nişandan sonra evinizi barkınızı dizene kadar beklersin evlenmek için. bu sürede senin evliliğe ısınman için çok tatlı, güzel ve eğlenceli bir zaman olacak emin ol şimdiden mutluluktar canım:nazar:

vatolina, çok ama çok teşekkür ederim. içim biraz aydınlandı yorumun üzerine cidden. umarım ben gözümde büyütüyorumduur :) eve4t biraz öyle oluyo sanırım ben de hayatta evlenmem diyen biri değildim hatta atıp tutardım vakitlice çocuk yapmak istiyorum filan diye; ama yakınlaştıkça korktuğumu hissettim her şey gözümde büyüdü sanki alışverişi, ev dizmesi filan gibi. dediğin gibi sözden sonra yüreğim hafifler inşallah. biraz da aynı şehirdeyken görür rahatlarım. çok ama çok teşekkür ederim, gönülden diliyorum her şey senin de gönlünce olsun. zor zamanlarda böyle seninkiler gibi tatlı sözler duy inşallah hep...mutluluklar canım sana da :)

sorun ettiğin ne zaman evleneceğin mi yoksa erkek arkadaşınla gerçekten evlenmek isteyip evliliğe hazır olup olmadığın mı?

belki ben eksik anlattım, kafam o kadar karışık ki yanlış aksettirmiş de olaiblirim. erkek arkadaşımı seviyorum ve evlenmeyi düşünüyorum elbette. sadece doğru zaman bu kadar yakın mı olmalı diye düşünüyorum (bu kadar yakın dediğim bana göre yakın elbette, onlara göre yerinde bir vakittir muhtemelen). böyle düşünmemin sebebi de onun da yoğun olmasından dolayı hareketlerindeki eksiklik ya da sıkıntı mı diyeyim ne diyeyim onu da bilemiyorum. çünkü dediğim gibi ben şu an çok gergin bir dönemden geçiyorum ve onunla aynı şehirde yaşamak için biraz sıkıştırdım bu süreci. ve yepyeni bir şehire daha alışamadan evlenmek biraz yüksek bir sıçrayış gibi geliyor. ama bir süre aynı şehirde sözlü-nişanlı kalırsak hem şehre alışırım, hem onunla düzenli bir süreç yaşarsam nasıl olacağını görmüş olurum gibime geliyor. emin olamıyorum işte bilmiyorum :(

vatolina, çok ama çok teşekkür ederim. içim biraz aydınlandı yorumun üzerine cidden. umarım ben gözümde büyütüyorumduur :) eve4t biraz öyle oluyo sanırım ben de hayatta evlenmem diyen biri değildim hatta atıp tutardım vakitlice çocuk yapmak istiyorum filan diye; ama yakınlaştıkça korktuğumu hissettim her şey gözümde büyüdü sanki alışverişi, ev dizmesi filan gibi. dediğin gibi sözden sonra yüreğim hafifler inşallah. biraz da aynı şehirdeyken görür rahatlarım. çok ama çok teşekkür ederim, gönülden diliyorum her şey senin de gönlünce olsun. zor zamanlarda böyle seninkiler gibi tatlı sözler duy inşallah hep...mutluluklar canım sana da :)

canım benim yaa çok sağol güzel dileklerin için inan gözlerim doldu duygulandım valla:5: herkesin geçtiği süreçler bunlar tatlım çok normal bunları hissetmen ben 23 yaşındayım mesela evlenmeyi nası istiyorum bi bilsen ama bi an evliliği yakın görünce aman kalsın diyesim geliyo:1: ama her kız geçiyo bu aşamadan biliyorum çünkü.. söz olayı olacak sen rahatlayacaksın gör bak :34: çoook mutlu olacağınada eminim canım

belki ben eksik anlattım, kafam o kadar karışık ki yanlış aksettirmiş de olaiblirim. erkek arkadaşımı seviyorum ve evlenmeyi düşünüyorum elbette. sadece doğru zaman bu kadar yakın mı olmalı diye düşünüyorum (bu kadar yakın dediğim bana göre yakın elbette, onlara göre yerinde bir vakittir muhtemelen). böyle düşünmemin sebebi de onun da yoğun olmasından dolayı hareketlerindeki eksiklik ya da sıkıntı mı diyeyim ne diyeyim onu da bilemiyorum. çünkü dediğim gibi ben şu an çok gergin bir dönemden geçiyorum ve onunla aynı şehirde yaşamak için biraz sıkıştırdım bu süreci. ve yepyeni bir şehire daha alışamadan evlenmek biraz yüksek bir sıçrayış gibi geliyor. ama bir süre aynı şehirde sözlü-nişanlı kalırsak hem şehre alışırım, hem onunla düzenli bir süreç yaşarsam nasıl olacağını görmüş olurum gibime geliyor. emin olamıyorum işte bilmiyorum :(

evet ayneeeen öyle olacak canım.. ailesini daha yakından tanıyacaksın buda sana artı bi mutluluk huzur katacak kendi ailenden olacak onlarda.. yakındaki sözlü adayınlada aynı şehri paylaşınca hep beraber olacaksın sana ilgisi sevgiisi daha bi büyüyecek kesinlikle:34: ve sözlü yada nişanlı olmak süper bişey emin ol canım çooook güzel zamanlar bekliyo seni hele bide kendi evin olacak ya eşyaların kendi buzdolabın kendi mıkrodalga fırının ne bilim senin çay kaşığın minik tuzluğun çok güzel olacak canım yaaaa tarihleride sözden sonra sen istediğin şekilde ayarlarsın nişan tarihinide aynı şehirde oldugun zaman ıcınde kesinlestırırsın kafanda zaten sonrasıda corap sökügü gibi gelir canım

evet ayneeeen öyle olacak canım.. ailesini daha yakından tanıyacaksın buda sana artı bi mutluluk huzur katacak kendi ailenden olacak onlarda.. yakındaki sözlü adayınlada aynı şehri paylaşınca hep beraber olacaksın sana ilgisi sevgiisi daha bi büyüyecek kesinlikle:34: ve sözlü yada nişanlı olmak süper bişey emin ol canım çooook güzel zamanlar bekliyo seni hele bide kendi evin olacak ya eşyaların kendi buzdolabın kendi mıkrodalga fırının ne bilim senin çay kaşığın minik tuzluğun çok güzel olacak canım yaaaa tarihleride sözden sonra sen istediğin şekilde ayarlarsın nişan tarihinide aynı şehirde oldugun zaman ıcınde kesinlestırırsın kafanda zaten sonrasıda corap sökügü gibi gelir canım

oh çook teşekkür ederim nasıl su serpildi içime valla :)
evet erkek arkadaşımla aynı evde, kendi eşyalarımla yaşayacak olmak çok çok güzel bir şey elbette. belki şu ara stresli olduğum için böyle düşündüm... aslında şu an erkek arkadaşımdan istediğim ilgiyi göremeyince kendi hayatıma dönebiliyorum kolayca. ne bielyim bir sürü arkadaşım var alışverişe, aktivitelere gidiyorum bir şekilde eğliyorum kendimi; ama oraya taşındığım zaman sadece onu tanıyor olacağım ve çevre zor ediniliyor, burada okuyorum yabancı şehirde yalnız kalanların hikayelerini ve ister istemez erkek arkadaşımdan şimdikinden daha fazla ilgi bekleyeceğim, belki gösteremeyecek işlerinden dolayı, ondan korkuyorum ve evlenmek de üstüne gelince iyice korkarım diye de korkuyorum :) önce alışayım istiyorum içten içe sanırım. umarım öyle olur canım benim valla ne kadar teşekkür etsem az, çok iyi geldi güzel yüreğinden güzel cümlelerin. gönlünce olsun her şey inşallah :)

Valla arkadaşım kusura bakma ama ben biraz farklı düşünüyorum.

Sonuçta sadece tanışmaya gelmişler değil mi? Bu 2 hafta sonra nişan takılacağını göstermezki. Ayrıca aceleniz ne ki? Bak ne güzel sevdiğin bir insan var, aranızda sorun da yok okuduğum kadarıyla. Biraz bekle, yüksek lisansını bitir, tezini tamamla o şehre alış onunla yabancı bir şehirde yaşamaya alış sonra hala istersen aranızda sorun yoksa ne engel olur ki sana? Şu an bildiğin bir şehirdesin, sevgilin ilgilenmediği zaman ararsın arkadaşını sinemaya gidersin bildiğin bir kafeye gidersin. Ama yeni bir şehirde bunlar elbette olacaktır fakat biraz zaman ister. Önceden sevgilinin yaptığı şeyler o zaman sana batmaya başlar, daha da sıkılır onu suçlarsın yapmadığı şeyler için. Bu dönemde nişanlıda olabilirsin elbette ama ben uzatılan şeylerden çok hayır geleceğini düşünmüyorum. Sonuçta aileler arasında sorun yok sıkıntı yok sen sevgilini seviyorsun o seni seviyor o zaman neden apar topar bu söz nişan merakı? Ne güzel en iyi yaşlarındasın. Git alış o şehre sevgilinle bir ol aynı şehirde belki kafana takılan şeyler olacak? Belkide kafana taktığın şeylerin hiçbiri olmayacak? O zaman buraya bile yazmaya gerek duymadan kararını vereceksin. İçin daha rahat olmaz mı?

Ayrıca birşey daha var ki bu benim kendi psikopatça görüşüm kimse alınmasın.:1: 23 yaşındayım ama etrafımda benimle aynı yaşta 2 3 yaşında çocuğu olan okul arkadaşlarım var. Ve kimle konuşsam kendi evin kendi yatağın kendi odan falan filan diyor. Hayır anlamıyorum arkadan atlı mı kovalıyor? Sonuçta normal bir insan ömrünün 70 yıl olduğunu hesaplarsak, sen 20 yaşında evlensen, kalan 50 yıl zaten kendi evin kendi mutfağın kendi odan olacak :) Bırak bi 3 5 sene geç oluversin. Gerçi yanlış anlama sana yönelik söylemedim. Yaşın bence çok güzel bir yaş. Ama ben seni tanımayan biri olarak sadece kendi düşüncemi söylemek isterim ki kendim de olsam senin yerinde, bekleyiveririm bir süre daha kafam tam rahat olur sonra yaparım nişanımı.

Ama herşeyden önce hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

Valla arkadaşım kusura bakma ama ben biraz farklı düşünüyorum.

Sonuçta sadece tanışmaya gelmişler değil mi? Bu 2 hafta sonra nişan takılacağını göstermezki. Ayrıca aceleniz ne ki? Bak ne güzel sevdiğin bir insan var, aranızda sorun da yok okuduğum kadarıyla. Biraz bekle, yüksek lisansını bitir, tezini tamamla o şehre alış onunla yabancı bir şehirde yaşamaya alış sonra hala istersen aranızda sorun yoksa ne engel olur ki sana? Şu an bildiğin bir şehirdesin, sevgilin ilgilenmediği zaman ararsın arkadaşını sinemaya gidersin bildiğin bir kafeye gidersin. Ama yeni bir şehirde bunlar elbette olacaktır fakat biraz zaman ister. Önceden sevgilinin yaptığı şeyler o zaman sana batmaya başlar, daha da sıkılır onu suçlarsın yapmadığı şeyler için. Bu dönemde nişanlıda olabilirsin elbette ama ben uzatılan şeylerden çok hayır geleceğini düşünmüyorum. Sonuçta aileler arasında sorun yok sıkıntı yok sen sevgilini seviyorsun o seni seviyor o zaman neden apar topar bu söz nişan merakı? Ne güzel en iyi yaşlarındasın. Git alış o şehre sevgilinle bir ol aynı şehirde belki kafana takılan şeyler olacak? Belkide kafana taktığın şeylerin hiçbiri olmayacak? O zaman buraya bile yazmaya gerek duymadan kararını vereceksin. İçin daha rahat olmaz mı?

Ayrıca birşey daha var ki bu benim kendi psikopatça görüşüm kimse alınmasın.:1: 23 yaşındayım ama etrafımda benimle aynı yaşta 2 3 yaşında çocuğu olan okul arkadaşlarım var. Ve kimle konuşsam kendi evin kendi yatağın kendi odan falan filan diyor. Hayır anlamıyorum arkadan atlı mı kovalıyor? Sonuçta normal bir insan ömrünün 70 yıl olduğunu hesaplarsak, sen 20 yaşında evlensen, kalan 50 yıl zaten kendi evin kendi mutfağın kendi odan olacak :) Bırak bi 3 5 sene geç oluversin. Gerçi yanlış anlama sana yönelik söylemedim. Yaşın bence çok güzel bir yaş. Ama ben seni tanımayan biri olarak sadece kendi düşüncemi söylemek isterim ki kendim de olsam senin yerinde, bekleyiveririm bir süre daha kafam tam rahat olur sonra yaparım nişanımı.

Ama herşeyden önce hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

fotosentez, çok teşekkür ederim yorumun için. kk'yı farklı açılardan bakan üyeler ve onların yorumları için seviyorum zaten.
benim erkek arkadaşımla ilgili evliliğe yönelik bir sıkıntım yok; ama senin de söylediğin gibi yeni bir şehre yeni bir statüde girmek o alışma sürecini çok daha zorlaştıracakmış gibi geliyor ki zaten ben de felaket derecede durumlara ve olaylara zor alışan bir insanım. 25 senedir yaşadığım şehri ilk defa bırakıyorum ve bu benim hayatımı başlı başına değiştiriyor. ailelerin tanışması dediğin gibi hemen bu olaylara girişilmesini gerektirmiyor bence de. bu bir adım ve önemli bir adım; ama koşacağız diye bir kaide yok bence de. ama işte ne düşündüğümü kendim bile bilmiyorken biraz yorumlardan belirginleştirmeye çalıştım belki de düşüncelerimi. kendimce bu kadar aceleye getirilmesi de beni korkutmuş olaiblir. genelde evlilikten erkekler kaçar; ama bu defa ben kaçıyorum sanırım biraz. ailesiyle aynı şehirde olacağım ve her şeyin bu kadar kontrolleri altında olması da beni korkuttu. gerçi insanoğlu nankör, ilgilenmeseler bu defa neden ilgilenmiyorlar diye düşünürdük heralde.
yaş ve evlilik konusunda haklısın. bana kalsa ideal yaş 30 derim yine de; ama bazen şartlar öyle gelişmiyor işte. gözle görülür bir engel yoksa, erkek arkadaşın da senden büyükse ve evliliği istiyorsa, hayır diyemiyorsun :) umarım senin de istediğin ve dilediğin gibi ilerler her şey. hakkımızda hayırlısı dediğin gibi, çok çok teşekkür ederim tekrar :)

yazını okudum ve ortalarına geldiğimd şu sonucu çıkarrttım sen gerçekten evlenmek istiyor musun ? Bu adamla yani , evlenmek istiyor musun içinden gelerek sanki bana istemiyormuşsun gibi geldi birde yaşını merak ettim + Evlilik kararını nasıl aldınız onuda merak ettim Yani anladığım kadarıyla sen evlenmek istemiyorsun daha ama aileler tanışmış falan hani resmiyete dökülmüş
1 evlenmek istemiyorsan yani aklında böyle bir düşüncee varsa neden ilişkinizin resmileşmesine izin verdin ailelern tanışması yani
2 cnm diyorsun ya işte kınaydı nişandı vs. ben bunları düşünemiyorum diye bence bunları erkek arkadaşınla paylaşmalıydın aileler tanışmadan önce
3 Erkek arkadaşını gerçkten seviyor musun evleneceğim adam bu başkasıyla evlenmeyi düşünemem diyor musun ?

bu sorular çok önemlii bnce düşün yanıtlarını kendine vermelisin ama şimdi aileler tanışınca tabiki olarda nişan olsun sonrada düğün olsun istiyorlardır bu çok normal yanii.
Ayrıca erkek arkadaşının ailesinin istekli olmasıda çok iyi birşey vallahi neler görüyoruz burda arayıp sormayanı karışmayıp ne yaparsanız yapın diyeni var yanii cnm :31::31:

tatlım öncelikle şunu söylemeliyim.sanki bana biraz kendini evliliğe mecbur hissediyormuşsun erkek arkadaşının yaşından dolayı gibi geldi, bende lisans eğitimimi tamamladıktan 4 ay sonra evlendim.insan evlenince sorumlulukları artıyo ve gerçekleştirmek istediğin idealleri ertelemek zorunda kalıyorsun.
bende evlendiğimde eşim 30 yaşındaydı. bende ayni duyguları yaşadım.
sana tavsiyem evlillik için acele etme.
evlilik tamamen piyango gibi. ama tüm güzellikler seni bulsun.bahtın açık olsun.

yazını okudum ve ortalarına geldiğimd şu sonucu çıkarrttım sen gerçekten evlenmek istiyor musun ? Bu adamla yani , evlenmek istiyor musun içinden gelerek sanki bana istemiyormuşsun gibi geldi birde yaşını merak ettim + Evlilik kararını nasıl aldınız onuda merak ettim Yani anladığım kadarıyla sen evlenmek istemiyorsun daha ama aileler tanışmış falan hani resmiyete dökülmüş
1 evlenmek istemiyorsan yani aklında böyle bir düşüncee varsa neden ilişkinizin resmileşmesine izin verdin ailelern tanışması yani
2 cnm diyorsun ya işte kınaydı nişandı vs. ben bunları düşünemiyorum diye bence bunları erkek arkadaşınla paylaşmalıydın aileler tanışmadan önce
3 Erkek arkadaşını gerçkten seviyor musun evleneceğim adam bu başkasıyla evlenmeyi düşünemem diyor musun ?

bu sorular çok önemlii bnce düşün yanıtlarını kendine vermelisin ama şimdi aileler tanışınca tabiki olarda nişan olsun sonrada düğün olsun istiyorlardır bu çok normal yanii.
Ayrıca erkek arkadaşının ailesinin istekli olmasıda çok iyi birşey vallahi neler görüyoruz burda arayıp sormayanı karışmayıp ne yaparsanız yapın diyeni var yanii cnm :31::31:

sevgili prettywitch, yorumun için teşekkürler. erkek arkadaşımdan yana bir şüphem yok, ben sadece evliliğin zamanına karar verebilmiş değildim, ne hissettiğimi de açıkçası bilemiyorum, bir şekilde kendimi tartmaya çalışıyorum, buraya yazma sebebim de o zaten aslında. önümü görmeye çalışmak yorumlar sayesinde.. yaşım 25. ben erkek arkadaşımla daha öncesinde de konuştum bu durumları, o standart endişeler olarak düşünmüştür bunları muhtemelen. ailelerin tanışması konusu ise herkese göre değişiyor. onlar bizim eve geldiğinde ben evlilik yaklaşıyor olarak düşündüm, birkaç ay sonrasına evlenmeyi planlarlar diye düşünmedim yani hiç, erkek arkadşımla da öyle konuşmamıştık. ben her aşamayı kendimi alıştıracağım diye planladım ama öyle gitmedi işte :)
erkek arkadaşımın ailesi süper insanlar zaten hiç lafım yok, benim sorunum tamamen durumlarla sanıyorum ki :) çok teşekkürler yorum için.

tatlım öncelikle şunu söylemeliyim.sanki bana biraz kendini evliliğe mecbur hissediyormuşsun erkek arkadaşının yaşından dolayı gibi geldi, bende lisans eğitimimi tamamladıktan 4 ay sonra evlendim.insan evlenince sorumlulukları artıyo ve gerçekleştirmek istediğin idealleri ertelemek zorunda kalıyorsun.
bende evlendiğimde eşim 30 yaşındaydı. bende ayni duyguları yaşadım.
sana tavsiyem evlillik için acele etme.
evlilik tamamen piyango gibi. ama tüm güzellikler seni bulsun.bahtın açık olsun.

yaspi,

çok teşekkürler. mecbur mu hissediyorum, bilmiyorum. olabilir. yaştan dolayı da olaiblir, onun istekliliğinden dolayı da olabilir. lisans eğitimimi tamamlayalı 2,5 sene oldu aslında. bizden çok evlenen oldu ama yine de herkesin karakteri farklı tabi :) sen beni iyi anlarsın aynı şeyleri yaşamışsın, evlilik için acele etmek istemediğimden bunları hissediyorum sanırım ben de. umarım bana düşeş gelir ne diyeyim :) çok çok teşekkür ederim. her şey gönlünce olsun senin de :)

Back
X