Söz/Nişan yapmak öneri ve uyarılar

Antihadsiz

Bana eski zamanlarım lazım...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2021
42
153
43
Iyi akşamlar, benimkisi dert sayılmaz belki ama kisilik olarak egitim ve işkolik olmamdan ötürü bana dert geliyor. Sanki hiç evlenmeycek gibi yasamis durmuşum, zamaninda kiz arkadaşlarım sevgili, nişanlı iken konustuklari konular cok gereksiz gelir uzak kalirdim,(alacakları eşyalar, kıyafet seçimi, organizasyon, aile ziyaretleri vs.)
Yakinda nişan planımız var, sevgilimi cok seviyorum fakat bazen bu nişan işine girismek beni geriyor, ailelerin birbirine gidip gelmesi, benim nereden başlayacağim konusu, kim ne alir, benim ne kadar zaman oncesinden hazirlik yapmam gerekir diye dusunuyorum. Nişanlanacağım kisi ile iletisimimiz iyi ikimiz de çalışan insanlariz bir takım borçlarımız var parasal durumlar da olacaği icin, hangi esya bana ait olur, odeme kisimlarini nasil ve neye gore yaparim. Karşısının ailesi benden ne gibi seyler bekler? Bu gibi seylerde siz nasil basladiniz, neler yaptiniz, öneri uyarilariniz olur mu bu acemi bacınıza acaba

Öncelikle hayırlı olsun sıralama olarak erkek tarafı kıza gider sonra kız tarafı erkeğe genelleme böyledir. Ben isteme ve nişanı beraber yapmıştım daha az yoruluyosunuz tabi buda sizin kararınıza bağlı. Aslında kime ne düşer yörelere göre değişiyor, genellikle kız tarafı için yatak odası ve mutfak erkek tarafı içinse evin diğer kalan eşyaları diye bir klasik var. Herşeyi beraber alan taraflarda var tabiki bende yatak odası ve mutfak alanlardanım.

Nişan,düğün ne güzel işler!
Gerilecek ne var ki?

Sevgilinle beraber çıkarsın alışverişe. Alırsınız tüm gerekli eşyaları,kıyafetleri,bitti gitti.

O ödesin, ben ödeyeceğim hesaplara hiç girmedik biz. Kim neyi istediyse onu ödedi, çok kolay ve tatlı geçti.

Bizim pandemiye denk gelmişti nişan & isteme. Masası süsü şamdanı bilmem nesi o tarz bir konsept kiralamıştım eve. Pandemi olduğu için direkt tek seferde geldiler istediler nişan oldu herkes geri döndü peşine.

Yöresel olarak alacaklarınız değişir ama önemli olan ikiniz arasındaki anlaşma. Ben mutfaktaki her şeyi, bulaşık makinesini ve yatak odasına ait şeyleri almıştım. Bazı yerlerde halı perde de kız tarafına aitmiş biz evlendikten sonra ortak aldık onları.

İkinizde çalışıyorsanız eğer eşyaları da birlikte alacaksanız herşeyi ortak alıp ödeyin. O onu aldı bu bunu aldı konusu olmasın. Çok şata fata gerek yok bence şu ekonomide evde küçük bir nişan olması yeterli ev müsaitse tabi.

Teşekkür ederim cevaplariniz için... peki söz merasimini nasil yapmami önerirsiniz, çalgisiz tatli alıp konsept eşliginde plani var sizinkiler nasil oldu ya da olmwsini önerirsiniz, evde olacak büyük ihtimal kış malum...

Kolay gelsin.Bu süreç biraz alınganlıkların çok olduğu süreç bizim ülkede.Aileler çok farklı olabiliyor ve gençleri yoruyor.Bazı anneler gerçekten zor bazı babalarda öyle..Burada o süreçte öyle şeyler okudum ki inanılmaz.
Hayat zor çok pahalı herşey.Ailelerin durumu nasıl bilmiyorum çok fazla beklentiye girmeden yapılması gerekenleri yapacaksınız.Yöresel de çok farklılık oluyor bizim ülkede.

Yakın zamanda bizim de böyle bir planımız var; ben de aynı şekil sizin gibiyim. Nereden başlayacağımı da hiç bilmiyorum ama söz/nişan birarada aile arasında yapmayı düşünüyorum. Fazla merasim seven birisi değilim çünkü. İkramlıklar alıp, çalgısız yüzük takıp bitti gitti diye düşünüyorum ama ...

Nisandan önce oturun en ince detayına kadar konusun ben aylardır sıkıntı yaşıyorum nişanlıyım sürekli kavga gürültü oluyor bu konulardan

Bizde aynı durumda evlendik eşim de bende çalışıyoruz borçlarımız varken ve aile desteği olmadan evlendik her şeyimizi kendimiz yaptık.Bir kere eğer bütçe yoksa ve çok özenip önemsemiyorsanız bohça işine girmeyin.Bizim aileler 900 km uzaklıktaki şehirlerde oturuyorlar o yüzden ayrı ayrı tanışma merasimleri falan olmadı.Esimin ailesi ilk gün geldi tanışma oldu aile yemeği yendi ikinci gün isteme oldu arkasından hemen yüzükler takıldı.Esimle tek yaptığımız yüzükleri elbiseleri seçip almak oldu ve ben bi organizasyondan stant gibi bir şey kiraladim söz günü gelip kurdular akşam alıp gittiler.Yani çok gerilmeyin iki günde evde halledin gitsin şu dönemde her şey çok pahalı ayrı bir nişan yapmak falan çok gereksiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…