Söz nişan isteme ile ilgili sorularım

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
198
Puanlar
688
Yer
- Yurtdışı
Merhaba,

1. sorum : Tek taş aldım evlenme teklifinde, bundan sonra hangi aşamada takılıyor? Söz yapmayı düşünmüyorum.İstemede mi yoksa nişanda mı takılır?

2. sorum: Eve ilk kez geldiklerinde (sanırım bu isteme oluyor değil mi yoksa tanışma mı oluyor) neler ikram etmeliyim ?

3. sorum:İstemeye gelicekler diye babama takım elbise almak istedim, fakat babam bizim takım elbise giymemize gerek yok karşı taraf istemeye geliyor onlar giyer dedi..Öyle midir usul?

4. sorum: ailesiyle tanışmaya gidiceğim, akşam yemeğine çağırdılar beni..Sizce ne giymeliyim?
Gömlek ve deri siyah pantolonum var uygun olur mu sizce..ya da gömlek ve kot giysem?

Sorularım hatırladıkça devam edicek..

Son düzenleme:
Merhaba,

İlk sorum : Tek taş aldım evlenme teklifinde, bundan sonra hangi aşamada takılıyor? Söz yapmayı düşünmüyorum.İstemede mi yoksa nişanda mı takılır?

İkinci sorum: Eve ilk kez geldiklerinde (sanırım bu isteme oluyor değil mi yoksa tanışma mı oluyor) neler ikram etmeliyim ?

Üçüncü sorum:İstemeye gelicekler diye babama takım elbise almak istedim, fakat babam bizim takım elbise giymemize gerek yok karşı taraf istemeye geliyor onlar giyer dedi..Öyle midir usul?

1-istemede verırlerse hemen sızı takılır ,büyük nısanda da alyans takılır..
eger tek nısan olucaksa ıkısı bırden takılır.

2-bu ısteme degil tanısma olur .ama onceden bı yerde tanıstılarsa istmee de olur .
bunu ıkı aıle konusucak. bence tanısma olur..ıkıncı geldıklerınde ısteme ve söz yuzugu (tektaş) takılır..
sarma kesınlıkle -börek -tatlı-

3-babanın gıymesıne gerek yok bence de ,gömlek -kumas pantolon yeterlı
erkek tarafı da takım elbısenın ceketını cıkartır genelde

Oh en sevdiğim konular hemen anlatayım...

1. Hayırlı olsun Allah'ım tamamına erdirsin. İstemede nişan olmayacaksa tek taşını orada tekrar takar sana damat. Ama nişanınız da olacaksa orada alyanslarınız da eklenecek yanına... hatta erkek tarafından nişanda başka takılar da gelebilir...

2. İki aile oturalım ne yapcaz etcez konuşcaz diyosanız bu tanışmadır. Adı tanışma aslında plan Program yapılıyor işte. Burada kısırdı börekti poğacaydı çayla çıkar. Sonra bi tatlı çıkar kahveyle. Onlar da eğer tatlı getirdilerse tatlının yanına koymalısın.

3. Aile kültürüne göre değişir ama bizde istemede takım elbise giyilir. Kravat takmamak özensizliktir. Kimse de ceketini fln çıkarmaz. Sanırım senin de istemeyle nişan aynı anda olacak kravat şart bence. Yeni takım olmasa bile kravatlı bişey olmalı

Merhaba,

1. sorum : Tek taş aldım evlenme teklifinde, bundan sonra hangi aşamada takılıyor? Söz yapmayı düşünmüyorum.İstemede mi yoksa nişanda mı takılır?

2. sorum: Eve ilk kez geldiklerinde (sanırım bu isteme oluyor değil mi yoksa tanışma mı oluyor) neler ikram etmeliyim ?

3. sorum:İstemeye gelicekler diye babama takım elbise almak istedim, fakat babam bizim takım elbise giymemize gerek yok karşı taraf istemeye geliyor onlar giyer dedi..Öyle midir usul?

4. sorum: ailesiyle tanışmaya gidiceğim, akşam yemeğine çağırdılar beni..Sizce ne giymeliyim?
Gömlek ve deri siyah pantolonum var uygun olur mu sizce..ya da gömlek ve kot giysem?

işte bu konuları seviyorum :KK53:

1 - Benim de evlenme teklifinde takılmıştı tektaşım, evde ailemin yanında falan takmadım ama iş resmiyete binene kadar. Nişan ayrı oldu bizim de, kahvelerin içilip de istemenin yapıldığı akşam (söz mü oluyor, isteme mi yoksa ikisi birden mi bilmiyorum) büyüklerin ellerini öptükten sonra nişanlım tektaşı taktı bana.
2 - eğer kahve dağıtıp da seni babandan istemeyeceklerse tanışma olacak, yok eğer isteme olacaksa ve bir sonraki aşama nişan ise o zaman isteme olacak. İkram da biraz gün gibi oluyor. tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, sarma, börek, küçük poğaçalar vs.
3 - İsteme de benim babam da takım elbise giymemişti. kumaş pantalon, gömlek ve üstüne kazak giydi. bitek nişanlım takım elbiseliydi.
4 - deri pantalon yerine kumaş ya da canvas tercih etseniz daha uygun gibi sanki.

Back