Kız İsteme Söz-Nişan arası 5 ay olunca cok mu fazla olmuş olur

Selina21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
78
0
36
İstanbul
Hanımlar merhaba. Ağustos sonları gibi istemeye gelicekler beni ve 1 hafta sonra felan da söz olucak aslında söz+nişan istiyordum ama bazı aksilikler cıktı birikimimizi harcadık Oyüzden düşünüyorumda ocak ayında nişan yapsak hem bohca felanda hazırlanıcak offf napıcam ya ..Sözdede bohca hazırlanıyomuş yeni duydum e ha nişan ha söz ? ne farkedıcek ki. Aile içi yüzükler takılsın ne ıyı olur aslında. Hem iki taraf ıcınde aceleye gelmemıs olur hemde mahcup olmayız zaten babam vefat etti 9 yıl önce bi emekli maasımızla gecınıyoruz birde ablam calısıyor . Ben herseyı anlatmak ıstemıyorum ama normal dusuncem söz+nişandı bıılıyodu bunu bakalım ne olucak şimdi...:18:

hayır işlerini uzatmayın derler
hadismiş
ben anlamamıştım önce sebebini
meğer hayır işleri gecikirse araya engel olacak sıkıntılar giriyormuş
eğer sözlünden eminsen uzatmayın
karışan çok oluyor
huzursuzluk çıkıyor
zaten hadis varsa başka yoruma da gerek yok :)
Allah hayırlısını versin

Yok canım çok değil bence normal bir süreç bizim söz nişan arası 1,5 sene sürdü nişanımız haziranda oldu düğünede 1 senemiz var

şartlar nasıl uygunsa o zamanda olur canım bunun belli bi süre olmaz ztn..uzun kısa denmez yani..bnm isteme söz nişan hepsi bi arada olsn istedim ve öle oldu senin de hersey gönlünce olur insallah :)

cnm hiç bişicik olmaz sen nasıl istiyosan öyle yap biz sözden snra 1 yıl bekleyip nişanlandık... nişandan snrada 2 sene bekledik öyle evlendik emin ol daha sağlam adımlarla ilerlemiş oluyosun 5 ay hiç bişi değil.... bz şimdi 14 aylık evliyiz:))

hahaha aynı ben :) sonumuzda sizin gibi olur inşallah :)

sözde filan bohçaya gerek yok
hatta nişanda da sadece sana ve müstakbel nişanlına yapılır ufak tefek durumunuz elverdigince bir seyler abartmaya gerek yok
sırf bu adetler abartıldıgından
insanların en mutlu olması gereken zamanlar böyle sıkıntıya dönüşüyor
burda önemli olan iki birbirini seven insanın bir hayata başlama istekleri
sen müstakbel nişanlının ailesi ile konuş
gelsinler isteme olsun
1 2 gün sonra da evde bir yüzük takılır ikramları hazırlarsınız size de cok yük olmaz.
tabi senin isteğin önemli
ben nisan istiyorum dersen para biriktirmeyi de bekleyebilirsin pek tabii ki.
ama bence de arayı o kadar uzatmazsan iyi olur.
madem emekli maası ile geciniyorsunuz
o parayı nisana degil de ceyizine harcayabilirsin.

uzun bi zaman değil canım kendinizden eminseniz size ne zaman uygun düşerse o zaman yapın,
ben ocak ayında sözlendim 7 aydır sözlüyüz, sözlüm ve ailesi bu yaz nişanın yapılmasını cok istediler ama benim ailem 1 yıl bekleyelim herkes tam anlamıyla hazır olsun dedi. bekliyoruz şimdilik canım..
hayırlı uğurlu olsun kocaman mutluluklar diliyorum.. (

tatlım ben 7 ay sözlü kaldım :)) emin ol çok değil. ufak tefek eşyalarınızı alırsınız, kenara atarsınız. nişanla nikah arasını kısa tutarsınız. sözlüyken değil de nişanlıyken akıl veren çok oluyor. o yüzden bence sözlü uzun kalmak nişanlı uzun kalmaktan daha rahat bi süreç. Allah hakkınızda hayırlısını versin.

maddi anlamda kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman yapın bence de cnm bizim de öyle olacak çünkü :)

benım kuzenımın 25ınde nısanı var ve gecen yıl kurban bayramından cok az bır sure sonra oldu sozu 5 ay cok dgl bence ama tabı sızın durumunuz neyı gerektırır bılemem

Hiçççççç canını sıkma, olduğu kadar yaparsınız.Bunu mahçupluk olarak görme. Otur erkek arkadaşınla konuş, "gel biz bohça falan yapmayalım aşkım" de. Bohçaya konulan şeyler neler "pijama, gecelik,makyaj malzemesi,kıyafet,iç çamaşırı" bunlar neden alnıyor düğünden sonra kulanılması için. "gel biz bunları düğüne yakın alalım, zaten evlenince kullanılacak, kullanılmayacak şeyleri şimdiden alıp masraf yapmayalım ailelere" de. Açıkçası biz öyle yaptık.Her ikimizde ailelerimiz ile konuştuk, bohça falan yapmadık.Sözde, onlar bana kelepçe bir bilezik ve tek taş taktı.Nişanda set-2 bilezik ve alyanslarımız, bizde nişanlıma saat taktık.Bohça falan hiçbirşey yapmadık. Zamana gelince, o tamamen size bağlı.Maddi durumunuza göre istediğiniz zaman yapan.İnsanlar sorar,"nişan zaman" diye, hiç takmayın. Nişan yapınca da "düğün ne zaman" diyorlar.Bizde 2012 temmuzda sözlendik Ocak 2013'te nişan yaptık.Tam 6 ay sonra.Hiç sıkma canını, mahçup falan da olmazsınız.Eğer mahçup olacağını düşünüyorsan, onlardan da isteme.Aileni zor duruma sokma.Söz-nişan inan bana boşa para harcamaktan başka birşey değil.Asıl iş düğünde.Kenarda paranız varsa bile düğüne saklayın.İnsanları boşverin. Millet lafa gelince söyler, ama zora düşünce o çok konuşanlar bir el uzatmaz.İçini de hiç daraltma.Şimdiden mutluluklar.

Canim benim herseyde bir hayir vardir zaten en guzeli zamana yaymak daha iyi tanimak lazim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…