Söz Kesimi söz merasimi acil yardım......

pide az olur dıyolar kuuzm yaa sence ayıplarlar dıyolar o kadar yoldan geldık bı pıde verdıler derler dıyolar aslında bı çorba pıde salata tatlı en ıyısı yaa..

ewt ama cnm yanı masası sandalyesı çatalı kaşığı yemeği geçtim bunlarl bıle yetişmez ordu gıbı

bu arada benım kvdem 2 saattte 2 tencere sarma sarıyo motorlu gıbı ama bıraz uzağız yoksa yollardım onu yardıma

oy cnm benım düşünmen yeter ya allah razı olsun...ozamn çorba pide ayran tatlı en ıyısı dımı

tarhana çorbası olmaz asıl çok kolay bı çorba o püsür işi gıbı....

işte herkesınde adetı değişik demekki marala göre tarhana daha değerli bi çorba bızde kalabalık sofraya mercımke yaparız

işin bide bu tarafı var

Bana da yemek yapılmalı gibi geldi.
Hani resmen sofra donatın, yolda geldiler aç olurlar.
Sonrada tatlı falan ikram edersiniz.

amin sendende en ıyısı bu bence hem herkese uygun olur dırek yemek işine gıeresenız çok daha karışır

aynn balım hem çok karışcak hem çok zor olcak yıka hazırla bılmem ne annemler mutfakta yapcak sözü resmen ya en ıyısı dedıgınız menü olcak...

herkeze iyi geceler kızlar ben yatıcam spordan geldım çok yorgunum siz bana fıkırlerınızı bırakın ben yarın okurum muckssss

evet Katie nin dedigi gibi tarhana ozel çorba bizde
ama yarmali olandan dene tarhana deriz ondan bahsdiyorum :)

bence yemek güzel olur
süzme mercimek çorbası
mevlitlerde yapılan gibi et kavurun
pilav yapın
yaprak sarması
birde meze tarzında zeytin yağlı taze fasulye yapabilirsin
tatlı
çayın yanınada bikaç çeşit tatlı tuzlu pasta
işte bu kadar hem hazırlamsı kolay hem ikram etmesi
şimdiden kolay gelsin....
allah tamamına erdirsin.

canım bence o kadar uzun yoldan gelen insanlara pide ayran falan hoş olmaz gibi geldi bana.sonra başına bile kakılabilir bu durum.hem 40 kişi çok fazla değil ki!yok mu teyze hala yenge falan?bizde öyledir eş dost toplanır çorbasından tatlısına el birlik hazırlanır yenilir içilir.o kadar da zor olmaz yani...yine de siz bilirsiniz tabii ama benim fikrim böyle.şimdiden hayırlı olsun....

duygu sıkıntını okudum ilerleyen kısımları okuyamadım eğer karar vermediysen aynı durrumdan geçmiş biri olarak sana tavsiyem benim babam bir ahçıya yemek yaptırdı menümüzde fırında tavuk but (kişi sayısının biraz üzeride) ,pilav ve çorbayı ahçı yaptı annem dolma sarma yaptı teyzem yeşil fasülye bir de yaza denk geldiği için karpuz kavun vardı ben mümkün mertebe kaliteli ve desenli bir tablot seçtim köpükten 4 bölmeliydi sanırım hem şık durdu hem de yiyen çöp poşetine attı bulaşık derdi olmadı , ayrıca merasimin ardından yenmek üzere gene kişi sayısının üzerinde pasta yanlız kaliteli yaptır bence uyduruk yaptırıp insanların yiyemeyeceği bir şey olmasın arasında taş çatlasa elli lira oynr pastaya herkes bayılmıştı çünkü düğün nişan pastaları malum lezzetsiz olur inancı oluşmuş herkeste 2. 3. yiyenler oldu bunu da gene orta büyüklükte bir köpük tabağa koymuştum plastik çatallarla bulaşık olayını tamamen ortadan kaldırmak amaç yoksa ne tabak yeter ne de yıkamaya güç yanında da içimin 200 ml meyve sularından almıştım bardak derdine böylelikle olmadı yanlız marketlerden alma mutlaka olduğun yerde toptancı vardır daha uyguna gelir bu benim nişan menümde tanışmayı anlatsam gene bitmez o kadar yormuştuk ki o zaman kendimizi otellerin açık büfesinde bu kadar çeşit yok demişlerdi hepsi zahmetli şeylerdi tabi neyi yiyeceklerini şaşırdıklarından çoğu arttı komşulara dağıttık birde ben başka ilde çalışıyordum tanışmada onlardan bir gün önce gittim eve sonra da işe döndüm o yorgunluk ve israftan sonra zahmetli olan işten kaçmaya başladım ortaya bu nişan-söz menüsü çıktı umarım faydalı olur, Allah şimdiden tamamına erdirsin, mutluluklar diliyorum

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin.

Bence, yemek işleriyle kendiniz uğraşmanız yerine, tanıdığınız iyi bir yerle anlaşın, istediğiniz menüyü onlara verin, yemek hazır gelsin, o kadar kalabalığa yemek hazırlamak hem çok zaman ister hem de çok fazla yorar. Küçük ikramlıkları kendiniz yapın. Gerekirse servis tabaklarını da anlaştığınız yerden alın

Son düzenleme:

En güzel çözüm Bak köpük servisler benim aklıma gelmemişti, en kolayı bu, açarsın mutfağa çöp poşetlerini, yemeğini bitiren atar

Son düzenleme:

canım benım fikirlerin için çok teşekkür ederim bizde artık yemege karar verdik bakalım inş rabbım yardımcınız olur...kopuk tabak vs demışsın ama benım evde olcak yanı bıraz ayıp olmazmı kopuk malzemelerle ıkram sunmak?senın evdemı oldu

ne demek duygu yardımcı olursam mutlu olurum, benimde evde oldu herkes fikrimi çok beğendi zaten tabaklara koysan 40 kişiye, o bulaşığı yıkayacak olana yazık o kadar tabak bulmakta zor tek çeşit yemek olmuyor sonuçta üst üste aynı tabağa koysan yemekler bulamaç gibi olur pasta falan derken oo.. Baya tabak lazım. şu an evimde değilim imkanım olsa aldıklarımı sana çekip yollardım artanlardan, köpük tabak satan yerlere git hiç öyle ayıp olur mu diye düşünmeyeceksin eğer benimkilerden bulabilirsen kenarları böyle kendi malzemesinden kabartma desenliydi
zaten plastik demiyorum eğer plastik olsa yamulur o hoşta durmaz zaten bahsettiğim köpükler kalitesine göre değişiyor sert duranından alırsan daha kullanışlı sağlam olur nette baktım senin için kullan at diye bir sitede var kenarı kabartma desenli fiyatı da benim aldığıma göre yarı yarıya ucuz bir bak gene içine nasıl siniyorsa öyle yaparsın gene

Son düzenleme:
Birde duygu sert plastik mika türü bardaklar var su kola fanta gibi içecek isteyenler içinde ondan almıştım, bi de yemeğin yanına şu bardak ayranlardan almıştı babam onu da koliyle bir toptancıdan alırsan iyi olur yemekle ikram edersin duygu 8-10 kişi olsa tabak kullan tabiki ama 40 kişi gerçekten yorucu bir gün olacak allah tatlı yorgunluğunu en güzel şekilde atlatmanı nasip etsin

canım benım ya çok teşekkür ederim sana çok haklısın süper bi fikir oldu bu cidden balım ya mersi şekerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…