Söz Kesimi söz mendili nedir ?

sbalm

~ oFF'[L]i[A][N]e ~
Kayıtlı Üye
11 Mart 2011
207
2
46
Ankara
mrb arkda$lar. benim Allah kısmet ederse bu hafta c.tesi günü sözüm var. o gün neler yapılır hiç bi fikrim yok. burda gezerken tesadüf eseri söz mendillerinden haberdar oldum yöresel bi$ey mi yoksa herkes yapıyomu. hiç bi$ey eksik olmamalı Allahn izniyle :)) yardımcı olursanız çook sevinirim

Valla bizde söz zamanı söz tepsisi almıştık içinde mendil ve bir çift çorap vardı o zaman satan satıcılar sadece bursa da böyle birsey oldugunu söylemişlerdi yani biz sadece söz mendili değilde tepsi içinde mendil almıştık basit bir mendil yani damat giderken veriliyo

hmm anladım canım. biraz ara$tırdım çok güzel $eyler var ama yöresel sanıyorum. çünkü dedğim gibi ilkk defa burda okudum :))) :44:

Bende (bizde) bunu ilk duyduk, demek sadece Bursada varmış arkadaş öyle yazmış da, ondan duymamışızdır:) hazırlıksız ve tam anlamadan oldu ama telafi edeceğiz inşallah :87:

Bende (bizde) bunu ilk duyduk, demek sadece Bursada varmış arkadaş öyle yazmış da, ondan duymamışızdır:) hazırlıksız ve tam anlamadan oldu ama telafi edeceğiz inşallah :87:

canım mrb. :70: evet öyleymi$. çünkü Ankarada bilen kimse yok :)) sende sözlüsün sanırım :)

kızlar slm diğer yörelerı yada ıllerı bılmem hıc bır fıkrım yok ama ben bursalıyım ve evet bursada böle bı adet var. bende sözluyum ve bende vermıstım ama bu mendıl sozde verılmez erkek tarafına daha cok kız ıstendıkten sonra eger kız tarafı kızı verdık derse o zmn verılır

bende bursalıyım ve söz mendii gümüş tepsinin içinde gül mendil oluyo mendilede kızın ve damadın altından baş harflerınden alıp takıyolar. üzeride tülle kaplı oluyo. söz yüzüklerinin takıldıgı aksam verılıyo

bende bursalıyım ve söz mendii gümüş tepsinin içinde gül mendil oluyo mendilede kızın ve damadın altından baş harflerınden alıp takıyolar. üzeride tülle kaplı oluyo. söz yüzüklerinin takıldıgı aksam verılıyo

negüsl :21: benm tepsim ni$an tepsisiydi mendil falan dağtılmadı normal klasik söz töreniydi :)

Back