Söz Konusu Yahudilik Olunca Charlie Hebdo Özgürlüğü

ALYA_DUA

21.05.2014 CANIM BABAM...
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
3.612
2.072
448
37
Dün saldırıya uğrayan Fransız mizah dergisinin ünlü çizeri Sine, 2009 yılında Sarkozy'nin oğlu ve Yahudilikle ilgili çizdiği karikatürü yüzünden kovulmuştu.
Fransa'nın başkenti Paris'te dün saldırıya uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo, İslam ve Hristiyanlıkla ilgili hakarete varan karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında savunuyordu. Ancak dergi, 2009 yılında en ünlü çizerlerinden biri olan Maurice Sinet'i Yahudilik'le ilgili karikatürü yüzünden kovmuştu.

Sine takma adıyla bilinen Fransız asıllı ünlü karikatür çizeri Maurice Sinet (86) 2009 yılında, Fransa eski Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy'nin oğluyla ilgili bir karikatür çizmişti. Sine, Sarkozy'nin oğlu Jean Sarkozy'nin Yahudi olacağına yönelik iddialarla ilgili olarak bir karikatür çizmiş ve "Ufaklık, hayatta uzun bir yol yürüyecek" yazmıştı.

Sine karikatüründe, Sarkozy'nin oğlunun para için Yahudi olacağını ima ettiği için büyük baskıya uğramıştı. Derginin genel yayın yönetmeni Philippe Val ünlü çizere karikatürünün anti-semitist olduğunu ve Yahudiler'den özür dilemesi gerektiği yönünde uyarıda bulunmuştu. Özür dilemeyi sert bir dille reddeden karikatürist, Charlie Hebdo'dan kovulmuştu.

Sarkozy'nin oğlunun para için Yahudi olmayı düşündüğü yönünde hiciv yapan ünlü Fransız karikatürist antisemitist olmak ve Yahudilere hakaret etmek gerekçesiyle işinden kovulmuştu. Ancak aynı dergi, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed ve Müslümanlar hakkında hakarete varan karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında olduğu iddiasıyla savunmuştu.

Dergi Hazreti İsa ve Hazreti Meryem'e de hakaret eden karikatürler yayınlamış ve bu yüzden Katolik Kilisesi tarafından 12 defa mahkemeye verilmişti.

Kaynak: Dünya Bülteni
http://www.haksozhaber.net/soz-konusu-yahudilik-olunca-charlie-hebdo-ozgurlugu-56042h.htm

yapılan salıdrıyı kesınle kınıyorum sonucu katlıam olamamalıydı... konuslmalı ıstenmedıgı bır cok kes soylendı saygı beklıyoruz ve peygamberımızn karikaturunu ıstemıyoruz kesınlıkle nu ozgurluk degıl saygısızlık...harlie Hebdo, 2009 yılında en ünlü çizerlerinden biri olan Maurice Sinet'i Yahudilik'le ilgili karikatürü yüzünden kovmuştu. Yahudiliğe hakarete hoşgörü göstermeyen Charlie Hebdo, Resulullah'a ve islam'a hakarete hoşgörü ve saygı beklemesın...

kendine Yahudi deyip Yahudi aaarkadaşlarıma saygısızlık yapmayacağım bu şahıs gibi kendine dindar biriymiş meğer..

kendine Yahudi deyip Yahudi aaarkadaşlarıma saygısızlık yapmayacağım bu şahıs gibi kendine dindar biriymiş meğer..
cok guzel soyledın canım kenıdne dindarmıs bunun ne yahudılıkle ne hırıstıyanlıkla ne muslumanlıkla ılgısı yok...

ama öldürmemişler işte meselede bu haklıyken haksız olundu yetmedi islama ve muslumanlara onyargı arttı
evet uyarılmalılar uyarılmıslardır konuslarak davda acabılınırdı ama saldırı olmamalıydı haklıyken haksız konuma dustuk yapılan yanlışdı...

ama öldürmemişler işte meselede bu haklıyken haksız olundu yetmedi islama ve muslumanlara onyargı arttı
adamlar anlamıyorlarki..o zaman çok tepkiler geldi aynen devam..peygamberimiz bile bunu kabul etmezdi amaç için öldürmeyi..dur durak bilmiyorlar saygısızlıkta..

Sarkozy'nin oğlu ve Yahudilikle ilgili eleştirel şeyler çizdiği için işten kovulmuş, öldürülmemiş bu bir.

İkincisi Türkiye'de de Erdoğan ve Akp'ye eleştiri getiren yazarların başına farklı bir şey gelmiyor ya da müslümanlıkla alakalı çıkış yapan birinin. Kovuluyorlar. Peki aynı hassasiyet Alevilere, Hristiyanlara ya da Yahudilere gösteriliyor mu? Alakası bile yok.

Yani maalesef çifte standart her yerde var gücü elinde bulunduran sadece kendi hakkını gözetiyor.

şu an herkesin charlie hebdo ile ilgili gösterdiği duyarlılık yaşanan katliamla ilgili. Kalkıp olayı 'onlar da böyle böyle yapmışlarmış zamanında demekki hakettiler'e vardırıp sonra da öldürülmelerine karşıyım demenin hiçbir anlamı yok.

Ermeni soykırımı yoktu demek yasak fransada özgürlük ve demoktaside yok bunlarda

adamlar pkk ya destek veren ülkeler arasında..

pkk ya şu an en çok desteği veren ülke biziz, adamlara resmen devlet kuruyoruz kendi ellerimizle.
ben çözüme falan karşıyım arkadaşım..politkamızdan bir ...anlamış değilim zaten..ülkemizde insanlar eşit şartlarda yaşıyor..genel halktan bahsediyorum..ama insanlarımızı ayrıştırmak çok kolay neden böyle bilmiyorum..

çünkü dik duramıyoruz. Günü kurtarmaya baktık. sesimizi çıkarmadık. Sesini çıkartanlara yapılanları görmezden geldik. ve şu an maalesef elimizden hiçbirşey gelmiyor. Ne çözüm süreci diye ülkenin parçalanmasına karşı durabiliriz ne de ülkemizin itibarının yerlerde sürünmesine. Bu arada çok yakında dünyada teröre destek veren ülkeler denilince akla gelecek ilk ülke olacağız. Işid ve suriyedeki islamcı teröristlere tırlarca silah gönderdik. Suriyedeki savaşta ölen milyonlarca(sanırım milyonu bile geçecek sayı) insanın kanı olacak ellerimizde.

aynı şeyleri geçirdim aklımdan biz Avrupa ülkeleri gibi değiliz..herkez bir şeklde kendini kurtarmaya bakıyır artık..birlik beraberlik yok..ülkelerin olaylara bakış açısından bunu görmek mümkün..dediğin gibi 12 kişi için dünya ayağa kaldırdılar..

yahuidilere karşı karikatür olunca işten kov,müslümanlara gelince özgürlük de
aklıma gelmişti acaba yahudilerede bu toleransı gösteriyorlarmı diye
ama buradakiler onlar tüm dinle dalga geçiyorlar deyince konduramamıştım
nitekim de dediğim çıktı
ikiyüzlüler,sizin işiniz islama saldırmak zaten,bunun neyi özgürlük neyi mizah
burda bile savunuyorlar ya şaşırıyorum,mizahmış dinle mizah olmaz
ama kendilerinin hassas olduğu durum olsa,nasıl savunmaya geçerler
bu kadar samimiyetsiz olmayın bari.
birde 2.karikatür vakası var peygamerimiz ben charlie'yim demiş
inanmadığınız hayali gördüğünüz bir adam neden gözüyaşlı olup sizi savunsun
ee zaten gözünüzde kötü biri değilmiydi,yahu bu nasıl çelişki ben anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…