Gayet mantıklı düşünüyorsunuz. Bende oynamayı sevmem evde söz nişan birarada yaptık pastamızı yaptırdık kendimzide de birşeyler hazırladık gayet güzel oldu. Kim ne der diye düşünmeden içinizden geldiği gibi yaşayın bu süreçleri naçizane tavsiyem. Birileri memnun etmeye çalışırken kendini strese sokmaya hiç gerek yok.
Oynamak isteyen dugunde bol bol oynasin :) Artik cogu kisi nisani evde yapiyo milletin pacifistin nisani evde olmus diye laf edecegini sanmiyorum. Sahsen bende nisanim evde olsun isterim ne guzel bahcenizde varmis temiz havada suslerle renkli isiklarla (aksam olacaksa tabi) super olur :) Kapali bi salonda angaranin baglarinda kopan insanlari ve pistten cekilmeyen cocuklari dusununce bana evde yapma fikri daha guzel geliyo :)
Geçen sene benim de nişanım oldu ve evde yaptık biz de, pasta yaptırdık, ikramlıkları hazırladık, isteme nişan bir arada oldu ve çok güzel olmuştu. Üstelik bahçeniz de varmış bahçede olması çok daha güzel bir fikir. Sonuçta bu sizin nişanınız başkası nasıl düşünür ne der diye düşünmeyin, içinize nasıl sinerse öyle yapın derim ben. Şimdiden mutluluklar dilerim :)
Mutluluklar dilerim, umarım her şey istediğiniz gibi geçer :)Öncelikle merhabalar:) 12 gün sonra nişanım var ve tanışma, söz, nişan aynı gün olacak:) Ben öyle olsun istedim açıkçası. Bizim de evimiz bahçeli ve bahçeyi süslüyoruz, bir kaç masa koyacağız ve gelen misafirlere yemek vereceğiz. Karşı taraf geldiğinde evin içinde ağırlayacağız ve kahve ikram edeceğiz, o sırada isteme olacak, daha sonra bahçeye çıkartacağız ve yüzük merasimi ile pasta merasimi olacak. Açıkçası her şey benim gönlümden geçtiği şekilde olacak ve ben mutlu olacağım inşallah bir aksilik çıkmazsa:), unutma önemli olan sizin mutluluğunuz. İnsanlar ne der diye düşünme yoksa sen keyif alamazsın:)
bende oynamayı sevmem benı ıstemeye geldıler sözüm oldu
2 hafta sonrada bı mekanı kapattık orda yemeklı nişan yaptık canlı klasık muzık eslıgınde sohbet kaynasma gırgır cok guzel oldu..
pastamız kesıldıgınde bı romatık romantık dans ettık okadar :)
canım bende söz nişan bir arada olsun istemiştim , ama nişanlımın babası sözü ayrı nişanı ayrı daha büyük biryerde yapalım dedi. ben hep söz nişan bir arada evde olsun istemiştim aslında .. ama o sıra onun ailesi bizimkiler(bende tek kızım) büyük nişan yapmak istediler davetliler eve sığmaz vs dediler benimde kafam yoğundu tamam dedim ayrı ayrı yaparız sözü nişanı..Merhaba, ben de fikrinizi almak istiyorum. Sonunda biz de bi adım atmaya niyetlendik evlilik yolunda. Erkek arkadaşımın ailesi uzak bi şehirde oturuyor. Biz daha önce annemle annesi ve ablasıyla tanıştık.Erkek arkadaşım da babamla tanıştı hatta 2 kez görüştü. Biz istiyoruz ki ailesi gelsin bi daha hep beraber ailece tanışalım daha sonra hazır gelmişken 10 gün sonra da isteme nişan olsun. Babam tek kızım var evde olmaz diyor. Ama ben zaten oynamaktan nefret eden biriyim ee annem babam da biz de oynamayız diyor niye millet oynayacak diye ben en güzel günümü stresli geçireyim diye düşünüyorum. Bir de evimizin çok güzel bahçesi var orayı da süsleriz orada olsun diyorum ama oynama çalgı falan olmasın. Siz ne düşünüyorsunuz millet evde nişan yaptı demesin diye en güzel günümü istemediğim şekilde geçirmeye değer mi? o kadar masraf bir de? Şimdiden okuyup vakit ayıranlara teşekkür ederim
Öncelikle vakit ayırıp uzun uzun yazdığın için çok teşekkür ederim :) alkışlarla salona girme kısmını okurken emin ol aynı şeyi hissetmişizdir ben de hiç sevmem öyle gösterişleri ve yazdığını okurken kendimi düşündüğümde bile gerildim :) Umarım çok çok mutlu olursun Allah tamamına erdirsin canım :)canım bende söz nişan bir arada olsun istemiştim , ama nişanlımın babası sözü ayrı nişanı ayrı daha büyük biryerde yapalım dedi. ben hep söz nişan bir arada evde olsun istemiştim aslında .. ama o sıra onun ailesi bizimkiler(bende tek kızım) büyük nişan yapmak istediler davetliler eve sığmaz vs dediler benimde kafam yoğundu tamam dedim ayrı ayrı yaparız sözü nişanı..
sözüm evde oldu ..
nişan salonda..
ama inanır mısın o gün ne kadar stresli ne kadar sıkıntılıydım
bir kere hiçbirşekilde salonda nişan yapmayı hayal etmemiş bir plan kurmamıştım. babam dedem nişanlımın ailesi kafasına göre organizasyon yapmışlar(başta kendi babam). mesela salona ben direk girip masama oturmayı isterdim beni müzikle alkışların içinde soktular hiç sevmediğim şeybirde o kadar kalabalıkta salonda olunda iyice geriliyor insan. salonda olduğu için düğün gibi etraflıca çağırdılar ve ben akraba çevremide hiç sevmem
ne kadar sıkıldığımı, ne kadar bunaldığımı ,o masraflara içimin ne kadar gittiğini , oraya en yabancı olan insanın ben! olduğumu hissettim durdum..
haa sevdiğim insanla beraber hayata adım atmak ayrı bi güzellik mutluluk tabiiki
ama ben isterdim ki evimizde sıcak ortamımızda çok kalabalık çevre olmadan minicik sevimli bi nişanımız olsun
olmadı , ve içimde hala bir pişmanlık müdahele etmediğim için.. müdahele edemeyecek kadar sessiz biri değilim aslında ama o ara insan ne olacağına karar veremiyor heycandan. güzel olur sandım belki dedim ama olmadı çünkü biliyorum ben öyle ortamlara uzağımyani düğünüm olsun isterim (nikah olacak ama) , bir günlük eğlence , üzerinde en güzel kıyafetin falan ama nişan ve sünnet düğünleri kadar saçma bişey görmüyorum ben ..
sana tavsiyem içinden ne geliyorsa öyle yap bence kimseyi düşünme sonra kendin sıkılırsın. ben şuan nişanımı stres dolu bir gün olarak hatırlıyorum.
ay çok uzun yazmışımumarım faydası olur..