• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi söz için yapılan alışveriş??çok kararsızım ??

aaulku

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
114
0
96
Ankara
arkadaşlar haftaya nasipse sözleniyorum.bu hafta sonu aşkımla beraber alışverişe çıktık.bana elbise ayakkabı eşarp filan aldık.ama ben bu aldıklarımı sözde giymek istiyorum aslında.ama adette onlarında bohçada gelirken getirmeleri gerekiyor diye aşkım o aldıklarımızı götürdü.ben şimdi sözde ne giycem? yani onlar geitirince mi giymem lazım ki?:kedi: bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin??????

tabıkıde hayırr getırdıklerını gıymıyceksın canımm onu sana hediye dıye almıslardırr ve bohcada gelıcktırr söz ıcın kendın baska bırsey gıyceksın hıc takımın felan yokmu yada ne bılıyımm ozel gunler ıcın sakladıgın bır kıyafetın

ay hayır ya yok.yani anneme sordum onlar getiirnce giyersin dedi.bizim bi söz bi de nişan olacak.ayyy tekrar masraf mı yapcam şimdi..

ay hayır ya yok.yani anneme sordum onlar getiirnce giyersin dedi.bizim bi söz bi de nişan olacak.ayyy tekrar masraf mı yapcam şimdi..

canım benım hiçmi takımın yok senın yada elbısen soyle sık dugunde nısanda ne bılıyım bır yerde gıyebılcegınnn ?? yada cok pahalı bırsey almazsın :(

ya olur mu öle şey tabiki onları giyceksin ama sözden önce getirmeleri lazım öle olur benm nişanımda da öle oldu kendileri getirdiler bizde bohça adeti yok hem ne bohçası falan biz yaptırmadık ama eşimin ailesinin adetnde varmış bizde eşime nişan alışverişi yaptık ama evine götürdü verdik eline yani ne gerek var ya ayrıca başka bişi alma sana aldıklarını giyeceksin öle saçmalık olurmu nie alıolar o zmn söz de giysin kız die alınır.. be b öle biliorum ..

evet canım bizde öyle olduğunu öğrendik benim muzip aşkım elbiseleri alıp götürmüş ki kendisi almaya gelsinde hemde görmüş olayım diyekaydirigubbakcemile3 hey allahım ya:1hug: neyse kargo ile gönderecek artık.bizde bohça hazırlayalım diye karşı taraf dedi öyle olur bizde deidiler.öyle çok bişey konulmadı zaten onun bohçasına benimkini de aynı şeklide yapacaklarmış.işte çorap çamaşır,terlik,pijama,havlu,çember filan ...neyse teşekkürler arkadaşlar....

benim söz bohçamda gelenleri giymemiştim. eşime yaptıklarımızı da eşim giymedi. nişan için ayrıca bohça yaptık o zamn kileride kullanmadık pek. söz nişan atılırsa bohçalar geri verilir diyee pek giyilmez zaten. ben sözümden kendi abiyelerimden giymiştim. nişanda da nişanlık kiralamıştık.

ya benim bildiğim söz bohçasında gelenler bohçada kalır..söze kendin kıyafet alıp giyersin..
nişan için alışverişe çıktıın zaman nişan kıyafeti alınır bohçaya konacaklar süslenip kıza ve erkeğe verilmesi için hazırlanıcak bu yüzden herkes kendi aldıını eve götürür bohça yapıp nişan günü getrmek için.sadece kıyafetler verilir nişan günü hazır giyilmesi içinn...ama senin nişan bohçan nişan alışverişin olmamışkii siz şuanda sdce söz yapıcaksınız heralde..bu yüzden çok abartıya kaçmadan güzel bi elbise ya da takım giyersin çok da şık olur bence.... yerimseniben

canım banada sozumde aldıkları bohcada soz takılacagı aksam getırmıslerdı hemencecık gıyınmıstım gercı bzım adetımız boyle hepte bu boye oldu bence onlar bohcayı getırınce gıyersın

................................................................................................................

Son düzenleme:
Back