Söz Kesimi Söz için tecrübesi olan bayanlarrrr ! Yardımcı olur musunuz?

hayce

aşkımı özlüyorum...
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2011
483
2
46
İstanbul
merhaba değerli kk üyeleri

hemen konuya giriyorum.erkek arkadaşımla uzun süredir bir birlikteliğimiz var.hatta kendisi çocukluk arkadaşım olmakla birlikte ailelerimiz de senelerdir tanışıyorlar.ikimizin de ailesi birlikte olduğumuzu biliyorlar.şu aralar aile arasında söz yapmayı planlıyoruz.dün tek taş aldık.bu gün birer yüzük aldık.yani işin büyük kısmını hallettiğimizi düşünüyorum.geriye bir tek isteme, alışveriş ve yüzükleri takma kısmı kalıyor.size sorularım şunlar olacak.erkek tarafı kız evine nasıl ne şekilde ne diyerek gelebilir? kıyafet alışverişi nasıl yapılır? kim kime alır? bohça söz de mi yoksa nişanda mı verilir? unuttuğum ya da aklıma gelemeyen daha bir çok sorularım olabilir.bu konuyla ilgili bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...

erkek tarafı kız evine tanışma amacıyla da gidebilir ama sizinkiler tanıştığına göre direkt olaya istemeyle de girebilirsiniz
kıyafet alışverişi aileyle yapıldığı gibi sözlünle ikinizde yapabilirsiniz(adetler eskisi gibi sürdürülmüyor sonuçta)
kız tarafınında erkek tarafının da alacağı belli şeyler vardır.bohça alışverişini önceden kendisi yapanlar da var.
söz bohçası sözün yada nişanın takıdığı gün kız evinde getirilir.
ama bu söylediklerim her aile için farklı olabilir.adetler farklı olabilir.başka ayrıntılarda da cevaplayabilirim

canım o kız tarafının da erkek tarafının da alacağı belli şeyler var derken ne demek istedin ne gibi şeyler mesela? :26:

canım o kız tarafının da erkek tarafının da alacağı belli şeyler var derken ne demek istedin ne gibi şeyler mesela? :26:

mesela çorap,terlik,havlu,iç çamaşırı,parfüm pijama takımı bunlar her iki tarafında aldığı şeylerdir.gelin için ayrıca sbahlık,gecelik takımı ,makyaj seti, ayna tarak seti gibi ,damat içinde röbdöşambır,kemer, cüzdan,traş seti,gömlek gibi şeyler alınır.

teşekkür ederim canım yardımcı olduğun için :)

bizim durumlarımız bayağı benziyor, bizde ailecek çok uzun süredir tanışıyoruz. Geçen sene nisanda söz yaptık, nişan ben istemedim, 4 ay sonra evleniyoruz. Biz sözde bohça vs yapmadık, düğün öncesi-( ben yapmadım ama nişanda) bohçayı zaten yapacağız dedim. Düzgün birşeyler istiyorsan, alınanlar epey tutuyor. Aynı şeylerden iki defa almanın manası yok gibime gelmişti, iyi ki de almamışım, şimdi herşeyi layığıyla yapıyorum.

Bizim aynı akşam isteme ve sözümüz oldu, sonrada oturup bir güzel yemek yedik. Yüzüklerimizi bir iki gün önce aşkımla almıştık zaten. Biz ailecek samimi olduğumuz için prosedürlere pek takılmadık.

sadece durumlarımız değil düşüncelerimiz de çok benziyor bilemiyorum kafam çok karıştı açıkçası :26: tam düşündüğüm gibi olmuş sizin ki... mutluluklar dilerim canım.ayrıca yorumun için de çok teşekkür ederimmmm

rica ederim...sana da mutluluklar...tam düşündüğünü uygula mutlu ol o zaman:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…