SÖZ GEÇİREMEDİĞİM KAYNANAM :(

Bu arada, kesinlikle yapmanız gereken bir durum; kendinize zaman ayırın ve kendinize iyi bakın:) iş çıkışı bir kahve için eşinizle ya da bir arkadaşınızla arasıra.

evet eşimle aynı şirkette çalışıyoruz.molalarda başbaşa kahve içiyoruz.Evde yanlız kalma durumumuz yok şükür.Bebeğimizde şimdilik ortamızda yatıyor mecburen.Kardeş kardeş takılıyoruz :)

benim anneannem de oyle, bebek yer yarim saat gecmeden bsyler yedirelim der.. eskilerde genelde ayni dusunce var demek.. doktorla konusup ona soylet istersen.. senin soyledigine kirilabilir, 'biz de cocuk buyuttuk' seklinde..

takılmayın cnm kardes kardes, olmaz öyle. başka problemler çıkar eşinizle aranızda. emin olun çocuk bir şekilde büyür ama onaramayacagınız başka problemler yaratabilirsiniz. bunlar tabii olasılıklar ama birçok kadın bu problemlerle karsılasıyor.
bebegide ortanızda yatırma durumuna da gelince, aynı odada uyutabilirsiniz, ama beşikte/ kendi yatagında uyusun. portatif yatak almıştık biz. şimdi odasında uyuyor ama istediğinde odamıza alıyoruz. gece kokumuz, horlamamız, hırlamamız. bebişe eziyet etmeyin bence. kendi yatagında daha rahat edeceğini göreceksiniz.

evimize geçebilsek kendi yatağında yatacak zaten.
O günü iple çekiyorum

Hepimiz aynı yollardan geçtik çalışan ane olmak zor ama bebeğiniz bir birey bunu da unutmamalıyız

Ayrı yatağı düzeni olmalı ayrı odaya belki eviniz müsait olmayabilir ama kendi yatağı olsun

Yine yemek konusunda da onun tercïhlerîne de dikkat edin ne yemekten hoşlanıyor gibi

Bir de gündüz ne kadar uyuyor ve nasıl uyutuluyor

Babaanne de yorulup mama ile sakinleştirmeye çalışıyor olabilir

kendi odası ve bizim odamızda da park yatağı var.
geçici olarak kayınvalidemde kalmak zorundayız evleri 1+1 o yüzden şimdilik aramızda yatırmak zorundayız :-/
doğalgazımız açılamadı bi türlü sıfır bina olunca

muhallebi yapılır bu aydaki bebeğe ayrıca süt le de yapılır. ayrıca hazır sütü kim önerdiki. doğal elinle alıp kaynatacagın süt olcak. beni alıntı yapmışşsın ama şeker zaten verilir dememişimki. dikkatli okursanız. tuzsuz salçada koyulur az bi pekala. hatta bir çimdik tuzdanda zarar kimseye gelmez. okadar takıntılı olmaya gerek yok.

1 yaşına kadar inek sütü önerilmez bebeklere. Şeker dediniz demedim. Tuz ve şeker diye söyledim sadece. Domates bile hemen önerilmez. Sizin için bir çimdik tuz sorun olmaya bilir ama bebekler için tuz ve şeker çocuğun böbreklerine yük oluştrarak ileriki yaşta Yüksek tansiyon şeker ve obezite riskini arttırırlar.
Evet bi çimdik tuz bi bebeği öldürmez. Ama kaliteli yaşam şansını azaltmış olursunuz.
Bu duruma özen göstermek takıntılı davranmak değil özenli davranmak anlamına gelir.
Sizin elinizde doğal kaynattığınız sütlerde pek çok hastalık Riskini beraberinde taşır ve besleyicilik oranları açısından bebek mamalarına oranla daha düşük değerler içerirker.
Herkes bebeğine istediğini yedirmekte özgür isterseniz şeker çikolata verin 6aylık bebeğe kimseyi ilgilendirmez. Ama bi bebeğin sağlıklı yaşam şansı için bildiğim bişey varsa söylemek insanlık görevidir diye düşünüyorum.

iyi cesaret kaynanızdaki kızkardeşimin sütü çok gelmiyordu henüz küçük biberonla 20 ml mamayı zro verdim bir defa sonrada vermedim kızar diye:))

arada tatsızlık olsun istemiyorum aslında çok alıngan biri en ufak bi şeye darılıyor zaten.
Off ele karışmak ne zormuş,herkesi idare ett (
yapacak bir şey yok,ya kendin bakacaksın,ya kaynana,kaynana sen yokken verir bildiği gibi..ama şu anki alışkanlıkları tüm beslenme şeklini etkileyecek,benim oğlum şekerli ve tuzluya düşkün değil hiç katmadım çünki ek gıda döneminde..

Anne sütü elbetteki önemli ama sağolsun şimdiki doktorlar hemşireler insanı bu konuda öyle bir bunalıma sokuyorlar ki sütü zamanından önce kesilen annelerin intihar edesi geliyor .
Anne sütü elbetteki önemli ama kesildi ise üzülecek bir durum yok .Elde olan bir şey değil çünkü .
Benim sütüm de erken kesilmişti .

Sizin yerinizde olsam kirginlik falan umursamaz kayinvalidemin bakmasina izin vermezdim, kimsenin hatri cocugumun sagligindan daha kiymetli degil cunku...
ama ille baktiracaksaniz kayinvalidenizle birlikte uzman bir cocuk doktoruna gidin, ozellikle beslenme konusunda calismalari olan bir doktor secmeye calisin, kv ile birlikte bebeginizin gunluk beslenme planini neyi ne kadar yedigini paylasin, doktor size saglam bir aciklama yapacaktır, onun ustune hala devam ederse sevgisinden suphe edebilirsiniz...

Ayyyy kız kardeşim yazdı sandım :) Onun kayın validesi de durmadan aç bu çocuk, süt yetmiyor diyordu. Koydu kucağına, al sen emzir açsa, senden mi öğrenecem dedi. Şok olduk annemle. KAdın bulgur pilavı yapar yediririm diyor 1 günlük çocuğa. Heee yedir de s.çamasın, kabız olsun dedi. KAdın aç bu çocuk aç bu çocuk deyip durmaya devam etti. Kız kardeşim de kaynanasını evden kovdu. Kocasına hemen gönder şu ananı dedi. :) Gitti bakıcı tuttu ne yapsın. Sen de bakıcı tut istersen. Allah göstermesin çocuğun obez olur. Çok yedirmek neymiş yaw :S çok sağlıksız. En azından bakıcıya istediğini söylersin yani. Kaynanaya ne desen alınır çünkü

İnşallah kayınvaliden dikkate alır. Tamam iki çocuk büyütmüş olabilir ama böyle karıştıklarında sinir oluyorum.

Su dunyadaki herseyi verseler yine kv cocuguma bakmasini kabul etmem (düsünün o kdr sevmiyorum:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…