SÖZ GEÇİREMEDİĞİM KAYNANAM :(

oooovvvvv konuşurken de böyle konuşmuyorsunuz değil mi :KK53:
yap et ver falan inşallah dinler

bu arada Allah yardımcınız olsun ben de kızımı 6,5 aylık bırakıp işe döndüm
bizim de babaanne baktı saolsun benim kız iştahlı olsaydı o da çok yedirecekti eminim
ama sizinki kadar olmazdı muhtemelen

bu doğacak bebeğime mecbur bakıcı bakacak kimi arkadaşlarım
güvenilir olduktan sonra daha rahat.. ne dersen onu yapıyorlar genelde
çocuğun istediğin gibi büyür diyorlar bakalım yaşayıp göreceğiz

Sağlıkla gelsin inşallah ikinci bebeğiniz.Tabiki yap et diye konuşmuyorum burada öyle yazdım.Rica minnet konuşuyorum çok kırılgan bi insan zaten.Benim kızım iştahlı babannesi de yiyo diye dayıyo mamaları :-/

işe başlayalı henüz 1 ay oldu.Bu durumda ücretsiz izin vermezler direk kapının önüne koyarlar.
Çok şükür bu zamana kadar açlıktan kırılmadık bundan sonra da kırılmayız.Bu zamanda ev almaya cesaret eden insanız 1 liraya ekmek alacak para da buluruz çok şükür aç kalmayız.Maddi konuda benim adıma endişe etmenize hiç gerek yoktu..Tavsiyeleriniz için teşekkürler..
emin olun siz ve maddiyatınız umrumda değil, bırakın endişe etmeyi zerre kadar ilgilenmiyorum.
Ben bebeğinize üzülüyorum, bu kadar zor bi sürece adım atmışken bi de babannesinin ego tatminine pelesenk olmuş.
Tavsiyede bulunmaya çalışan bi üye olarak tavrınız için ayrıca tebrik ediyorum.

Sağlıkla gelsin inşallah ikinci bebeğiniz.Tabiki yap et diye konuşmuyorum burada öyle yazdım.Rica minnet konuşuyorum çok kırılgan bi insan zaten.Benim kızım iştahlı babannesi de yiyo diye dayıyo mamaları :-/
amin inşallah canım
inşallah vazgeçer bu huyundan.. eşiniz müdahale etsin biraz olmazsa..

Akşamdan yoğurdunu mayalıyorum.Sebze çorbasını yapıyorum ama tabi kaselere koyamıyorum.Ben ne kadar vereceğimi bilmeyecek miyim falan diyecek potansiyelde bi kadın.İnek sütü,bal,tuz,salça yasak dememe rağmen geçen gün çorbasına azıcık salça katayım mı diye sordu delirdim.Beni arayıp çorbasını tattım tadı çok kötüydü çocukta yemedi.O yüzden bi çimdik tuz kattım dedi.Yine bişey diyemedim.Deniz tuzu falan ısmarlamış bi akrabasına kızım için.Çok yararlıymış diye duymuşmuş !! ayy yazdıkça sinirleniyorum çok doldum kızlar yaa :KK43:

inek sütünü yüzde 50 su ile verebilirsiniz. sade verirseniz ağır gelir. bal kesin yasak zaten.tuz ve salçayı bence 6 dan sonra başlayın. bende titiz bir anneyim. çok dikkat ederim beslenmesine. bir süre annem baktı. inanin bebek bakmak çok zor. kolay değil berlirl bir yaştan sonra. o yüzden kayınvalidenizie ilgili olumsuz düşünmeyin. bir kaç birşey ler söylemek istiyorum.6 .aydan sonra cok az olmak şartıyla yemeklerıne katın. lezzet versinki bebişte severek yesin. deniz tuzu sipariş vermeside aokadar da vahim değil. demekki sağlıklı birşeyler yedirmek istiyor.sinir olacak bir durum yok biraz rahat olun.

Kendini assanda sözünü dinlemez birak ne hali varsa gorsun ben bugunden sonra böyle yapacam çünkü

inek sütünü yüzde 50 su ile verebilirsiniz. sade verirseniz ağır gelir. bal kesin yasak zaten.tuz ve salçayı bence 6 dan sonra başlayın. bende titiz bir anneyim. çok dikkat ederim beslenmesine. bir süre annem baktı. inanin bebek bakmak çok zor. kolay değil berlirl bir yaştan sonra. o yüzden kayınvalidenizie ilgili olumsuz düşünmeyin. bir kaç birşey ler söylemek istiyorum.6 .aydan sonra cok az olmak şartıyla yemeklerıne katın. lezzet versinki bebişte severek yesin. deniz tuzu sipariş vermeside aokadar da vahim değil. demekki sağlıklı birşeyler yedirmek istiyor.sinir olacak bir durum yok biraz rahat olun.
Mama varken inek sütü verilir mi hiç? Üstelik bu kadar işlemden geçiyoken. Bir yaşına kadar tuz ve şekerde verilmemeli bebeklere. Salçada tuzludur domates koyularak tat verilebilir.
Ben bi kitap aldım içinde çok güzel tarifler var. Tam bir porsiyonluk yemekler. İsterseniz özelden adını vereyim reklam olmasın. Hemde çok çeşit var ne yapsam derdide olmuyo. Kıvamları falan tam oluyor. Kızım ordan bakarak yaptığım hiç bir şeyi reddetmedi. Başka tanıdıklarada önerdim güzel sonuçlar aldılar. Bi göz atın isterseniz..

Valla sinirlenmeye hiçmi hiç hakkınız yok. Madem öyle baktırmayacaksınız çocuğunuza oturup paşa paşa kendiniz bakacaksınız. Herkesin bir çocuk bakma tarzı vardır kimse de benim bildiğim yanlış demez heleki büyükler hiç demez. Hem işim görülsün, hem benim dediğim olsun hem şu hem bu oh ne ala memleket.. Madem çok çalışmaya ihtiyacınız var bekleseydiniz biraz daha ya da başka birini bulacaksınız. Bu kadar basit,,,

allah nasip ederse 2 buçuk ay sonra doğum yapacağım. .. kv bakacak ama bende şimdiden vicdan azabı duyuyorum ... kahretsin işte hayat şartları ... onların geleceği için onların büyüdüğünü görmüyoruz. .. umarım en kısa zamanda kv anlar yaptığı hatayı ...geçmiş olsun canım

klasik kv vakalarından birtanesi en kötüsü de laf dinlemezler , onların kafaları hep ddoğrudur çünkü . benım de içimden geçen hep ılerde nasip olursa çocuğum akendım bakayım ama imkan meselesi tabı büyük ihtimalle seni hiç dinlemeyecektir ama şunu bil o onun torunu eminim canı gibi bakar ya he dicen idare edecen y a da birazcık konuşmayı deneyecn örnekler vererek

oncelikle cok gecmis olsun... 6 aylik bebegin yiyecegi ne olacak Allah askina 40 dk bi beslemek cok yanlis. boyle dusunmekte cok haklisiniz. sizinle beraber esinizin de uyarmasi lazim bence. bi beslenme tablosu versin doktorunuz veya netten.6 aylik bebek gunluk beslenme tablosunun ciktisini alip verin... bu tqblodan daha fazla besledigi takdirde cocugun mide problemleri ,bagirsak problemleri v.s yasayacagini soyleyin. zaten zarar vermek istemez babaanne anaanneler.bu sekilde bi duzene girer belki....

doğumdan sonra hele de ilk çocuksa çevreden yok şunu yapma bunu yapma diye anne ve bebeğine karışan çok oluyor. bir rahat bıraksınlar ya tamam tavsiye başım gözüm üstüme ama bu ısrar nedir onu anlamam.. bıraksalar anne ve bebeği zaten anne içgüdüsel olarak neyi nasıl yapacağını biliyor.

arkadaşım sana tavsiyem hiç bişeyi söylemekten çekinme. ben çocuğum söz konusu olunca kırılan kırılsın modundayım yavruma bişey olacağına onlar kırılsın bende bu konuda çok şeyler yaşadım ama asla kendimden taviz vermedim. hemde kendi anneme karşı düşün yani.. şimdi alıştı artık uyutacağı zaman bile arayıp soruyor artık yatırıyımmı diye :KK70:

Valla sinirlenmeye hiçmi hiç hakkınız yok. Madem öyle baktırmayacaksınız çocuğunuza oturup paşa paşa kendiniz bakacaksınız. Herkesin bir çocuk bakma tarzı vardır kimse de benim bildiğim yanlış demez heleki büyükler hiç demez. Hem işim görülsün, hem benim dediğim olsun hem şu hem bu oh ne ala memleket.. Madem çok çalışmaya ihtiyacınız var bekleseydiniz biraz daha ya da başka birini bulacaksınız. Bu kadar basit,,,

sizde hamileymişsiniz umarım bebeğinizi başka birine baktırmak zorunda kalmazsınız..Yada böyle bi durum olursa beni o zaman anlarsınız şimdilik size ne anlatsam boş çünkü..! Umarım siz bu basit kuralı uygularsınız o zaman

oncelikle cok gecmis olsun... 6 aylik bebegin yiyecegi ne olacak Allah askina 40 dk bi beslemek cok yanlis. boyle dusunmekte cok haklisiniz. sizinle beraber esinizin de uyarmasi lazim bence. bi beslenme tablosu versin doktorunuz veya netten.6 aylik bebek gunluk beslenme tablosunun ciktisini alip verin... bu tqblodan daha fazla besledigi takdirde cocugun mide problemleri ,bagirsak problemleri v.s yasayacagini soyleyin. zaten zarar vermek istemez babaanne anaanneler.bu sekilde bi duzene girer belki....

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.bunu araştıracağım.
babannemiz kızımın her ağlayışını açlıktan zannediyor.Önce bu inancını yıkmam gerekiyor :)

Merhaba arkadaşlar..

Söze nerden başlasam bilmiyorum.

Doğum yaptığımda kaynanam sürekli aç bu çocuk aç bu çocuk diye diye mama verdirdi bana ve anne sütüm doyurmuyor herhalde düşüncesiyle sadece 5 ay emzirebildim kızımı ve sütüm kesildi :KK43:

Yaklaşık 1 aydır da çalışıyorum.Kızım 6 aylık oldu ve kaynanam bakıyor.Saolsun gözünden sakınıyor kızımı ama şu ek gıda konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.Ona göre çocuk hep aç..Örneğin yoğurduna 1-2 tane cicibebe koy derim gider 3-5 tane koyar.Koca koca kaselerle çocuğu besler.Vee en sonunda dün gece karın ağrısı,gaz sancısından çocuğumu acile götürdük :KK43: Çocuk ağla ağla bir hal oldu..Kaynanamda kalktı geldi bizimle hastaneye.Doktorun söylediklerini oda duydu.Umarım bu saatten sonra dikkate alır.Yoksa ne yapacağımı bilmiyorum.Bütün gün o bakıyor kızıma.Ne yediriyor ne içiriyor bilmiyorum :KK43:
4 saatlik uykuyla kızımı yine kaynanama bırakıp işe gelmek zorunda kaldım :KK43: acayip bir vicdan azabı çekiyorum..

Forumda çalışan anneler varsa lütfen bana destek olun.Ne yapmam lazım? Kaynanama nasıl davranmam lazım.Kızımı aşırı beslememesi konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.

İşten çıksam kızıma kendim baksam desem şuan imkansız.Ev aldık eşime destek olmam gerekiyor.

Ne zormuş çalışan anne olmak.Gözün arkada,kalbini evde bırakıp çalışmaya çalışmak :KK43:

Hamile arkadaşlarım size tavsiyem doğum yaptıktan sonra kimsenin lafına sözüne bakmayın.Çocuğunuzu yine en iyi siz tanırsınız.Anne sütünden mahrum bırakmayın bebeklerinizi.Ben keşke daha çok çabalasam,karşı gelseydim de daha çok emzirebilseydim keşke diyorum şimdi :KK43:( Kendinize ve bedeninize güvenin..

Sabah sabah o kadar doluyum ki dokunsalar ağlıycam :KK43:
Merhaba Canım,

Ben de çalışan bir anneyim. Kızım su an 16 aylık. Kızımı her sabah anneme bırakıp, öyle işe geliyorum. Bazen uyanmıyor, battaniyelere sararak getiriyorum. Anladığım kadarıyla babaanne evde bakıyor. Ne guzel yapıyor. Çok duygusal olmanız, çocuğunuz için en iyisini düşünmeniz çok normal ama bu süreci geçirmiş biri olarak rahat olmanızı öneririm. Bebekler çok güçlü korkmayın ve babaannenin ellerine bırakın. Bakıcı fikri bana Türkiye şartlarında hep uzak gelmiştir. Maalesef disiplinden uzak, üstünkörü, ali cengiz oyunlarıyla hizmet eden bir anlayışımız var. İyi ki anneannelerimiz ve babaannelerimiz var. Bir çok konuyu bizden iyi bildikleri de kesin. Rahat olun ve kayınvalidenize de güvenin. Ben de kızım hep aç sanırım. evde dalga konusu oldum, gülüp geçiyorum.

Arkadaşım gerilmişsin az sakin ol önce

Az süt emdiği için endişelşsîn o geçmiş bitmiş artık önüne bak

Çocuk mama yediği için çok doğru olmayabilir yazdıklarım ama ben bildiklerimi deneyimlerimi yazayım belki işe yarar

Kv geleneksel hepimizinki gibi o anlamaz tuz şeker domates çilek yasak kuralını biz yedîrdik tosun gibi oğlum der o bakacaksa kuralları eşin koyacak kurala uymayın ca da eşin çemkşrecek

Bir de paketli ürünlerden mümkün olduğunca uzak durun

Yoğurda bir şey katmayın yoğurt olarak yesin aksi halde tatlıya dönük damak zevki oluşur

Biz içine ekmek ufalardık kalori alsın diye biraz daha büyüdüğünde

Artık et de yiyebilir zaten mama vs değil de protein değeri yüksek besine doğru kayın ama bisküvi ya da hazır yemekler dışarda çok zorda kalırsak kullanmak için

Babaanneye ağlayınız yemek vermek kolay geliyor maşallah iştahlıymış da miniş o arada oyalamış derdini de unutuyordur

Tatlı dille anne o karnım ağrıdı diyemiyor az yesin sonra rejime mi sokacağız kızı bak kimse almaz vs diye şaka yapın belki böyle anlar

Son söz kolay gelsin yine dinlemezse Kv siz de yemeği tek bir öğünlük yapın benim bakıcım her öğünde ayrı yemek pişirirdi

Ah canım benim seni o kadar iyi anlıyorumki :KK43: Ama en büyük sorun bu olsun yeter ki tabi şu anda bu kadar yüklenmesi yanlış ama en azından temiz ve dikkatli bakıyorsa bu konularda için rahat etmeli. Bence sen hiç kötü olma eşin müdahale etsin annesine. Biz öyle yapıyoruz :KK14:

Merhaba Canım,

Ben de çalışan bir anneyim. Kızım su an 16 aylık. Kızımı her sabah anneme bırakıp, öyle işe geliyorum. Bazen uyanmıyor, battaniyelere sararak getiriyorum. Anladığım kadarıyla babaanne evde bakıyor. Ne guzel yapıyor. Çok duygusal olmanız, çocuğunuz için en iyisini düşünmeniz çok normal ama bu süreci geçirmiş biri olarak rahat olmanızı öneririm. Bebekler çok güçlü korkmayın ve babaannenin ellerine bırakın. Bakıcı fikri bana Türkiye şartlarında hep uzak gelmiştir. Maalesef disiplinden uzak, üstünkörü, ali cengiz oyunlarıyla hizmet eden bir anlayışımız var. İyi ki anneannelerimiz ve babaannelerimiz var. Bir çok konuyu bizden iyi bildikleri de kesin. Rahat olun ve kayınvalidenize de güvenin. Ben de kızım hep aç sanırım. evde dalga konusu oldum, gülüp geçiyorum.

geçici olarak beraber oturuyoruz.Yeni taşındık kayınvalidemin 2 bina yan tarafına fakat doğalgaz henüz açılmadığı için kayınvalidemde kalıyoruz.Evimize geçtiğimizde sabahları bende battaniyeye sarıp vericem kuzumu babannesine.
Evet onlarda çocuk büyütmüş biliyorum ama önceden konuşulan şunu yapmayalım,şunu şu kadar verelim falan denilen uygulanması kolay konularda anlaşamamamız beni çok üzüyor.Bu konuda yardım istedim sizlerden,tecrübeli annelerden.
Rahat olmaya çalışacağım.Çok teşekkürler

geçici olarak beraber oturuyoruz.Yeni taşındık kayınvalidemin 2 bina yan tarafına fakat doğalgaz henüz açılmadığı için kayınvalidemde kalıyoruz.Evimize geçtiğimizde sabahları bende battaniyeye sarıp vericem kuzumu babannesine.
Evet onlarda çocuk büyütmüş biliyorum ama önceden konuşulan şunu yapmayalım,şunu şu kadar verelim falan denilen uygulanması kolay konularda anlaşamamamız beni çok üzüyor.Bu konuda yardım istedim sizlerden,tecrübeli annelerden.
Rahat olmaya çalışacağım.Çok teşekkürler
Bu arada, kesinlikle yapmanız gereken bir durum; kendinize zaman ayırın ve kendinize iyi bakın:) iş çıkışı bir kahve için eşinizle ya da bir arkadaşınızla arasıra.

Merhaba arkadaşlar..

Söze nerden başlasam bilmiyorum.

Doğum yaptığımda kaynanam sürekli aç bu çocuk aç bu çocuk diye diye mama verdirdi bana ve anne sütüm doyurmuyor herhalde düşüncesiyle sadece 5 ay emzirebildim kızımı ve sütüm kesildi :KK43:

Yaklaşık 1 aydır da çalışıyorum.Kızım 6 aylık oldu ve kaynanam bakıyor.Saolsun gözünden sakınıyor kızımı ama şu ek gıda konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.Ona göre çocuk hep aç..Örneğin yoğurduna 1-2 tane cicibebe koy derim gider 3-5 tane koyar.Koca koca kaselerle çocuğu besler.Vee en sonunda dün gece karın ağrısı,gaz sancısından çocuğumu acile götürdük :KK43: Çocuk ağla ağla bir hal oldu..Kaynanamda kalktı geldi bizimle hastaneye.Doktorun söylediklerini oda duydu.Umarım bu saatten sonra dikkate alır.Yoksa ne yapacağımı bilmiyorum.Bütün gün o bakıyor kızıma.Ne yediriyor ne içiriyor bilmiyorum :KK43:
4 saatlik uykuyla kızımı yine kaynanama bırakıp işe gelmek zorunda kaldım :KK43: acayip bir vicdan azabı çekiyorum..

Forumda çalışan anneler varsa lütfen bana destek olun.Ne yapmam lazım? Kaynanama nasıl davranmam lazım.Kızımı aşırı beslememesi konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.

İşten çıksam kızıma kendim baksam desem şuan imkansız.Ev aldık eşime destek olmam gerekiyor.

Ne zormuş çalışan anne olmak.Gözün arkada,kalbini evde bırakıp çalışmaya çalışmak :KK43:

Hamile arkadaşlarım size tavsiyem doğum yaptıktan sonra kimsenin lafına sözüne bakmayın.Çocuğunuzu yine en iyi siz tanırsınız.Anne sütünden mahrum bırakmayın bebeklerinizi.Ben keşke daha çok çabalasam,karşı gelseydim de daha çok emzirebilseydim keşke diyorum şimdi :KK43:( Kendinize ve bedeninize güvenin..

Sabah sabah o kadar doluyum ki dokunsalar ağlıycam :KK43:

[/QUOTE
canım bende bundan üç sene önce aynı şeyleri yaşadım sütün yok dedi yaramıyo dedei dayadı mamayı ben azmettim bir yaşına kadar emzirdim işe başladım ilac verilecek antibiyotik dozunu yalnış verdi bazen ben içiremiyom dedi ben yapamıyom edemiyom benden habersiz soğuk havada dışarı çıkarmalar hasta oluncada annenlere gittin öle hsta oldu demeler uff hatırlayınca canım sıkılıyor bir sefer fena patladım ozamandan sonra kv akıllandı benim isteğime göre yetiştiriyor ama geçen bir video izledim dadı çocuğu fena dövüyor içim acıdı hemen kv aradım ellerine sağlık dedim gözüm arkada kalmıyor bırak yedirsin bakıcıya vermekten binlerce kat iyi sonuçta onların kanı canı daha yeni olduğu için zamanla alışırsın bence bebeği bırakıp işe gitmek fena o yüzden moralin bozuk olabilir ben üç sene oldu hala sabah işe gelirken zorlanıyorum akşamı iple çekiyorum

Arkadaşım gerilmişsin az sakin ol önce

Az süt emdiği için endişelşsîn o geçmiş bitmiş artık önüne bak

Çocuk mama yediği için çok doğru olmayabilir yazdıklarım ama ben bildiklerimi deneyimlerimi yazayım belki işe yarar

Kv geleneksel hepimizinki gibi o anlamaz tuz şeker domates çilek yasak kuralını biz yedîrdik tosun gibi oğlum der o bakacaksa kuralları eşin koyacak kurala uymayın ca da eşin çemkşrecek

Bir de paketli ürünlerden mümkün olduğunca uzak durun

Yoğurda bir şey katmayın yoğurt olarak yesin aksi halde tatlıya dönük damak zevki oluşur

Biz içine ekmek ufalardık kalori alsın diye biraz daha büyüdüğünde

Artık et de yiyebilir zaten mama vs değil de protein değeri yüksek besine doğru kayın ama bisküvi ya da hazır yemekler dışarda çok zorda kalırsak kullanmak için

Babaanneye ağlayınız yemek vermek kolay geliyor maşallah iştahlıymış da miniş o arada oyalamış derdini de unutuyordur

Tatlı dille anne o karnım ağrıdı diyemiyor az yesin sonra rejime mi sokacağız kızı bak kimse almaz vs diye şaka yapın belki böyle anlar

Son söz kolay gelsin yine dinlemezse Kv siz de yemeği tek bir öğünlük yapın benim bakıcım her öğünde ayrı yemek pişirirdi

Evet bende yoğurdu sade vermekten yanaydım ki içine bebe bisküvisi ve meyve katıldığını öğrendim tok tutsun diyeymiş :) 7 aydan sonra 3 kere çekilmiş kıymayla çorba yapmaya başlayabilirsiniz dedi doktorumuz.
bakalım inşallah uzlaşır orta yolu buluruz.

X