SÖZ GEÇİREMEDİĞİM KAYNANAM :(

Akşamdan yoğurdunu mayalıyorum.Sebze çorbasını yapıyorum ama tabi kaselere koyamıyorum.Ben ne kadar vereceğimi bilmeyecek miyim falan diyecek potansiyelde bi kadın.İnek sütü,bal,tuz,salça yasak dememe rağmen geçen gün çorbasına azıcık salça katayım mı diye sordu delirdim.Beni arayıp çorbasını tattım tadı çok kötüydü çocukta yemedi.O yüzden bi çimdik tuz kattım dedi.Yine bişey diyemedim.Deniz tuzu falan ısmarlamış bi akrabasına kızım için.Çok yararlıymış diye duymuşmuş !! ayy yazdıkça sinirleniyorum çok doldum kızlar yaa

Ayrica cici bebe dediginiz seyi evde kendiniz yapmiyorsaniz bebegibize Vermeyin, trans yag içeren oldukca zararli bir besin. Geleneksel olabilir ama inanin cok daha saglikli alternatifler var.

Evde yapmayı denedim ama çok sert oldu.yoğurdun içinde yumuşamadı bende korktum vermeye boğazına takılır diye o yüzden cicibebe verelim dedik :-/

Bakıcının ücretini karşılamaktansa evde otururum öyle bir durumda.Benim düşüncem kendi canından kanından olmadıkça tahammülü de az oluyor insanların bebeklere örneklerini çok duyduk gördük.Belki yemek yedirme konusunda anlaşıcaz ama çocuğuma kötü davranacak.Bütün gün tv karşısında oturtacak belki bilemiyor ki insan.Şu durumda babannesinden alıp bakıcıya versem kadına küfür gibi gelecek eşimle tartışıcaz vs. vs. off ağlıycam valla ((

Bence doktorun söylediklerini pekiştirin. Mesela sabah bırakırken 'anne çok mu yedirdin dün, akşam çok karnı ağrıdı, huysuzlandı, uyuyamadı, doktoeun söylediklerini biliyorsun yada yine çok yemiş kabız oldu çok zorlandı 'vb şekilde yorumlar yapın bir iki. Bence dikkate alır.
Tekrar doktora gitmeyi göze alamaz.

istersen şöyle mini bir hesap yapalım senin kazancın eşinin kazancı evinin kirası ve ödediğin kredinin meblağsını senin için mahsuru yoksa yazar mısın?

evet yaa o da ayrı bir konu.Bende gün içinde 2 kere arıyorum rapor alıyormuşum gibi oluyor ama annesiyim sonuçta merak ediyorum napıyım.Şirkette arkadaşlarla konuşuyorum gün içinde 6 kere arayanlar var.Evlat sonuçta hiçbi şeye benzemiyor..

Dinlemezse aile hekimine gidin, bizimki ek gidayla kilo alan bebeklerin ailesine cok kiziyor. Uyarir kv.nizi.

istersen şöyle mini bir hesap yapalım senin kazancın eşinin kazancı evinin kirası ve ödediğin kredinin meblağsını senin için mahsuru yoksa yazar mısın?

Dediğim gibi şuan babannesinden alıp bakıcıya vermeme çok darılır aile içinde küslükler olur.Eşimle bile sorun yaşayabilirim.O yüzden kaynanamla orta yolu bulma amacındayım canım.İlgin için teşekkürler..

doktoru dinlediği iyi olmuş bence..oda aslında kendince iyi birşey yaptığını zannediyor..eşinde bu konuda bir süre hergün uyarsın kayınvalideni...

k.valideniz kendince iyi bir şey yaptığını zannediyor,bazı kadınlarda bu var mesela benim k.validem de öyle yedir yedir yedir,başka bildiği birşey yok.bize her gelişinde oy kuzularım,garip yavrularım zayıf kalmış bunlar der o anda onu oracıkta boğsam yeminle ceza almam ağır tahrik var çünkü

sizin yapacağınız ilk şey k.validenizle açık açık konuşmak olmalı hatta belki de biraz sert bi dil kullanabilirsiniz zaten doktordan da duymuş bazı şeyleri daha dikkat edecektir.devam ederse de bakıcı bulmak mantıklı olabilir en azından bu tarz sorunlar yaşamazsınız.

Benim tavsiyem en azından şu ek gıda sürecine tam adaptasyon sağlayana kadar iş yerinden ücretsiz izin alman.
Çünkü nasıl başlarsan öyle gider, ek gıda denilen şey bi devrim bebek için hayatında ilk defa öyle kıvam ve tatlarla karşılaşıyor, anlayışla karşılayıp yediği kadar verebilecek biri olmalı yanında.Bi kaç ay çalışmasan açlıktan kırılmazsınız herhalde? Tavsiyem en azından yaşına kadar bebeğinin yanında kalman.
Seçim senin.

He bi de kayınvalidene hiç bi zaman (özellikle torunlar konusunda) söz geçiremezsin, bunu kafanın bi tarafına yazsan iyi edersin.Ben çok denedim, olmuyor

işe başlayalı henüz 1 ay oldu.Bu durumda ücretsiz izin vermezler direk kapının önüne koyarlar.
Çok şükür bu zamana kadar açlıktan kırılmadık bundan sonra da kırılmayız.Bu zamanda ev almaya cesaret eden insanız 1 liraya ekmek alacak para da buluruz çok şükür aç kalmayız.Maddi konuda benim adıma endişe etmenize hiç gerek yoktu..Tavsiyeleriniz için teşekkürler..

Benim kaynanamında brni dinlemeyeceğine emin olduğum için çalışmıyorum. Tabi bizim borcumuz yok. Eşimin maaşı yetiyo çok rahat olmasakta idare ediyoruz...
Sizde kendiniz hazırlayın akşamdan veya sabahtan çocuğun yiyeceklerini.. Kaynananıza bırakırsanız oda bildiğini okur.. Eşinizin kızmasıda işe yarayabilir.

Çok riskli bir durum çünkü insanlarda yağ hücreleri 3 yaşına kadar oluşur. Bu dönemde uygulanan yanlış beslenme ilerki yaşlarda sorun yaşamasına sebep olabilir. Kilosu falan ne durumda, eksiği fazlası var mı?

oooovvvvv konuşurken de böyle konuşmuyorsunuz değil mi
yap et ver falan inşallah dinler

bu arada Allah yardımcınız olsun ben de kızımı 6,5 aylık bırakıp işe döndüm
bizim de babaanne baktı saolsun benim kız iştahlı olsaydı o da çok yedirecekti eminim
ama sizinki kadar olmazdı muhtemelen

bu doğacak bebeğime mecbur bakıcı bakacak kimi arkadaşlarım
güvenilir olduktan sonra daha rahat.. ne dersen onu yapıyorlar genelde
çocuğun istediğin gibi büyür diyorlar bakalım yaşayıp göreceğiz

Son düzenleme:

ÇO

çok şükür kilosu ayına göre normal gidiyor.Yapı olarak kemikli bir bebek benim güzel kızım iri yapılı bişey olacak sanırım :)
doktor kilo alsa da ayaklandığı hareketlendiği zaman verecek zaten korkma dedi.Ama bu bağırsaklarını rahatsız etmesi durumu beni çok üzüyor..Bundan sonra dikkatli besliycez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…