• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz alışverişine gelin adayı çıkartılır mı ?

Boncukkk34

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
44
0
16
İstanbul
Hanımlar merhaba
yakın zaman Allah nasip ederse sözüm olacak yaklaşık 2 3 hafta sonra kadar inş. Şimdi isteme ve söz olacak . Benim merak ettiğim şu söz alışverişi için kızı alışverişe götürürler mi ? Götürürlerse neler alınması gerekiyor . Biz yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz . Sanırım erkek arkadaşımın ailesinde böyle bir adet yok yani hiç konuşulmadı . Sizce ne yapmalıyım ?

ben böyle konular görünce takılıp kalıyorum. çıkarsalar nolur çıkarmasalar nolur? hadi diyelim her şeyini aldılar, kıyafet ayakkabı çanta kozmetik iç çamaşırı gecelik pijama çeyizlik tekstiller vs aklına ne gelirse. yani bunların hesabını yapmak ne kadar doğru? böyle deyince de geleneğimizde var falan deniyor. ben bunun bahane, beklentilerin şahane olduğunu düşünüyorum. bu kadar çıkarcı olup kara kara düşünmeye gerek yok bana kalırsa.

karşı taraf teklif ederse ve istiyorsan gidersin, alalım dediklerinden beğenip alırsın. karşı taraf henüz teklif etmemişse oturup alınacaklar listesi çıkarmak etik değil.

ben böyle konular görünce takılıp kalıyorum. çıkarsalar nolur çıkarmasalar nolur? hadi diyelim her şeyini aldılar, kıyafet ayakkabı çanta kozmetik iç çamaşırı gecelik pijama çeyizlik tekstiller vs aklına ne gelirse. yani bunların hesabını yapmak ne kadar doğru? böyle deyince de geleneğimizde var falan deniyor. ben bunun bahane, beklentilerin şahane olduğunu düşünüyorum. bu kadar çıkarcı olup kara kara düşünmeye gerek yok bana kalırsa.

karşı taraf teklif ederse ve istiyorsan gidersin, alalım dediklerinden beğenip alırsın. karşı taraf henüz teklif etmemişse oturup alınacaklar listesi çıkarmak etik değil.

Haklısın sanırım . Bende böyle düşünüyorum ama her kafadan bir ses cıkınca insan ne yapacağını nasıl davranacağını unutuyor . Cevap verdiğin için teşekkür ederim =)

Bana kalırsa içlerinden geldigini yapsınlar yani ortada bir anlaşma yoksa bizde söz bohçası olur olması şartdır gibilerinden, alışveriş zaten olur ve bnm bildigim kız olmaz

her oörenın adetı farklı tabıkı ama benım bıldıgım ve gordugum sozde alısverıs olmuyo eger soz ve nısan beraber olucksa alısverıs olur. sozde erkek tarfı cıcek ve cıkltasını alır he bnım kyınvldım ve nısnlım cıcıgı snrdan evındede kullanırsın ıstedgn olsun gel sen bgen dedıler cıkltlrıda tepsımıde cıcegmı de braber bgndık ve aldılr ama karsı trfa kalmıs bıse. nısandada kız ıle alısverıse cıkılır bıldıgım bu kdr :)

canım benim sözümde hiç alışveriş fln olmadı herseyımı kendım aldım neden mi çünki kvdem 6yıl önce evlendirmiş kaynımı güya olaylı olmuş eltimede bişi yapmamışlarda ondanmış .s

sözde alışverişe çıkıldığını ilk defa duydum bende sözlüyüm ama kayınvalidem sağolsun sözde çiçek modeli seçimi için beni yanında götürmüştü kızım zevkin neyse ondan alalım evine uyumlu olur diye okadar yani. ben samsunluyum bizde nişanda alışverişe çıkılır o zaman gelin de götürülür her türlü ihtiyacı alınır kıyafet olsun iç çamaşırı olsun kişisel bakım olsun bizde böyledir ama tabi yörelere göre farklılık olabilir ona birşey diyemem.

sözde alışverişe çıkıldığını ilk defa duydum bende sözlüyüm ama kayınvalidem sağolsun sözde çiçek modeli seçimi için beni yanında götürmüştü kızım zevkin neyse ondan alalım evine uyumlu olur diye okadar yani. ben samsunluyum bizde nişanda alışverişe çıkılır o zaman gelin de götürülür her türlü ihtiyacı alınır kıyafet olsun iç çamaşırı olsun kişisel bakım olsun bizde böyledir ama tabi yörelere göre farklılık olabilir ona birşey diyemem.

ben sözlendim nişan olmadı 4 ay sonra düğün var fakat kvdem ne nikahiçin neden düğün için alışverişe çıkmaktan söz etmiyor konu parafln değil yani muhtaç değilim ama dul gibi hissediyorum kendimi hiç ir şey yapılmıyor herşeyimi kendim aldım şimdiye kadar millete bakıyorum neler neler yapılmış ukte kalıyor insanda

Nişan alışverişini duydum da söz alışverişinden haberim yok.
Biz sözleneceğimiz zaman alıverişe eşimle ikimiz çıktık kıyafetim ayakkabı vs onun takımı falan ben seçtim o aldı.
Eğer öyle bir adetleri varsa ihtiyaç neyse çıkar alınır stres yapma.

Back