KÜÇÜK FAREYLE KİM EVLENSİN?
Bir zamanlar genç bir farenin bilmesi gereken her şeyi bilen bir kız fare varmış.Duvarda delik açabilir,yüksek raflara tırmanabilir,ufak deliklerden geçebilirmiş.
Babası,yetenekli genç farenin kızına iyi bir koca olacağı düşüncesindeymiş.Ama annesinin aklında başka şeyler varmış.(Ah! şu anneler :1rolleyes:)'Benim kızım dünyadaki herkesten üstün.O bir fareyle evlenemez' dermiş.
Böylece,üçü bir arada Güneşin sarayına doğru yola çıkmışlar.
'Ey Ulu Güneş' demiş anne.'Kızımız o kadar özel ki,onun herkesten daha büyük birisiyle evlenmesini istiyoruz.' 'Onur duydum' demiş Güneş.'Ama benden büyük biri var' derken,bir bulut gelip Güneş'i örtmüş.'Doğrusu ben kızınıza layık değilim' demiş Bulut.'Benden büyük biri var.' Bulut bunları söylerken rüzgar gelip bulutu gökyüzüne dağıtmış.Bu kez anne,kızıyla evlenmesini Rüzgar'dan istemiş.Ama rüzgar demiş ki,'Duvar daha güçlü benden.Onda beni durduracak güç var.'
Ne var ki duvar da ,'Böylesine güzel bir genç kızın kocası ben olmamalıyım.Doğru,ben rüzgarı durdurabilirim,rüzgar bulutları dağıtabilir,bulut güneşi örtebilir.Ama benden de büyük biri var demiş.
'Kim?' diye sormuş anne.
'Bir fare' demiş duvar.'Fare isterse içimden geçer,isterse altımdan.Eğer yeryüzünde herkesten büyük bir damat istiyorsan,bir fare bul kızına.'
Böylece üç fare mutlu bir biçimde evlerine dönmüşler.Kız da bir fareyle evlenmiş.:1rolleyes: