Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

Resmi nikah şeytanın katında mı oluyor diye sorarak bence sen noktayı koydun.
Tartışmak yerine sen bir müftüye yada uzman birine sor
Konuya hakim olmasam buraya yazmam herhâlde yüzlerce insan okuyor konuştuğumuz şey kişisel bir görüş değil ben sorarım tekrardan birde sen sor bu konular esnek konular değil neyse o sana başka bana başka olmaz .

Peki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?

dini nikah diye bir şey yok..bunlar sadece uydurmazson..sadece aynı anda ayıp olmasın diye bir çok kadınıla birlikte olmaktır..bu sadece erkeklerin düşüncesi..

Buyuksun cherry

Emin ol bende sırf bu konu için bir daha araştırcam. İnanmamak ayrı bir konu. Herkesin inancı kendine. Ama değişmeyen din kuralları var.

E niye boşandılar o zaman?

Benimde daha dün haberim oldu ve o konu hakkında kimseye soru sormadım anneme çok sinirliyim çünkü kalbini kırmak istemiyorum. Allah bir çıkar yol gösterir inşallah..
annenizle evlenmiş olduğuna neden bu kadar eminsiniz? yani belki en baştan beri evli olduğu kişi diğer kadındı..annenizle hiç evlenmemiş de olabilirler..
hep başka açıdan bakıyosunuz olaya..belki de doğal olarak..sonuçta anneniz ve babanız onlar..diğer kadın da hep kötü olarak öğretilmiş olan..babanız evden kalkıp o kadına gidiyor neticede....ama belki olay tam tersidir..o nikahlı karısıdır.ve hep uğradığı ev sizinkidir..
sizi üzmek istemiyorum ama madem bir yola girdin,z gerçekleri görmek adına ,sonuna kadar gitmelisiniz bence..

bu arada önceki konudan hatırladığım kadarıyla siz evlenecektiniz değil mi? evlenceğin,iz kişi ve ailesinin bu durumları bilmemesi gerekli .ilerde size aynısını yapmaya kalkar emin olun.üstelik meşrulaştırır da..senin ailen de böyleydi diyerek..

Peki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?

bu soru şaka amaçlı soruldu değil mi? komiklik filan için...
dini nikah islami açıdan bir zorunluluktur ve amaça fitneye engel olmak ve çiftin biz "Allah nazarında karı kocayız" halinin ilanıdır.
resmi nikahsa devletle alakalı bir olaydır ve medeni kanunun gereğidir. evliliğin devlet tarafından onaylanması demektir.
dini nikah resmi değildir evrakla yapılmaz bu yüzden soyadı değişikliği vs mümkün değil.
ayrıca resmi nikah olmadan dini nikahla yaşamak kadının kullanılmasına sebep olur ve bu durum suçtur.

gerçekten bu kadar bihaber misiniz her şeyden?

Resmi nikah gidince dini nikahda bozuluyo. Şunu bildirmek isterim. Dini resmi diye bi ayrım yok ikiside normal nikah.nikah bi kaç kere tazelenir ama bi kere gider

Babamın ilk karısı annem. Ki onlar 22 sene önce köyde evlenmişler bizde 5-6 yaşına kadar köyde büyüdük zaten. Annemle babam evlendiklerinde o kadın 15-16 yaşında falandır yani o yüzden öyle bir ihtimal söz konusu değil. Ne olduysa 2 sene önce oldu. Biz bu şehre geleli 14 sene falan olacak neredeyse. Ayrıca erkek arkadaşım bu konuyu biliyor çünkü zaten ciddi düşünüyoruz 4 yıllık bi ilişki bizimki. Şimdi anlatmayıp nişanda yada evlenince anlatsam daha büyük bi sorun olur. Erkek arkadaşım babama karşı çok büyük bi kin besliyor şuanda o hiç onaylamıyor böyle bişeyi. İlerde de bu olayı yüzüme vuracak olsalar zaten çoktan silmiş olurum onları hayatımdan.

Bölüm kurallarına şöyle göz ucuyla bile bakmadınız mı?
Dini yorum yasaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…