Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

Siz evlenirken imam nikahı kıydırmadınız mı. Allah katında evli sayılmak için........
Tekrar tekrar yazmak istemiyorum neye dayanarak illede imam nikahı diyorsunuz şartlarına uygun kıyılırsa nikah tamamdır. Resmiyete döküldüğü için adı resmi nikah olmuştur. İmam kıydığı için adı imam nikahı olmuştur. Resmi nikah şeytanın katında mı oluyor eğer şartları eksik olursa nikah geçersizdir resmi bile olsa hukuki boyutu başka . Burada tartışmak yerine bağlı bulundunuz müftüye veya bu konuda uzman birine sorabilirsiniz.

Burada inanan var inanmayan var kimse kimseye dini ders vermemeli benim inancim da bu yonde herkesin dini kendinedir ortalikta yayin yapmayi yanlis buluyorum ve kimseye dini egitim vermiyorum
Din dersi verilmiyor yanlış bir şey olduğu zaman uyarılıyor, dinimizde yanlış bilinenin uyarılıp düzeltilmesi lazım çünkü.

Bu fikrin evlenince değişecek. Çünkü çocuğun babasının soyadını alacak. Sırf bu nedenle eşinin soyadını isteyeceksin
Hayırlısı canım ya, ne bileyim..bu yaştan sonra ne evliliği ne çocuğu gözüm kesiyor zaten. Kısmette varsa, hayırlısıysa olsun inşallah. Canım babacığımın bana verdiği soyadını da seviyorum doğrusu. Mekanı cennet olsun bitanemin.

Din dersi verilmiyor yanlış bir şey olduğu zaman uyarılıyor, dinimizde yanlış bilinenin uyarılıp düzeltilmesi lazım çünkü.
Yanlis kime gore yanlis?ben dini konuda danisma istesem islami sitelere girer sorarim zaten burasi bunun yeri degil o nedenle dini yorumlar yasak zaten

Tekrar tekrar yazmak istemiyorum neye dayanarak illede imam nikahı diyorsunuz şartlarına uygun kıyılırsa nikah tamamdır. Resmiyete döküldüğü için adı resmi nikah olmuştur. İmam kıydığı için adı imam nikahı olmuştur. Resmi nikah şeytanın katında mı oluyor eğer şartları eksik olursa nikah geçersizdir resmi bile olsa hukuki boyutu başka . Burada tartışmak yerine bağlı bulundunuz müftüye veya bu konuda uzman birine sorabilirsiniz.
Bunu burada algilayabilen kimse yok canim ben sana hak veriyorum

İyide nikah iki kişinin birlikteliğini şahitlendirerek meşru kılmaktır asıl olarak. Asıl olay bu, bunun toplumsal merasimleri farklı olabilir, günümüzdeki resmi nikah denen olay da kadınların eşlerinden dolayı sahip olduğu haklarının imza altına alınarak korunması amacıyladır bence. çünkü ikisi de şahitler huzurunda "ben bu hanımı/beyi eş olarak kabul ettim." minvalinde şeyler. "resmi nikah yaptım dini nikah yapmadım Allah katında evli değiliz." görüşünü doğru bulamadım oldum olası.

Yahu kimsenin kimseye din dersi verdiği yok.
Bunlar her müslümanın bildiği, bilmesi gereken konular.

Bu sitede herkes birbirine saygı duyuyor zaten.

Selametle...

Burada inanan var inanmayan var kimse kimseye dini ders vermemeli benim inancim da bu yonde herkesin dini kendinedir ortalikta yayin yapmayi yanlis buluyorum ve kimseye dini egitim vermiyorum

ilk isim 5 harfli ikinci isim 7 harfli kendi soyisim 9 harfli eşimin soy isim 3 hafli...:rolleyes:
ilk isimle ikinci ismimi çoğu yer ad soyad olarak yazıyor ardından kendi soyismimi sölüyorum silip yazıyorlar sonra eşimin soy ismini söylüyorum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor sonra ahahahahah :rolleyes:uyuz oluyorum sinir oluyorum bana göre değilmiş ben anladım:KK8:

SİZİN İKİ İSMİNİZ VARKEN SOYADINIZIN YANINA EŞİNİZİNKİ EKLENMİŞ GERÇEKTEN UZUN OLMUŞ
BİR VATANDAŞ VARDI KADININ 3 İSMİ VAR KENDİ SOYİSMİ VE EŞİNİN SOYADI EKLENİNCE DESTAN OLUYORDU, O MEMURU ANLIYORUM ÇÜNKÜ O BAYANIN İŞLEMİNİ YAPMAK ZOR GELİYORDU BANA
KESKE SİZDE HİÇ UĞRAŞMASAYMIŞSINIZ

Galiba siz babanızı annenizle nikahlı sanıyorsunuz ama diğer kadınla nikahlıymış ve siz bunu seçmen listesinden öğreniyorsunuz. Doğru anladıysam evet zor bir durum ama annenizle konuşup aslını öğrenebilirsiniz. Böyle kendi kendine düşünüp yazarak bir yere varamazsınız.

hatırladım sizi..babanız 2 evliydi ve sözde büyüle diğer kadınla da beraberdi.2 evi var babanızın..diğer kadına git demesine rağmen ayırlmıyordu babanızdan,sebebi de büyüydü size göre...
demek ki yorumlarımız doğruymuş..ortada büyü falan yok,babanızın asıl resmi nikahlı eşi,diğer kadın..ve aslında "diğer kadın" da anneniz..kadına git dediğiniz kişi babanızın nikahlı karısı..

hatırladım sizi..babanız 2 evliydi ve sözde büyüle diğer kadınla da beraberdi.2 evi var babanızın..diğer kadına git demesine rağmen ayırlmıyordu babanızdan,sebebi de büyüydü size göre...
demek ki yorumlarımız doğruymuş..ortada büyü falan yok,babanızın asıl resmi nikahlı eşi,diğer kadın..ve aslında "diğer kadın" da anneniz..kadına git dediğiniz kişi babanızın nikahlı karısı..
daha neler görücez ya o_O

:KK57:

Resmi nikah şeytanın katında mı oluyor diye sorarak bence sen noktayı koydun.
Tartışmak yerine sen bir müftüye yada uzman birine sor

aynen....
kk hatunları hep haklı çıkıyor cidden yaa...dıştan bir gözle olaya bakmak bambaşka..
diğer kadına atıp tutuyordu,yıllardır babamdan vazgeçmedi diye,asıl bunları demesi gereken nikahlı karısıymış..
allah göstermesin korkunç birşey :KK43:o_O

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Ayyyy q ürkütüyosun beni bebişim :KK70:

X