Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

Yanılıyorsunuz elbetteki ilan etmek nikahın şartlarındandır mezhep fark etmeksizin.
Hanefi mezhebinde anne babadan izin almana gerek yoktur sadece haberleri olma şartıyla.

Yanılıyorsunuz elbetteki ilan etmek nikahın şartlarındandır mezhep fark etmeksizin.
Hanefi mezhebinde anne babadan izin almana gerek yoktur sadece haberleri olma şartıyla.

İki erkek şahit olması koşuluyla yazdıklarınıza gerek olmadığını biliyorum.

Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.

Ilahiyat mezunu biri olarak..resmi nikahın hangi şartlar altinda dinen gecerli sayıldığını biliyorsunuz elbet...
Fakat bu konuda birikimi olamayanlar için yanıltıcı bir bilgi olabilir.

Herkes hoca kesilmiş. Kafasına göre yazan yazıyor.
Aynen herkes hoca kesilmis kafasina göre yazıyor..
Okudugu sahih bi kitaba göre yazan var mı?
Butun sayfalari okumadigim icin rastlayamadim sanirim...

Belediyenin verdigi yetkiye dayanarak Allah adina nikah kiyilıyor muymuş?

(Bu zamanda elbetteki resmi nikah öncelikli ve elzemdir o ayrı bi husus)

İşte biri kalkıyor Efendimiz sav. şimdi yaşasaydı bunu yapardı gibi talihsiz bir cümle kuruyor, biri diyor ki imam nikahına gerek yok, bir diğeri inkar ediyor birde kendince dini açıklama yapıp ardından dini yorum yapmak yasaktır diye de ekliyor.

Varsa kaynak yazın yoksa susun. İyiki yasak dini konulara girmek. Bu forumdaki hatunların bazılarının başkasının inancına saygısı yok. Dine inanmayan inanana , inanan inanmayana saygı duysun olsun bitsin.

Ilahiyat mezunu biri olarak..resmi nikahın hangi şartlar altinda dinen gecerli sayıldığını biliyorsunuz elbet...
Fakat bu konuda birikimi olamayanlar için yanıltıcı bir bilgi olabilir.

Ne demek istediğinizi çok fazla anlamadım. Amacım sadece düzeltme yapmaktı. Yoksa kimseye bilgiçlik taslamak değil benimde herkes gibi bilmediğim çok şey vardır.
Sevgiler

Bi karikatür vardı o geldi aklıma,
Zeliha Ceren Şenocak Karakaya :)
sana kısaca Bobo deriz diyordu adam karısına :)

Teşekkürler hanımlar Ben evli değilim ama ilerde böyle bir durum olursa, kendi soyadım kalsın isterim doğrusu. Soy dediğin babadan geçer ya, elin adamının ne haddine
Bu fikrin evlenince değişecek. Çünkü çocuğun babasının soyadını alacak. Sırf bu nedenle eşinin soyadını isteyeceksin

Dini paylaşımlar sizi neden rahatsız etti. Sen İmam nikâhı kıydırmazsın o ayrı bir konu ama imam nikahi günümüzdede geçerli. O devirdekilere cennet ve cehennem varda bize yok mu.
ayrıca peygamber değil. "Peygamberimiz yada peygamber efendimiz" demek istediniz heralde.

Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.
Siz evlenirken imam nikahı kıydırmadınız mı. Allah katında evli sayılmak için........

Dini paylasimlar burada yasak olmasina ragmen israrla devam ettiriliyor herkes bir diyanet gorevlisi olmus onlardan rahatsizim herkesin dini kendine ayrica kimseye burada ders veremezsiniz inanan var inanmayan var benim ne oldugumu bilemezsiniz ben de sizin ne oldugunuzu bilemem bu durumda fetva vermek yanlis

Eminsiniz.
Hem resmi nikâh hem imâm nikâhı ikisi de şarttır. Zira dua ve Besmele ile başlamak lazım. Çok önemlidir.
Ayrıca dini paylaşımlardan neden rahatsızsınız?
Nerde yaşıyoruz acaba?
Burada inanan var inanmayan var kimse kimseye dini ders vermemeli benim inancim da bu yonde herkesin dini kendinedir ortalikta yayin yapmayi yanlis buluyorum ve kimseye dini egitim vermiyorum

Ben de oradan bi imirzalıoğlu rica edeyim

Elmadilimi imirzalıoğlu

Bu arada konu sahibi, soyadını aldı diye onunla evlenmiş olması şart değil, kardeşiyle ya da babasıyla, amcasıyla, amcaoğluyla da evlenmiş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…