- 23 Ağustos 2012
- 49.665
- 230.387
- Konu Sahibi Tasprenses
Ben nüfus müdürlüğüne gidip soyadımı Tatlıtuğ'a değiştiriyorum o zaman tutmayın beni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Resmi nikah adı üstünde bu işin yasal kısmı. İmam nikahı Allah katında geçerli bir nikah. Yani anlayacağınız iki nikahta var.
İlan edilme durumuda mezhepten mezhebe değişir. Hanefi mezhebinde ilan etmene gerek yok vs vs.
Konu sahibi neyle karşılaştığını tam olarak anlamadım ama şunuda söylemek istiyorum böyle bir devirde imam nikahının resmi nikah olmadan bir değeri bence yok.
Yanılıyorsunuz elbetteki ilan etmek nikahın şartlarındandır mezhep fark etmeksizin.
Hanefi mezhebinde anne babadan izin almana gerek yoktur sadece haberleri olma şartıyla.
Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.
Aynen herkes hoca kesilmis kafasina göre yazıyor..Herkes hoca kesilmiş. Kafasına göre yazan yazıyor.
Aynen herkes hoca kesilmis kafasina göre yazıyor..
Okudugu sahih bi kitaba göre yazan var mı?
Butun sayfalari okumadigim icin rastlayamadim sanirim...
Belediyenin verdigi yetkiye dayanarak Allah adina nikah kiyilıyor muymuş?
(Bu zamanda elbetteki resmi nikah öncelikli ve elzemdir o ayrı bi husus)
Ilahiyat mezunu biri olarak..resmi nikahın hangi şartlar altinda dinen gecerli sayıldığını biliyorsunuz elbet...
Fakat bu konuda birikimi olamayanlar için yanıltıcı bir bilgi olabilir.
Bende konu sahibinin kandırıldığını düşünüyorum
benim nufusunda ilk kendi soyadım sonra eşiminki yazıyor 2 de ismim var söyle söylr bitmiyor ama ben seviyorum kime söylesem yüzünde gülümseme oluyor çok hoş meksikalı gibiyim
Bu fikrin evlenince değişecek. Çünkü çocuğun babasının soyadını alacak. Sırf bu nedenle eşinin soyadını isteyeceksinTeşekkürler hanımlar Ben evli değilim ama ilerde böyle bir durum olursa, kendi soyadım kalsın isterim doğrusu. Soy dediğin babadan geçer ya, elin adamının ne haddine
Dini paylaşımlar sizi neden rahatsız etti. Sen İmam nikâhı kıydırmazsın o ayrı bir konu ama imam nikahi günümüzdede geçerli. O devirdekilere cennet ve cehennem varda bize yok mu.Ooof of biktik bu dini paylasimlardan
Valla peygamber yasasaydi gunumuzde imam nikahina gerek olmadigini soylerdi eminim
İmam nikahi o devirde gecerli resmi nikah ise gunumuzde gecerli
Cok isteyen imam nikahi da yaptirir tabi o ayri ama kesinlikle zorunlu degil
Olayı belki anlatmışsındır diye 80tane mesaj okudum. OfffffKızlar merhaba.. Birşey soracağım. Bi kadın erkeğin soy adını alınca onunla resmi evli olarak gözüküyor ve kimliğinde, seçim kağıdında falan o adamin soy adı olarak geçiyor isminin altında değil mi ?
Siz evlenirken imam nikahı kıydırmadınız mı. Allah katında evli sayılmak için........Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.
hahahhhaahahahah komikmiş banada kkda kısaca bibi derlerBi karikatür vardı o geldi aklıma,
Zeliha Ceren Şenocak Karakaya :)
sana kısaca Bobo deriz diyordu adam karısına :)
Olayı belki anlatmışsındır diye 80tane mesaj okudum. Offfff
Dini paylasimlar burada yasak olmasina ragmen israrla devam ettiriliyor herkes bir diyanet gorevlisi olmus onlardan rahatsizim herkesin dini kendine ayrica kimseye burada ders veremezsiniz inanan var inanmayan var benim ne oldugumu bilemezsiniz ben de sizin ne oldugunuzu bilemem bu durumda fetva vermek yanlisDini paylaşımlar sizi neden rahatsız etti. Sen İmam nikâhı kıydırmazsın o ayrı bir konu ama imam nikahi günümüzdede geçerli. O devirdekilere cennet ve cehennem varda bize yok mu.
ayrıca peygamber değil. "Peygamberimiz yada peygamber efendimiz" demek istediniz heralde.
Burada inanan var inanmayan var kimse kimseye dini ders vermemeli benim inancim da bu yonde herkesin dini kendinedir ortalikta yayin yapmayi yanlis buluyorum ve kimseye dini egitim vermiyorumEminsiniz.
Hem resmi nikâh hem imâm nikâhı ikisi de şarttır. Zira dua ve Besmele ile başlamak lazım. Çok önemlidir.
Ayrıca dini paylaşımlardan neden rahatsızsınız?
Nerde yaşıyoruz acaba?
Ben de oradan bi imirzalıoğlu rica edeyimSoruyu anlamadım soyadı almak nedir? mesela evlenmeden soyadını Ağaoğlu olarak değiştiren bir bayan otomatikmen Ali Ağaoğlunun karısı mı oluyor? Hayatımda böle saçmalık duymadım. O zaman tüm bekar kızlar mesela soyadlarını Ilıcalı, Tatlıtuğ gibi soyadlar yapıp onlarla evli olurdu. Benim bildiğim evlenmeden soyadı alınmaz, namahrem.