Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

olmus bikere canım hehe

Valla derdini anlatmayan derman bulamaz. Hani hayat bu çok uç bir örnek bile olabilir, birbirleriyle akraba olmayan insanların aynı soyadına sahip olması gibi falan
Ben konumu anlattım burda o konuyla ilgiliydi. Ama tekrar anlatmak istemiyorum çünkü burdaki bayanlar o kadar ağır konuştu kı benim suçum olmayan bişeyde benim üzerime yürüdüler çok yıprattılar o yüzden anlatmak istemiyorum

Okudum geldim, ama o konuda sizin üstünüze bence gerçekten yürünmedi eğer bağdaştırırsam da, babanızın o kadınla resmi nikahı olduğu öğrendiyseniz, bu size olan babalık vasfını bitirmez. Siz kendi hayatınızı doğru yaşarsınız kimsenin hatası da sizi bağlamaz.

sasırdım sadece.. beklemıyordum

Kocasının soyadını kullanmak istemeyen arkadaşlara...
Atv'nin haber spikeri Şebnem Sunar var,
Kadın hem tanınmış kişi hemde soyadı ile mesleği tencere kapak gibi uyuşuyor.
Buna rağmen eşinin de soyadını kullanmayı tercih ediyor.
Şebnem Sunar Küçük şeklinde..
Tercih meselesi.

tabikide öyle birşey olmaz o zaman herkes birbirinin soyadını alsın onunla evlenmiş mi olur. ne kadar saçma bir soru sordugunun farkındamısın?

şaka zannettim baktım ciddi ciddi sormuşsun.bir açık yakalanmış sanki.resmi nikahlı eşin soyadı kullanılır.imam nikahın hiçbir geçerliliği yok.çocuğun olsa ispatlamak için dna testine yolluyorlar değil ki imam nikahlı eşe soyadı mı verecekler?

Peki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?
dini nikah okunca resmi hic bir kurumda evrakta vs. seyde esin soyadını alamazsin. resmi nikah olup adres kimlik ikamet vs. degistirdigin evlilik imzasini attigin an onun soyadını alirsin.

Soruyu anlamadım soyadı almak nedir? mesela evlenmeden soyadını Ağaoğlu olarak değiştiren bir bayan otomatikmen Ali Ağaoğlunun karısı mı oluyor? Hayatımda böle saçmalık duymadım. O zaman tüm bekar kızlar mesela soyadlarını Ilıcalı, Tatlıtuğ gibi soyadlar yapıp onlarla evli olurdu. Benim bildiğim evlenmeden soyadı alınmaz, namahrem.

Resmi nikah Allah katında olmuyor mu şahitler huzurunda kendi iradesiyle yapılan nikah sahihtir. Ayrı bir nikaha gerek yoktur istediğiniz makama hacıya hocaya müftüye sorabilirsiniz. Üstelik ilan edilmesi gerektiği en son islam alimleri birliği almıştır yoksa istismara açık bir konudur. Bu arada konuya hakim olmadan kafadan yazmıyorum. Osmanlı döneminde nikah kıyıp sonra devlete de kayıt yaptırmayan kişilerin nikahı geçersiz sayılırmış
Teknoloji ilerliyor ona göre yeni fetvalar veriliyor. Onları da takip etmek lazım.

Teknolojinin gelişmesiyle hadisler ve ayetler değişmez. Bende devrin koşullarında tek başına imam nikahının geçerliliğini savunan bi insan değilim. Bu hususta dikkat edeceğim şey efendimizin uyguladığı ve tembihlediği yöntemdir. Bunu osmanlı uygulamaları veya günümüz yöntemleride çürütemez yanlızca geliştirebilir. İlan edilme noktasındada hala daha açıklanan şu ki; hanefi mezhebine dahil olanlar açıklamak zorunda değil. Osmanlı döneminde veya başka bi dönemde farketmez uygulanan sistem Allah kanunu olmadığına göre her zaman tartışmaya açıktır. Onlar öyle yaptığı için bunu Allah katındada doğru kabul edemeyiz. Kaldı ki Osmanlıda kıyılan tek nikah imam nikahıydı ve bu resmi nikah yerine geçiyodu. Bu yüzden günümüzde nasıl ki resmi nikahı bildirmezsek geçerliliği olmazsa o dönemde bunun olması imam nikahının hükümsüzlüğünü göstermez. Kaldı ki bencede olması gereken imam nikahı ve resmi nikahın beraberliği. İkiside tek başına tehlikeli durumlar dinen.

Ooof of biktik bu dini paylasimlardan
Valla peygamber yasasaydi gunumuzde imam nikahina gerek olmadigini soylerdi eminim
İmam nikahi o devirde gecerli resmi nikah ise gunumuzde gecerli
Cok isteyen imam nikahi da yaptirir tabi o ayri ama kesinlikle zorunlu degil

Resmi nikah yaptırmadan dini nikah yapılması suçtur. İhbarda bulunulursa cezai müeyyidesi vardır. Resmi nikahtan sonra dileyen dini nikah kıydırabilir.
Sloganı bile var, kendinizi tehlikeye atmayın önce resmi nikahı kıydırın. Tamam ben uydurdum şuan :×

Eminsiniz.
Hem resmi nikâh hem imâm nikâhı ikisi de şarttır. Zira dua ve Besmele ile başlamak lazım. Çok önemlidir.
Ayrıca dini paylaşımlardan neden rahatsızsınız?
Nerde yaşıyoruz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…