- 9 Haziran 2014
- 1.153
- 1.693
- 32
-
- Konu Sahibi Tasprenses
olmus bikere canım heheilk isim 5 harfli ikinci isim 7 harfli kendi soyisim 9 harfli eşimin soy isim 3 hafli...
ilk isimle ikinci ismimi çoğu yer ad soyad olarak yazıyor ardından kendi soyismimi sölüyorum silip yazıyorlar sonra eşimin soy ismini söylüyorum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor sonra ahahahahahuyuz oluyorum sinir oluyorum bana göre değilmiş ben anladım
Ben konumu anlattım burda o konuyla ilgiliydi. Ama tekrar anlatmak istemiyorum çünkü burdaki bayanlar o kadar ağır konuştu kı benim suçum olmayan bişeyde benim üzerime yürüdüler çok yıprattılar o yüzden anlatmak istemiyorumValla derdini anlatmayan derman bulamaz. Hani hayat bu çok uç bir örnek bile olabilir, birbirleriyle akraba olmayan insanların aynı soyadına sahip olması gibi falan
Şaka mı buPeki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?
Bilmediğimden sordum canım şaka değilŞaka mı bu
Yuh o vakit!Bilmediğimden sordum canım şaka değil
Yuh o vakit!
Ben konumu anlattım burda o konuyla ilgiliydi. Ama tekrar anlatmak istemiyorum çünkü burdaki bayanlar o kadar ağır konuştu kı benim suçum olmayan bişeyde benim üzerime yürüdüler çok yıprattılar o yüzden anlatmak istemiyorum
sasırdım sadece.. beklemıyordumOkudum geldim, ama o konuda sizin üstünüze bence gerçekten yürünmedi eğer bağdaştırırsam da, babanızın o kadınla resmi nikahı olduğu öğrendiyseniz, bu size olan babalık vasfını bitirmez. Siz kendi hayatınızı doğru yaşarsınız kimsenin hatası da sizi bağlamaz.
sasırdım sadece.. beklemıyordum
tabikide öyle birşey olmaz o zaman herkes birbirinin soyadını alsın onunla evlenmiş mi olur. ne kadar saçma bir soru sordugunun farkındamısın?Kızlar merhaba.. Birşey soracağım. Bi kadın erkeğin soy adını alınca onunla resmi evli olarak gözüküyor ve kimliğinde, seçim kağıdında falan o adamin soy adı olarak geçiyor isminin altında değil mi ?
dini nikah okunca resmi hic bir kurumda evrakta vs. seyde esin soyadını alamazsin. resmi nikah olup adres kimlik ikamet vs. degistirdigin evlilik imzasini attigin an onun soyadını alirsin.Peki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?
Resmi nikah Allah katında olmuyor mu şahitler huzurunda kendi iradesiyle yapılan nikah sahihtir. Ayrı bir nikaha gerek yoktur istediğiniz makama hacıya hocaya müftüye sorabilirsiniz. Üstelik ilan edilmesi gerektiği en son islam alimleri birliği almıştır yoksa istismara açık bir konudur. Bu arada konuya hakim olmadan kafadan yazmıyorum. Osmanlı döneminde nikah kıyıp sonra devlete de kayıt yaptırmayan kişilerin nikahı geçersiz sayılırmışResmi nikah adı üstünde bu işin yasal kısmı. İmam nikahı Allah katında geçerli bir nikah. Yani anlayacağınız iki nikahta var.
İlan edilme durumuda mezhepten mezhebe değişir. Hanefi mezhebinde ilan etmene gerek yok vs vs.
Konu sahibi neyle karşılaştığını tam olarak anlamadım ama şunuda söylemek istiyorum böyle bir devirde imam nikahının resmi nikah olmadan bir değeri bence yok.
Resmi nikah Allah katında olmuyor mu şahitler huzurunda kendi iradesiyle yapılan nikah sahihtir. Ayrı bir nikaha gerek yoktur istediğiniz makama hacıya hocaya müftüye sorabilirsiniz. Üstelik ilan edilmesi gerektiği en son islam alimleri birliği almıştır yoksa istismara açık bir konudur. Bu arada konuya hakim olmadan kafadan yazmıyorum. Osmanlı döneminde nikah kıyıp sonra devlete de kayıt yaptırmayan kişilerin nikahı geçersiz sayılırmış
Teknoloji ilerliyor ona göre yeni fetvalar veriliyor. Onları da takip etmek lazım.
Ooof of biktik bu dini paylasimlardan
Valla peygamber yasasaydi gunumuzde imam nikahina gerek olmadigini soylerdi eminim
İmam nikahi o devirde gecerli resmi nikah ise gunumuzde gecerli
Cok isteyen imam nikahi da yaptirir tabi o ayri ama kesinlikle zorunlu degil