Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

Bu durumda da aynı olması mümkün değil, kimlik değişimi yapılsa da yapılmasa da mahkeme sonrası en geç 1 hafta içinde boşanmış oldukları mahkeme kararı nüfus dairesine gider ve sisteme işlenir tüm resmi kurumlarda böyle geçer. Kimliğinde evli yazması birşey değiştirmez. Hatta o kimlik geçersizdir. Çünkü kütük bilgileri de soyadı da değişik.

Haklısınız elindeki fiziki nüfus cüzdanında öyle olabilir ama seçmen kütüğündeki bilgiler vatandaşlık sisteminden güncellendiğinden konuya göre yine bu durum imkansız olur.

evet doğru değişmesi gerekir ama değiştirmemiş olabılme ıhtımalıne karsı söyledim ben
Haklısınız elindeki fiziki nüfus cüzdanında öyle olabilir ama seçmen kütüğündeki bilgiler vatandaşlık sisteminden güncellendiğinden konuya göre yine bu durum imkansız olur.
ben seçmen kartını gözardı etmişim pardon evet seçmen güncel bilgilerle olur
bu durumda ortada bir yalan var ayrı yaşayıp boşanmamış olabılır şahıslar

evet 2002 de çıkmıştı sanırım kendi soy ismini kullanabilme hakkı. tanıdığım birinin ki öyleydi ve küçükken hep düşünürdüm onun soy ismiyle çocuklarınınki neden farklı diye

Eğer bekarken tanınırlığının daha fazla olduğu ispat edilebiliyorsa, kadın sadece kendi soyadını kullanabiliyor kararla. O isimle kitap, makale yazmışsa vs. vs.

Artık çok taze bir emsal karar sayesinde evli kadınlar kocalarının soyadını almaksızın yalnızca kendi soyadlarını kullanabiliyorlar.

Çok yeni bir uygulama.

Teşekkürler hanımlar Ben evli değilim ama ilerde böyle bir durum olursa, kendi soyadım kalsın isterim doğrusu. Soy dediğin babadan geçer ya, elin adamının ne haddine

ben eşimin ve kendimin soyadını beraber kullanıyorum ama o kadar pişman oldum ki hastaneye bir yere gitsem bana gülüyorlar bu ne böyle diye iki isim iki soy isim beni çok yordu

önce kadın ve erkek resmi nikahla evlenir, ondan sonra ise kadın adamın soyadını alır. bu sırayla gider bu işler konu sahibi. yani önce soyadı alınmaz, önce evlenilir sonra soyadı alınmış olur. konu niye tersten

merak ettim isimleri soyisimlerini :))

ilk isim 5 harfli ikinci isim 7 harfli kendi soyisim 9 harfli eşimin soy isim 3 hafli...
ilk isimle ikinci ismimi çoğu yer ad soyad olarak yazıyor ardından kendi soyismimi sölüyorum silip yazıyorlar sonra eşimin soy ismini söylüyorum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor sonra ahahahahah uyuz oluyorum sinir oluyorum bana göre değilmiş ben anladım

Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.

Resmi nikah adı üstünde bu işin yasal kısmı. İmam nikahı Allah katında geçerli bir nikah. Yani anlayacağınız iki nikahta var.

İlan edilme durumuda mezhepten mezhebe değişir. Hanefi mezhebinde ilan etmene gerek yok vs vs.

Konu sahibi neyle karşılaştığını tam olarak anlamadım ama şunuda söylemek istiyorum böyle bir devirde imam nikahının resmi nikah olmadan bir değeri bence yok.

Canım o kadar karışık ki anlatsam bile kimse anlayamaz beni.. Sadece görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldüğünü hatırlıyorum

Valla derdini anlatmayan derman bulamaz. Hani hayat bu çok uç bir örnek bile olabilir, birbirleriyle akraba olmayan insanların aynı soyadına sahip olması gibi falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…