-
- Konu Sahibi Tasprenses
şöyle olabılır mesela adam önceden evlendi ve boşandıysa ve eski eşide kimlik değişimi yapmadıysa soy adı aynı olabılır cnm
ama ımam nıkahlı hiç bir resmi işte geçrli değildir boşanmalarda hiçbir hak iddia edilemez
şöyle olabılır mesela adam önceden evlendi ve boşandıysa ve eski eşide kimlik değişimi yapmadıysa soy adı aynı olabılır cnm
ama ımam nıkahlı hiç bir resmi işte geçrli değildir boşanmalarda hiçbir hak iddia edilemez
evet doğru değişmesi gerekir ama değiştirmemiş olabılme ıhtımalıne karsı söyledim benBu durumda da aynı olması mümkün değil, kimlik değişimi yapılsa da yapılmasa da mahkeme sonrası en geç 1 hafta içinde boşanmış oldukları mahkeme kararı nüfus dairesine gider ve sisteme işlenir tüm resmi kurumlarda böyle geçer. Kimliğinde evli yazması birşey değiştirmez. Hatta o kimlik geçersizdir. Çünkü kütük bilgileri de soyadı da değişik.
ben seçmen kartını gözardı etmişim pardon evet seçmen güncel bilgilerle olurHaklısınız elindeki fiziki nüfus cüzdanında öyle olabilir ama seçmen kütüğündeki bilgiler vatandaşlık sisteminden güncellendiğinden konuya göre yine bu durum imkansız olur.
Öyle iş mi var ya? Çok saçma. Soyadınız uygunsuzsa mahkeme kararıyla değiştirebilirsiniz.Peki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?
evet 2002 de çıkmıştı sanırım kendi soy ismini kullanabilme hakkı. tanıdığım birinin ki öyleydi ve küçükken hep düşünürdüm onun soy ismiyle çocuklarınınki neden farklı diye
Eğer bekarken tanınırlığının daha fazla olduğu ispat edilebiliyorsa, kadın sadece kendi soyadını kullanabiliyor kararla. O isimle kitap, makale yazmışsa vs. vs.
Artık çok taze bir emsal karar sayesinde evli kadınlar kocalarının soyadını almaksızın yalnızca kendi soyadlarını kullanabiliyorlar.
Çok yeni bir uygulama.
merak ettim isimleri soyisimlerini :))ben eşimin ve kendimin soyadını beraber kullanıyorum ama o kadar pişman oldum ki hastaneye bir yere gitsem bana gülüyorlar bu ne böyle diye iki isim iki soy isim beni çok yordu
merak ettim isimleri soyisimlerini :))
Dini veya imam nikahı diye bir şey yok sadece nikah var. Resmi nikah yapıldıysa başka birşeye gerek yok. Ayrıca gizli nikah diye birşey olmaz nikahın ilan edilmesi lazım gizli kapaklı olan geçerdizdir.
Iki soy isim kullanılıyor şuan.Bu mümkün mü? İki soyad kullananlarını gördümde, evlenince yine sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor muyuz?
Yok kız kendim için sormuyorumçaktırmadan dini nikah kıyıp bütün resmi haklardan da yararlanmak istiyor konu sahibesi
Hiç sorma canımm çok atraksiyonluImam nikahi ile esinin soyadini alamaz kimse
Ama ben konunun hikayesini merak ettim heyecanli birseyse dinlemek isterim
Yok canım benimle ve erkek arkadaşımla bi ilgisi yok..Konu sahibi erkek arkadaşın evli mi çıktı yoksa?
Canım o kadar karışık ki anlatsam bile kimse anlayamaz beni.. Sadece görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldüğünü hatırlıyorumben de merak ettim iyice
Canım o kadar karışık ki anlatsam bile kimse anlayamaz beni.. Sadece görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldüğünü hatırlıyorum