- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.122
-
- Konu Sahibi Tasprenses
Bu mümkün mü? İki soyad kullananlarını gördümde, evlenince yine sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor muyuz?
bir kadın bir erkekle evlenince ve eşinin soyadını kullanmayı tercih ederse evet böyle oluyor da
siz soruyu tersten sormuşsunuz, sanki önce soyadına rastlamışsınız gibi, bir şey öğrenmişsiniz gibi
ne oldu, olmaması gereken bir durumla mı karşılaştınız?
Öyle oldu canım malesef
Bu mümkün mü? İki soyad kullananlarını gördümde, evlenince yine sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor muyuz?
hayırPeki resmi nikah değilde dini nikah olunca yine o adamın soyadını kullanma hakkı var mı ?
alırım bi dubleNe içiyorsan bize de söylevalla hayat böyle geçmiyor
aynılarını düşündümkim kimle evlenmiş kim imam nikahı kıymış bize de alat bari
Artık çok taze bir emsal karar sayesinde evli kadınlar kocalarının soyadını almaksızın yalnızca kendi soyadlarını kullanabiliyorlar.
Çok yeni bir uygulama.
Bir kadın bir erkekle evlenirse zaten,onun soyadını alıyor.Kızlar merhaba.. Birşey soracağım. Bi kadın erkeğin soy adını alınca onunla resmi evli olarak gözüküyor ve kimliğinde, seçim kağıdında falan o adamin soy adı olarak geçiyor isminin altında değil mi ?
Bebek babasının soy adını alabilir ama kadın evlenmeden nasıl alacak?Yazildi mi bilmiyorum ama soyle bir sey duymustum. Benim yakin arkadasimin patronunun bir kizdan cocugu olmus. Adam kizi almaya yanasmiyormus. Kiz mahkemeye basvurup kendi soyadini sildirip adamin soyadını kendi soyadi yapacakmis. Boyle bir sey hukuken kumkun mu oluru var mi bilmiyorum.
Yazildi mi bilmiyorum ama soyle bir sey duymustum. Benim yakin arkadasimin patronunun bir kizdan cocugu olmus. Adam kizi almaya yanasmiyormus. Kiz mahkemeye basvurup kendi soyadini sildirip adamin soyadını kendi soyadi yapacakmis. Boyle bir sey hukuken kumkun mu oluru var mi bilmiyorum.