Soyadını aldıysa onunla mı resmi nikahlı oluyor ?

Bu mümkün mü? İki soyad kullananlarını gördümde, evlenince yine sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor muyuz?

Eğer bekarken tanınırlığının daha fazla olduğu ispat edilebiliyorsa, kadın sadece kendi soyadını kullanabiliyor kararla. O isimle kitap, makale yazmışsa vs. vs.

Öyle oldu canım malesef

arkadaşlar bence dikkatli okuyun
konu sahibesinin niyeti değil mevzu
istemediği bir durumla karşılaşmış!!!

konu sahibi ne oldu? evleneceğin adamla mı ilgili?

istesende istemesende kocanin soyadi nufus cuzdaninda yazar.
yakin zamanda degistiyse bilmek isterim.
benim cok sacma buldugum ve cok tersime gelen nufus kutugun hic alakanin olmadigi bir sehre gidiyor.sanki seni doguran anan baban yokmus gibi baska bir ailrnin soyuna girmis kabul rdiliyor.
kadin-erkek esitligiymis PEH!

Bu mümkün mü? İki soyad kullananlarını gördümde, evlenince yine sadece kendi soyadını kullanmaya devam edebiliyor muyuz?

Artık çok taze bir emsal karar sayesinde evli kadınlar kocalarının soyadını almaksızın yalnızca kendi soyadlarını kullanabiliyorlar.

Çok yeni bir uygulama.

Artık çok taze bir emsal karar sayesinde evli kadınlar kocalarının soyadını almaksızın yalnızca kendi soyadlarını kullanabiliyorlar.

Çok yeni bir uygulama.

Böyle bir şey ancak mahkeme kanalı ile oluyor. normalde sistemsel olarak mümkün değil. ve gerçekten bir mağduriyet söz konusu olması lazım.

Yazildi mi bilmiyorum ama soyle bir sey duymustum. Benim yakin arkadasimin patronunun bir kizdan cocugu olmus. Adam kizi almaya yanasmiyormus. Kiz mahkemeye basvurup kendi soyadini sildirip adamin soyadını kendi soyadi yapacakmis. Boyle bir sey hukuken kumkun mu oluru var mi bilmiyorum.

Olayın aslı nedir bir öğrenebilseydik..
Dini nikah resmi işlem değildir dolayısıyla bu yolla hukuksal hiç bir hak elde edemezsiniz, soyadınız da değişmez.

Bir kadın bir erkekle evlenirse zaten,onun soyadını alıyor.

Bebek babasının soy adını alabilir ama kadın evlenmeden nasıl alacak?

şöyle olabılır mesela adam önceden evlendi ve boşandıysa ve eski eşide kimlik değişimi yapmadıysa soy adı aynı olabılır cnm
ama ımam nıkahlı hiç bir resmi işte geçrli değildir boşanmalarda hiçbir hak iddia edilemez

Soyadını mahkeme ile değiştirmek mümkün. Ama "ben falanca şahsın soy adını almak istiyorum" şeklinde bir taleple gidemez mahkemeye. "Soy adımı değiştirmek istiyorum" diye mahkemeye başvurur (mesela soy adı "xxxx" olsun) "soy adımı reddediyorum, bundan sonra yyyy soy adını kullanmak istiyorum"der. yyyy soy adı da o patronunun soy adı ile aynıdır. Bunun dışında kütük bilgileri ya da herhangi bir akrabalık bilgileri patronu ile ortak olmaz Sadece soy adı aynı olur. Soyadı benzerliği durumu gibi olur sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…