Ben sıkıntı olabileceğini okudum ehliyet kontrolünde, gbt de olmuyor ama ehliyeti görmek isterse olabilirmiş. O yüzden evlenir evlenmez yeniledim. Cezalar daha pahalıMerhaba arkadaşlar öncelikle tüm yaralarımızın sarılması acılarımızın hafiflemesini temenni ederek başlayayım söze.Bu dönemde bu da dert mi diyeceksiniz ama uzun yola çıkacağım için sormak istedim.
Evlendiğim zaman eşimin soyadını aldım ve hem kimlik hem ehliyetimi yeniledim.Bundan 2 ay kadar önce karar değiştirdim ve e devletten eşimin soyadi ile birlikte kendi kızlık soyadımı kullanma başvurusu yaptım ve soyadımı güncelledim.Ama hala ne kimlik ne de ehliyetimi yenilemedim.
İnternette baktığımda yeni tip ehliyeti yenilemenin ücreti 700 küsurlu bir rakam çıkıyor.Eski tip ehliyeti yenilemek 15 tl gibi bir rakam iken.Bu konuda net bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Ben ehliyetimi yenilemeden uzun yola çıksam trafik polisi çevirdiğinde soyadı farklılığından bir sıkıntı yaşar mıyım ?
Teşekkür ederim şimdiden.
Ben sıkıntı olabileceğini okudum ehliyet kontrolünde, gbt de olmuyor ama ehliyeti görmek isterse olabilirmiş. O yüzden evlenir evlenmez yeniledim. Cezalar daha pahalı
O yeni ehliyet ücreti olmasın? Bir daha bir bakın isterseniz. Çok fazla geldi bana.
Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir.
Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 145 + 624 TL'dir. Toplamda 769 TL'ye denk gelmektedir.
Baktım şimdi vatandaşlığın sayfasından aynen öyle ücretler yazıyor. Vay arkadaş ben böyle saçmalık görmedim vallahi, kolay gelsin size.Bende öyle düşünmüştüm ama öyle yazmıyor.O yüzden emin olmak adına belki değiştirmiş biri vardır diye sordum.Nette bu şekilde yazıyor.
5 yıldır sürekli eski pasaportumla yurt dışına çıkıorum bir sorun olmuor.Ben bir şey olacağını düşünmüyorum. Çift soyada döndüyseniz sıkıntı olmaz. Ben evlendikten 3 ay sonra yurtdışına eski pasaportumla çıkmıştım. Polis bana 2. Soyismi gözüküyor dedi evlilik cüzdanımı gösterdim. Geçirtti. ehliyet daha basit bir şey değil mi ya.
Ehliyetinizi kimliğe tanımlayın. Ben ehliyet istediklerinde kimliği verip ehliyetim kimliğe tanımlı diyorum sorun çıkmıyor.Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm yaralarımızın sarılması acılarımızın hafiflemesini temenni ederek başlayayım söze.Bu dönemde bu da dert mi diyeceksiniz ama uzun yola çıkacağım için sormak istedim.
Evlendiğim zaman eşimin soyadını aldım ve hem kimlik hem ehliyetimi yeniledim.Bundan 2 ay kadar önce karar değiştirdim ve e devletten eşimin soyadi ile birlikte kendi kızlık soyadımı kullanma başvurusu yaptım ve soyadımı güncelledim.Ama hala ne kimlik ne de ehliyetimi yenilemedim.
İnternette baktığımda yeni tip ehliyeti yenilemenin ücreti 700 küsurlu bir rakam çıkıyor.Eski tip ehliyeti yenilemek 15 tl gibi bir rakam iken.Bu konuda net bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Ben ehliyetimi yenilemeden uzun yola çıksam trafik polisi çevirdiğinde soyadı farklılığından bir sıkıntı yaşar mıyım ?
5 yıldır sürekli eski pasaportumla yurt dışına çıkıorum bir sorun olmuor.
Ehliyetinizi kimliğe tanımlayın. Ben ehliyet istediklerinde kimliği verip ehliyetim kimliğe tanımlı diyorum sorun çıkmıyor.
Evet yeni çipli ehliyetimi yeniledim. 700 civarı yaklaşık tuttuYenilediğiniz ehliyet yeni miydi ? Ücretini hatırlıyor musunuz ?
Ben bir sıkıntı olacağını sanmıorum..Ehliyetimde eşimin soyadı kimliğimi yenileyip iki soyadı olsa tanımlama yapabilirim sıkıntı olmaz değil mi ?
Bu çıkan ücret beni çok şaşırttı acaba süresi dolunca nasıl yenilenecek bu ehliyetler ?
Ben evlendikten sonra yenilemedim ehliyeti. Kimliğimde yeni soyismim ehliyetimde eski soyismim var. Çevirmeye de girdim ehliyeti verirken söyledim soyismimin değiştiğini problem değil demişti polis.
Bekarlık soyadım yazıyor ehliyetimde çevirmede hiç sorun yaşamadım gbt nin olayı bu zaten adamlar herşeyimizi görüyor ki çok ceza yazası gelmiş birine denk gelmeniz lazım yasalarda geçiyorsa bu durum
Bence hiç gerek yok polisler zaten kadın sürücü görünce normal kontrolleri bile çok didiklemiyor ama erkeklerde bagajına varana kadar bakıyor gerekirse şöyle bir suratına fener tutuyor tipine bakıyorAy içime su serptiniz gerçekten.Bende o zaman sadece kimliğimi değiştirerek kullanmaya başlayayım.Yoksa yeniden sadece eşimin soyadına geçecektim ama kızlık soyadımıda kullanmak istiyordum.
Bekarlık soyadını nasıl değiştirdin herhangi bir dava oldu mu ?Merhaba arkadaşlar öncelikle tüm yaralarımızın sarılması acılarımızın hafiflemesini temenni ederek başlayayım söze.Bu dönemde bu da dert mi diyeceksiniz ama uzun yola çıkacağım için sormak istedim.