Sosyoloji bölümünün Psikoloji bölümüne geçişi var mı?

pelinbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
579
-3
Kızlar asıl hedefim psikolojiydi ama tutmuyo maalesef.İstanbul yada Hacettepe sosyoloji ve Bilkent burslu felsefe var ama felsefe ve sosyoloji seçip ordan psikolojiye geçebilirmiyim lütfen bilgisi olanlar söylesinler %70 seneye giricem psikoloji aşkımdan dolayı ama yinede merak ediyorum :26:

Kızlar asıl hedefim psikolojiydi ama tutmuyo maalesef.İstanbul yada Hacettepe sosyoloji ve Bilkent burslu felsefe var ama felsefe ve sosyoloji seçip ordan psikolojiye geçebilirmiyim lütfen bilgisi olanlar söylesinler %70 seneye giricem psikoloji aşkımdan dolayı ama yinede merak ediyorum :26:

canım bildiğim kadarıyla bu durum devlet üniversitelerinde eğer bölüm birincisi olursan mümkün oluyor..o yüzden orada geçmem çok zor olur..

ama eğer gerçekten psikoloji istiyorsan bence istanbul veya hacettepede sosyoloji okumanın bir anlamı yok..çalışma alanları tamamen farklı..
özel üniversitelerde daha esnek, bilkentte bölümünü değiştirme imkanın olabilir o yüzden girdikten sonra, bir sitesine falan gir bak tatlım, öyle yaparsan daha mantıklı olur bence :)

geçme imkanın var ama çok zor yani bölüm birincisi filan olursan ama bu seni daha çok yıpratır üniversitede birinci olmaya çalışmak lysye hazırlanmaktan daha zor hem farklı soru sistemleri hem de başarını hocalar belirliyor biraz,.. ama lys sürecini biliyorsun tekrar hazırlanırsan eksiklerini tamamlayacağın için daha iyi bölüm kazanırsın, 1 sene çok bişey değil 4 sene okuyup boş kalmaktansa bir daha hazırlan derim..

Hacettepe'de sosyoloji okuyup psikoloji bölümüne geçiş için uğraşan biri olarak söyleyebilirim:İmkansıza yakın.
Yan dal yapabilirsiniz ya da çift anadalı olan okullar tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
felsefeden psikolog olma imkanı var diye duydum onu bi arastır bence benimde puanım tutmuyo felsefe veya sosyoloji yazıcam mecbur :Ç(

X