• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyofobisi olanlar yardım edebilir mi

Kirmiziay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2022
3
7
1
40
Bir toplumda konuşurken yada bir arkadaşımla konuşurken kesin benim hakkımda ne kadar geri zekalı davranmış tarzında şeyler düşündüğü düşüncesine kapiliyorum sonra kalbim hızlı hızlı çarpmaya basliyo yüzüm nar gibi kızarıyor kekelemeye başlıyorum.netten yaptığım araştırmada sosyofobimin olduğunu anladım hemen bir piskyartirdan yardım almak istedim.doktarda aynı teşhisi koydu ve hafif bir antidepresan olan citolesi verdi ama ben bunu kullanmaktan çekiniyorum.bu sorunu olupta çözüme ulaştıran var mı varsa nasıl ilaç çözüm mü sizce

Bir toplumda konuşurken yada bir arkadaşımla konuşurken kesin benim hakkımda ne kadar geri zekalı davranmış tarzında şeyler düşündüğü düşüncesine kapiliyorum sonra kalbim hızlı hızlı çarpmaya basliyo yüzüm nar gibi kızarıyor kekelemeye başlıyorum.netten yaptığım araştırmada sosyofobimin olduğunu anladım hemen bir piskyartirdan yardım almak istedim.doktarda aynı teşhisi koydu ve hafif bir antidepresan olan citolesi verdi ama ben bunu kullanmaktan çekiniyorum.bu sorunu olupta çözüme ulaştıran var mı varsa nasıl ilaç çözüm mü sizce
İlaç kullan bence bir süre

Hipnoterapi yaptırabilirsin, geceleri uyumadan önce topluluk önünde sunum falan yapacağın zaman bunu başarıyla tamamladığını gözünde canlandırabilirsin, dans kursuna katılabilirsin . Kendine değer verme konularını araştırıp kendine değer vermeyi öğrenebilirsin.

Çekinme kullan çok iyi geliyor Türkiye şartlarında hemen herkesin kullanması lazım zaten

Kolay kolay ilaç kullanma taraftarı değilim, ama uzman değilim tabii kişisel görüşüm, doktorlar hemen kolaya kaçabiliyor, benim bildiğim yukarda yazdığım gibi ilaçsız çözümleri var sosyal fobinin , başka doktorla da görüş bence, çoçukluğunda sosyal fobi yaşamana neden olan anları bulursan örneğin hipnoterapi gibi bir yöntemle, bu sorunun çözülebilir diye düşünüyorum; 4-5 seans yetebiliyor çoğu zaman.İlaçtan ziyada düşünme şekli değiştirilmeli ve terapi alman daha iyi değil mi? İyice araştır tabii ki fikrimi söyledim.

İlaç kullanma taraftarı bende dğilimdir. herşey kafamızda bitiyor. Daha önce sevgilimle ilgili sorunlarım vardı ilaç istemiştim gittiğim psikologdan. bana bir konuşma yaptı dedim demek ki ilaç zorunlu olmadıkça kullanılmamalı. Önce ilaçsız tekniklerle yönlendirmelerle denenmeli, son çare ilaç kullanılmalı

İnsanın en büyük düşmanı düşünceleridir. düşüncelerinizin verdiği zararı düşmanınız size veremez inan. Farzetki hakkında olumsuz düşünsünler bundan size ne. Yaratan bile herseyi mükemmel yaratmışken onda bile kusur bulan insanlar var. Hicbirimiz mükemmel değiliz. Düşüncelerinizin siyrilin. Ayna karşısına geçip kendinizle konuşun. Kendinize olumlu düşünceler söyleyin. Beyin bunu kabullenir, buna inanır. Bir süre ilanlarınızı devam edin ve bu arada da kendinizi aşmaya bakın. Önce aile içinde 5 6 kişilik gruplarda konuşmaya başlayın. Hatta mümkünse eksik yanlarınizla kendiniz kafa bulun. Böylece zayifliklarinizi yenersiniz. Sizin zayıf noktanız insanların sizin hakkında eleştiride bulunmaları. Bunu önce siz yapın ama hakaret olmadan içinde. Hepimizin eksik yanları var bunları kabul edersek yolumuza daha kolay devam edip bunları asabiliriz. İse kendinizi sevmekle baslayin. Kendinizi severseniz kimse size zarar veremez

Ben bu illeti senelerdir cekiyorum.. bir suredir iyiydim ama simdi yine ayniyim.. cok zor yasamayan anlamaz.. artik hic gücüm kalmadi
hipnoterapi alabilirsiniz, dansa yazılın çok faydası oluyor kesinlikle..bir kitap vardı 'hayatı yeniden keşfedin' miydi onu çok tavsiye ediyorlar.Bazı şeyleri önceden yapmışsınız gibi gözünüzde canlandırın yapmadan önce, örn: dans, toplantı, sunum, arkadaşlarla buluşma vs..nacizane öneriler, psikoterapi şart bence, ücretsiz yapanlar ve 200tl gibi rakamlara yapanlar var araştırırsanız bulunabilir..geçmiş olsun tekrar.

Herkes de bu sorun vardır. Az ya da çok. Konuştuğun kişinin de içinden sizin için beni beğenmiyor mu diye düşündüğüne emin olabilirsiniz.

Nasıl özgüvenli arkadaşlarım vardı sosyal anksiyeteden psikoloğa gidiyorlarmış. Görsen inanamazsın. Aslında herkes biraz özgüvensiz, güçsüz. Kendinizi yermeyin.

Ben gayet iyiyim beni beğenmeyen içimdeki cevheri görecek kapasiteye ulaşamamıştır gibi egoist düşüncelerle kendinizi besleyebilirsiniz. Özgüveniniz arttıkça diğer insanları takmamaya başlarsınız

Bende de dönem dönem oluyor bu sıkıntı. Cidden çok yaygın

Bende de var. İlaç kullandım ama yan etkiler falan derken pek faydasını göremedim. Ergenken utangaç deyip şirin buluyorlar ama böyle bir illeti 25 yaşından sonra çekmek çok zor. Koca kadın oldum hala aynı, bıktım cidden.

hipnoterapi alabilirsiniz, dansa yazılın çok faydası oluyor kesinlikle..bir kitap vardı 'hayatı yeniden keşfedin' miydi onu çok tavsiye ediyorlar.Bazı şeyleri önceden yapmışsınız gibi gözünüzde canlandırın yapmadan önce, örn: dans, toplantı, sunum, arkadaşlarla buluşma vs..nacizane öneriler, psikoterapi şart bence, ücretsiz yapanlar ve 200tl gibi rakamlara yapanlar var araştırırsanız bulunabilir..geçmiş olsun tekrar.
Aslinda ben insanlarla cok rahat iletisim kuruyorum sohbet ediyorum ama toplum icinde yemek yiyemiyorum.. asiri geriliyorum.. bunu aşamiyorum.. resim yuzme spor hepsine gittim bazilarina hala devam ediyorum.. hipnoterapi nasil birsey.. hipnoz mu yapiliyor

Bende de var. İlaç kullandım ama yan etkiler falan derken pek faydasını göremedim. Ergenken utangaç deyip şirin buluyorlar ama böyle bir illeti 25 yaşından sonra çekmek çok zor. Koca kadın oldum hala aynı, bıktım cidden.
Vallahi 2 cocuklu koca kadinim hala asamadim.. ilac kullanirken cok iyiydim.. cok faydasini da gördum ama tam iyilesemedim.. 3 senedir yoktu tekrar geri geldi.. lanet birsey.. ne bitiyor ne gidiyor

Çok kitap okur musunuz?aşırı kitap okuduğum dönemlerde böyle şeyler bende yaşadım,tam arkadaşlarımla beraber sohbet ederken şimdi içinden şöyle böyle şeyler geçiyordur diye kendi kendime düşünceler geliyordu.kitaplarda duygu dünyası çok güzel tasvir edilir bizde ozumseyince böyle sonuçlar çıkıyor,sizde durum nedir bilemem

Çok eleştirilen bir çocuklukmu yaşadınız aynı durum bende var sosyal fobi insanlarla iletişim kuramıyorum toplum içinde konusamioturm kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor insanlardan utanıyorum kendi dünyama çekiliyorum birde ben hastanede memurum okadar zorlaniyorimki karşı taraf direk aptal gibi görüyor konuşamayıp utaninca

Aslinda ben insanlarla cok rahat iletisim kuruyorum sohbet ediyorum ama toplum icinde yemek yiyemiyorum.. asiri geriliyorum.. bunu aşamiyorum.. resim yuzme spor hepsine gittim bazilarina hala devam ediyorum.. hipnoterapi nasil birsey.. hipnoz mu yapiliyor
evet ben de yemek yerken çok çekinirdim özellikle karşımda bir erkek varsa..gittiğin kurslar çok güzel ama hep bireysel, dansta mecburen sosyalleşme oluyor partnerli dans olmalı bu arada gerçekten denemelisin..hipnoterapide istanbulduysan bir isim verebilirim özelden, beyin dalgalarını psikolog tetaya çekerek bu anı hayatında yaşadığın zamanlara, çocukluğuna gitmeni istiyor, yeniden gözünde canlandırıyorsun ve orda utandığın çekindiğin andaki duyguyu değiştirip yerine yenisini yüklüyor gibi oluyor..5 seans gibi deneyebilirsin bence..hipnoz olmak uyumak anlamına gelmiyor bu arada tamamen bilinç açık gözlerin kapalı ama meditatif halde gibi halde oluyorsun..

evet ben de yemek yerken çok çekinirdim özellikle karşımda bir erkek varsa..gittiğin kurslar çok güzel ama hep bireysel, dansta mecburen sosyalleşme oluyor partnerli dans olmalı bu arada gerçekten denemelisin..hipnoterapide istanbulduysan bir isim verebilirim özelden, beyin dalgalarını psikolog tetaya çekerek bu anı hayatında yaşadığın zamanlara, çocukluğuna gitmeni istiyor, yeniden gözünde canlandırıyorsun ve orda utandığın çekindiğin andaki duyguyu değiştirip yerine yenisini yüklüyor gibi oluyor..5 seans gibi deneyebilirsin bence..hipnoz olmak uyumak anlamına gelmiyor bu arada tamamen bilinç açık gözlerin kapalı ama meditatif halde gibi halde oluyorsun..
Siz denediniz mi? İse yariyor mu? Maalesef istantanbulda degilim hatta psikolugun bile zor bulundugu bir ildeyim..

Siz denediniz mi? İse yariyor mu? Maalesef istantanbulda degilim hatta psikolugun bile zor bulundugu bir ildeyim..
evet denedim, böyle şeylerde %100 işe yaradı diyemiyorum nedense ama belki bunun etkisinden belki de ben hayatımı farklı yaşamaya başladım dans falan girdi hayatıma çok sosyalleştim erkeklerle ilişkilerim de değişmeye başladı eskiden çok kasardım belki de bunların etkisinden dolayı bir zaman ve süreç içerisinde değişti, yaşım da ilerledi..

Back