Sosyalciler neredesiniz???

donatella07

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2018
27
19
33
Sevgili arkadaşlar, sosyal bilgiler öğretmenleri yok mu hiç aramızda ? eğitim sürecinde yaptığımız, kullandığımız teknikleri yöntemleri, fikir alışverişinde bulunmak isteyen öğretmen arkadaşlarımız varsa çok yararlı olabilir herkes için düşünüyorum.. İyi çalışmalar..

Ben sosyalciyim, fakat bu sene mezun oldum . Staj hocamız çok iyi bir insandı sınıfı bana bırakır çıkardı diğer arkadaşlarım başka gün geldiği için sınıfla tek kalırdım bu da benim gözlem yapmama fırsat tanıdı. O sıra çocukların fikir yürütmeyi bilmediğini gördüm . 6 şapkalı tekniği kullanarak olayları farklı boyutlardan ele almayı öğrettim bir dönem boyunca . Mübadeleye tabii tutulan bir insan olduğunu düşün ve karamsar yahut olumlu bir şekilde ele al olayı dediğimde bile çocuk tıkanıyordu, bu tarz alıştırmalarla çocuklar olayı başka boyutlarla ele almayı öğrendi bir dönem boyunca .Bence sosyal bilgiler dersinde ezberden ziyade düşünme ve beşeriyeti her boyutuyla kavratma olayı daha önemli . işimiz beşer ve doğanın beşere olan etkileri bir de bilgi yarışması yapardım her konu anlatımından sonra çok seviyorlardı pek başka bir şey yapamadım çünkü sınıf 45 kişilikti . Umarım kendimce bir katkım olmuştur hocam

X