Canım steril bi ortam ya haniadamlar yiyebilir ambulansta ne var yani bunda ben anlamadı nie sarsırlmış bu kadar sosyal medya herkes biyerlerde yemek yiyor. ambulnsı bırakıp lokantaya gidemezlerki adamların işyeri orası
ambulans steril mi :)Canım steril bi ortam ya hani
Uygun değil bence orda yenilmesi
Kapının dışında yiyebilirler
Ne biliyim..
Ben de sağlık sektorundeyim o yüzden söylüyorum :)
ameliyathaneler, yoğun bakımlar farklıdır.e tamam o zaman cerrahlar da ameliyathanede yesinler, acil ameliyat vardı bırakalım mı desinlerülke karikatür gibi..
Elazığ’da ortaya çıkan yoğun bakımda kebap partisinin ardından Adana 112 Acil Servis çalışanlarının ambulansta lahmacun ziyafeti de sosyal medyada günün konusu oldu.
Bir sağlık çalışanı tarafından sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta, Adana 112 Acil Servis çalışanı 6 kişi, ambulansın içindeki sedye üzerine kurdukları sofrada lahmacun yiyor.
Eki Görüntüle 1573925
Beğeni gördüğü kadar tepki de çeken fotoğraf için Facebook’taki grubun bir üyesi, "Yesinler yemek yemelerinde sıkıntı yok da zaten mimlenmişiz bir kere. Ne diye paylaşıyorsunuz yoğun bakımda kebap işine dönecek" şeklinde yorum yaptı.
Başka bir üye de "Böyle şeyleri paylaşmayın yer mi yoktu ambulansta yiyorsunuz. Yoğun bakım olayına dönecek" diyerek uyarıda bulunuyor. Yüzlerce kişinin beğendiği fotoğrafa yorum yapan grubun baş bir üyesi de "Bu kareyi bilemiyorum ama bizzat gördüklerimden yola çıkarak, genelde olağanüstü olayların yaşandığı afet bölgelerinde maalesef yer yok. İnsanlar güvensiz sahada olası bir patlama gibi veya onlarca aç susuz afetzede karşısında ortaya kurulmak yerine mecburen zorunlu olarak olay yerinden ayrılmamak koşuluyla konuşlandırıldığı araçların içinde zaruri ihtiyaçlarını bir an önce karşılamak zorunda kalıyor.Sınır kapısı görevlendirilmeleri gibi" tespitinde bulunuyor.
Elazığ'da da özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde kebap yerken fotoğrafları sosyal medyaya düşen yardımcı sağlık görevlisi 2 kişinin yapılan soruşturma kapsamında işlerine son verilmişti.
http://www.milliyet.com.tr/sosyal-medyayi-sallayan-goruntu-gundem-2083232/
Canım steril bi ortam ya hani
Uygun değil bence orda yenilmesi
Kapının dışında yiyebilirler
Ne biliyim..
Ben de sağlık sektorundeyim o yüzden söylüyorum :)
e tamam o zaman cerrahlar da ameliyathanede yesinler, acil ameliyat vardı bırakalım mı desinlerülke karikatür gibi..
ameliyathaneler, yoğun bakımlar farklıdır.
maksimum dezenfeksiyon gerekli hasta enfekte olmasın diye.
bu olay ameliyathaneden çok farklı.
çalışanlar da meraklı değillerdir orda yemeye.
zaten farkındaysanız adamlar poz vermemiş, hangi işgüzar çektiyse.
sağlık alanı prim yapıyor tabi.
olayın aslı size.
4 Temmuz 2015 tarihinde “Ambulansta Ambulansta Lahmacun Ziyafeti” başlığı ile yayımlanan haberin gerçekleri yansıtmadığı ve maksadını aştığı belirlenmiştir. Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:
Yeni yaşanan bir hadise olarak servis edilen söz konusu olay yaklaşık 2 yıl önce bir şehit cenazesine sağlık tedbiri için görevlendirilen 112 ekiplerinin valilik tarafından dağıtılan kumanya ile insani ihtiyaçlarını karşılarken yaşanan zaruret nedeniyle oluşan bir tablo.112 ekipleri ile birlikte polis ekipleri de aynı karede.
Acil sağlık hizmeti 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sürdürülen bir hizmet ve sağlık çalışanları olarak bizler bu hizmetin kesintisiz olarak sürdürülebilmesi için fedakarca görev yapmaktayız. Kim ambulansta lahmacun partisi yapmak isteyebilir ki? Haberin başlığı ve içeriğinde kullanılan dil ile 112 çalışanları suçlanmaktadır.
Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumu sırasında açlık,susuzluk gibi en temel insani ihtiyaçlarına rağmen 112 çalışanlarının nasıl fedakarca çalıştığına en yakın tanıklık eden meslek gruplarından birisi de basın mensuplarıdır.
Tüm 112 personeli, hasta sağlığı ve güvenliğini düşünmekte, mesleğinin gerektirdiği özeni tüm riskli çalışma ortamına rağmen vermektedir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hızla tırmandığı günümüzde 112 çalışanlarına karşı toplumda güven ve itibar kaybına yol açabilecek ve hedef gösterilmesine neden olacak ve gerçeği yansıtmayan, bu haberin gerçek dışı niteliğini kamuoyu ile paylaşma gereği duyuyoruz.
Konu ile ilgili olarak İhlas Haber Ajansı ile görüşülmüş, ve tekzip metni gönderilmiştir.
Orası ambulansın içi arkadaşım, acil bir hasta çıksa lahmacun kokuları ve yeşillikler ile mi karşılanacak hasta? takside bile yenmesi rahatsız eder, kapalı ortam o.. her ambulans çalışanı içeride mi yiyor?
demek ki yenmesi normal değilmiş ki yalanlama gelmiş.. "normal" karşılansaydı herkes böyle yapıyor denirdi..
birincisi farkındaysanız yalanlama gelmemiş. olayın doğrusunu anlatmışlar sadece.
olay 2 sene önce protokol görevinde olmuş. protokol görevinde valilik yiyecek dağıtmış ve yanındakiler de polismiş.
protokol görevi nedir bilir misiniz? yemek yemeyi geçtim çişe gitmeye bile zor ayrılırsın ordan.
adamlar ne yapsın, biyonikler tabi aç kalsınlar di mi?
saatlerdir aç kalırsın, bir yerde yemek yaptırmak için dursan 5 dk. ambulans keyif yapıyor olur anında di mi?
kaç kere iftar masasından, yemek masasından kalktık, hatta yemek masasına oturamadan bile.
ikincisi vaka çıksaydı bile arkada zaten o yemekler olmazdı anında kaldırırlardı ve valaya gidene kadar havalanırdı ambulans, kaldı ki protokoldelermiş zaten, yani ordan ayrılıp başka vakaya gidilmiyor.
üçüncüsü sanki ambulansa binenler muhteşem temizler yani, kaç defa idrar gaita kokusu olan hasta bindi, sarımsak soğan yiyip bi de üstümüze üflediler, ayda bir yıkanan adamla aynı ortamda durduk ya. kusarlar, kaka yaparlar gelip de tabi hasta yakını temizlemiyor yine orayı, temizleyen yine o çalışanlar.
Sakin ol dostum kufretmedikambulans steril mi :)
nasıl insanlar biniyor bi bilseniz.
ayrıca hastalar kusuyorlar, işiyorlar, kaka yapıyorlar, bazen kan içinde kalıyor.
tabi temizleyenler ambulans çalışanları.
emin ol asıl o çalışanlar o arka kabinde yemeyi istemezlerdi hiç.
kapının dışında yemek yemek için uygun alan olsa zaten o pis yerde yemek yemezlerdi.
Ben de anlamadimhah işte bu yüzden işi seven yapacak sevmeyen değil.. ambulansın içinde yemek yenmez, neyini tartışıyoruz bilemiyorum.. işinizden belli ki şikayetçisiniz ama şikayet yeri burası değil sevgili TaeYang.. olayın özü; sadece ambulans da değil, takside de yenmez, otobüste de yenmez.. iş yerinde ofisin içinde de yenmez.. ha acil bir durumda yenmiş olabilir ama bu olayın doğru olduğunu ve her zaman olacağını göstermez.. neyi bu kadar savunuyorsunuz anlamadım :)
Mune abla anlamadikki bizdeSakinleşelim...
sosyal medyayı sallıcak kadar varmış heheheMune abla anlamadikki bizde
Sağlık çalışanısınız veya bir yakınınız bu sektörde galiba. Çok zor bir sektör, fedakarlık gerektiren bir alan, haklısınız.birincisi farkındaysanız yalanlama gelmemiş. olayın doğrusunu anlatmışlar sadece.
olay 2 sene önce protokol görevinde olmuş. protokol görevinde valilik yiyecek dağıtmış ve yanındakiler de polismiş.
protokol görevi nedir bilir misiniz? yemek yemeyi geçtim çişe gitmeye bile zor ayrılırsın ordan.
saatlerdir aç kalırsın, bir yerde yemek yaptırmak için dursan 5 dk. ambulans keyif yapıyor olur anında di mi?
kaç kere iftar masasından, yemek masasından kalktık, hatta yemek masasına oturamadan bile.
ikincisi vaka çıksaydı bile arkada zaten o yemekler olmazdı anında kaldırırlardı ve valaya gidene kadar havalanırdı ambulans, kaldı ki protokoldelermiş zaten, yani ordan ayrılıp başka vakaya gidilmiyor.
üçüncüsü sanki ambulansa binenler muhteşem temizler yani, kaç defa idrar gaita kokusu olan hasta bindi, sarımsak soğan yiyip bi de üstümüze üflediler, ayda bir yıkanan adamla aynı ortamda durduk ya. kusarlar, kaka yaparlar gelip de tabi hasta yakını temizlemiyor yine orayı, temizleyen yine o çalışanlar.
Aynen katiliyrum yemekden zevk alir bir halleri yok fotodadaameliyathaneler, yoğun bakımlar farklıdır.
maksimum dezenfeksiyon gerekli hasta enfekte olmasın diye.
bu olay ameliyathaneden çok farklı.
çalışanlar da meraklı değillerdir orda yemeye.
zaten farkındaysanız adamlar poz vermemiş, hangi işgüzar çektiyse.
sağlık alanı prim yapıyor tabi.
Hahhhh dogru dedinbirincisi farkındaysanız yalanlama gelmemiş. olayın doğrusunu anlatmışlar sadece.