• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Sosyal medya uyku bozukluğuna sebep oluyor"

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
"Sosyal medya uyku bozukluğuna sebep oluyor"

NTV

29 Ocak 2016 CumaSağlık
sosyal-medya-uyku-bozukluguna-sebep-oluyor,ajDdP4MdhEql4WJYWwXtXA.jpg

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal medya, bizi uykusuz mu bırakıyor? Pittsburgh Üniversitesi akademisyenlerine göre bu sorunun yanıtı evet. Araştırmaya göre, sosyal medyayı aşırı şekilde kullananların uyku bozukluğu riski 3 kat artıyor.

Sosyal medyanın fazla kullanılması uygu bozukluğuna yol açabiliyor. Tespit, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pittsburgh Üniversitesi'ndeki araştırmaya dayanıyor.

İnternet bağımlılığı üzerine çalışan ABD'li araştırmacılar, gençlere sosyal medyada ne kadar zaman geçirdiklerini sordu.

Araştırmaya katılan 19-32 yaş aralığındaki gençlerin günde ortalama 61 dakika internette olduğu ve sosyal medya hesaplarını haftada ortalama 30 kez ziyaret ettikleri ortaya çıktı. Sosyal medya hesabını sık sık kontrol eden gençlerde uyku bozukluğu görülme riskinin 3 kat daha fazla olduğu vurgulandı.

Pittsburgh Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, sosyal medyayı aşırı şekilde kullananların uyku bozukluğu riski 3 kat artıyor.

Çalışma, sosyal medya ve uyku arasındaki ilişkiyi ortaya koyması açısından da bir ilk. Araştırma sosyal medyanın hem duygusal hem de fizyolojik olarak etkilerine dikkat çekiyor.

İnternetteki bir tartışma kullanıcıların duygusal olarak uyarılmasına neden olurken, ekranlardan yayılan ışıklar da fizyolojik olarak etkiliyor.

Uzmanlar sosyal medyanın bilinçli şekilde kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.
http://www.ntv.com.tr/saglik/sosyal-medya-uyku-bozukluguna-sebep-oluyor,y92QEf2PAE2OrqQcbyXABQ

Ekran ışığından dolayı beyin henüz daha gündüz olduğunu algılayıp uykuyu geçiktiriyormuş ekran kararmasıda çözüm değil bu durumda ama gençleri depresyona itiyor yada psikolojik hastalığa asıl tehlike bu bence,

Hep oyun yüzünden uyuyamıyorum :KK61:
Sabahta kalkamıyorumm , Şalımı bile gözum kapalı takıyorum. İşyerınde kendıme gelınce wc de düzeltıyorum :(
Her akşam bugun erken yatcam dıyorum ama yok olmuyo Akıllanmıyorum

çok doğru valla aslında akşamları sosyal medyayı kullanmamak lazım hatta genel olarak çok az kullanmak lazım

Bu gece sabahladim..:KK53: Gerci gece calisan biri olarak talimliyim ama gerek yoktu, uyuyabilirdim. Bir ara kucagimda laptop bayilmisim bir iki saat, hepsi o. Bu aksam ise gitmeyecem diye gunduz de uyumam.. Uykusuz kaldim gitti..:KK51:

Back