• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal ilişkilerimse başarılı değilim

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Merhaba hocam. Ben 30 yaşında bir öğretmenim. Okulda arkadaşlarımla ilişkilerimde istediğim yakınlığı kuramıyorum. Kiminle yakın olmaya çalışsam üzüldüğümü ve kullanıldığımı hissediyorum. Öğretmenler odasına girince kendimi mutsuz ve zavallı hissediyorum, okula gitmek istemez hale geldim. Biliyorum uzmana gitmem lazım, fakat yakın zamanda büyük bir deprem atlatmış bir ilde yaşıyorum ve yakınımdaki hastanelerde psikiyatri bölümü yok. Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

Merhaba hocam. Ben 30 yaşında bir öğretmenim. Okulda arkadaşlarımla ilişkilerimde istediğim yakınlığı kuramıyorum. Kiminle yakın olmaya çalışsam üzüldüğümü ve kullanıldığımı hissediyorum. Öğretmenler odasına girince kendimi mutsuz ve zavallı hissediyorum, okula gitmek istemez hale geldim. Biliyorum uzmana gitmem lazım, fakat yakın zamanda büyük bir deprem atlatmış bir ilde yaşıyorum ve yakınımdaki hastanelerde psikiyatri bölümü yok. Bana tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

bende deprem atlatmış bir ilde yaşıyorum ve asosyal bir insanım aslında sosyal aktivitelere katılıyorum ama her ortamda en sessiz en sönük ben kalıyorum siz yine öğretmensiniz konuşuyorsunuz sınıfa girdiğinizde bütün gözler sizin ürerinizde oluyor mesela ona cesaret ediyorsunuz ben bir ortama girdiğimde bütün gözler benim üzerimde olduğunda çok rahatsız oluyorum kalabalık ortamda konuşamıyorum fazla konuşmuyorum bence sizin öyle kötü bir durumunuz yok neden böyle oluyorsa benim lise dönemim yalnız geçmişti hiç arkadaşım yoktu tek başınaydım.kimseyle konuşmuyordum herkes birbirleriyle iletişim içindeydi çalışkandım ama sessiz olduğum için öğretmenlerde sallamıyordu halende öyle.
banada yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
birde size tavsiyem hatta ricam olacak sessiz öğrencilere özel muamele yapın konuşun onlarla ileride en çok hatırlayacağınız ilk o öğrenciler olsun.

birde size tavsiyem hatta ricam olacak sessiz öğrencilere özel muamele yapın konuşun onlarla ileride en çok hatırlayacağınız ilk o öğrenciler olsun.

Canım bir tane var ve kendi öğrenciliğime benzettiğim için onu çok seviyor ve söz hakkı ısrarla da olsa veriyorum, o da biraz açıldı sanki. Yüzüme hiç bakamıyordu en son biraz düzeldi

melekk, benim öğrenciliğim de çok sessizdi. Hatta bir gün bir öğretmen sınıfa kızarken, "uslu olun ama mavikuş kadar olmayın buna gerek yok" demişti onu hiç unutamam canım

melekk, benim öğrenciliğim de çok sessizdi. Hatta bir gün bir öğretmen sınıfa kızarken, "uslu olun ama mavikuş kadar olmayın buna gerek yok" demişti onu hiç unutamam canım

bende ilk okulda hatta ben okumayı ben söktüm hatta ben biliyordum okumayı bizim uyanıkları elma kızartma olayı vardı o kız kendi elmasını kendi kızarttı ben daha ilerideydim hani kırmızı kurdela veriyorlar ya ilk sökene işte o kız aldı kurdelayı:)benim hakkımı yediler hep lisede de hocaya yalakalık yaptılar hep çok konuşkan olanlar ama aslında hocayla hep dalga geçenlerdi onlar gidip odasından sınav sorularını çalıyorlardı anahtarı hoca onlara veriyordu hocanın odasında fotokopi çektiriyorlardı bide gelip sınıfta anlatıp dalga geçiyorlardı hocayla birde onların ortalamaları benimkinden daha yüksekti ama neredeyse çoğu üniversite okumadı ben okudum ama üniversitedede olmadı hep hakkım yendi anlayacağın ama en çalışan ve çalışkanlar arasında olanıyım hatta arkadaşlarım sen çalışkansın yaparsın diyorlar ama ... arada istisnalar oluyor ama bizim gibiler hep geride kalıyor malesef.

Son düzenleme:
bende ilk okulda hatta ben okumayı ben söktüm hatta ben biliyordum okumayı bizim uyanıkları elma kızartma olayı vardı o kız kendi elmasını kendi kızarttı ben daha ilerideydim hani kırmızı kurdela veriyorlar ya ilk sökene işte o kız aldı kurdelayı:)benim hakkımı yediler hep lisede de hocaya yalakalık yaptılar hep çok konuşkan olanlar ama aslında hocayla hep dalga geçenlerdi onlar gidip odasından sınav sorularını çalıyorlardı anahtarı hoca onlara veriyordu hocanın odasında fotokopi çektiriyorlardı bide gelip sınıfta anlatıp dalga geçiyorlardı hocayla birde onların ortalamaları benimkinden daha yüksekti ama neredeyse çoğu üniversite okumadı ben okudum ama üniversitedede olmadı hep hakkım yendi anlayacağın ama en çalışan ve çalışkanlar arasında olanıyım hatta arkadaşlarım sen çalışkansın yaparsın diyorlar ama benim biitirme inancım kalmadı birkaç dersim kaldı ama önlisans diploması alıp çıkacağım çünkü öğretmenler çok adaletsiz davranıyorlar arada istisnalar oluyor ama bizim gibiler hep geride kalıyor malesef.

canım sacmalama, neden bitiremeyesin. çalışınca her şey olur. sen millete ne bakıyorsun, kendi önüne bak. kimseden kımseye fayda yok zaten. kendini kurtarmaya bak. hakkını da yedirme, güçlü durmaya çalış biraz. ben hep başarılı oldum hayatımda, üniversıtede biraz bocaladım ama bitirdim ve işim var. ben de karşılaştım kötü insanlarla. iyi arkadaşlarım da oldu zaman zaman, ama hepsi gitti zamanla. insanın kendı kendıne yetmesı lazım.

bende ilk okulda hatta ben okumayı ben söktüm hatta ben biliyordum okumayı bizim uyanıkları elma kızartma olayı vardı o kız kendi elmasını kendi kızarttı ben daha ilerideydim hani kırmızı kurdela veriyorlar ya ilk sökene işte o kız aldı kurdelayı:)benim hakkımı yediler hep lisede de hocaya yalakalık yaptılar hep çok konuşkan olanlar ama aslında hocayla hep dalga geçenlerdi onlar gidip odasından sınav sorularını çalıyorlardı anahtarı hoca onlara veriyordu hocanın odasında fotokopi çektiriyorlardı bide gelip sınıfta anlatıp dalga geçiyorlardı hocayla birde onların ortalamaları benimkinden daha yüksekti ama neredeyse çoğu üniversite okumadı ben okudum ama üniversitedede olmadı hep hakkım yendi anlayacağın ama en çalışan ve çalışkanlar arasında olanıyım hatta arkadaşlarım sen çalışkansın yaparsın diyorlar ama ... arada istisnalar oluyor ama bizim gibiler hep geride kalıyor malesef.

Ne demek istediğini anlıyorum canım. Fakat başarılı olduğun zaman sonuna kadar rahat olacaksın, çünkü bileğinin hakkıyla elde ediyorsun o başarıyı. Kimsenin ağız kokusunu çekerek değil. Bu devirde senin gibi insanlar az var bence kendine çok güvenmelisin, hırsızlık yalakalık yapanlardan çok daha iyi birisin birkaç cümlenden bunu anladım

Melek toplum içindeki herkes sana bakıyormuş gibi hissediyor ve rahat olamıyorsan sosyofobi hastasısın.
Ne olur devlet hastanesi de olsa bi psikiyatriste git ben bu hastalığımı öyle yendim.
Bunu yaşamayan bilemez çok kötü bir illettir.

Sevgili Dostlar, bazılarımız daha içe dönük, bazılarımız düşük özgüvenli, bazılarımız da sosyal fobik olabiliyoruz. Herkesin sıkıntısı farklıdır. Hepinizin kendi adına bir süre profesyonel destek alması lazım. Doğru uzmandan alacağınız düzenli psikoterapi ile tüm bu sıkıntıları aşabilirsiniz. Yaşadığın yerde bir psikologa ulaşamıyorsanız, teknoloji size bu sıkıntıyı aşmanızda ciddi kolaylık sağlıyor. Biliyorsunuz artık online terapi bu gibi durumlarda önemli bir seçenek.
İhmal etmeyin, hepiniz kendi adınıza bu seçimi yapın ve sıkıntılarınızı aşın.

Back