• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal Fobimi nasil aşabilirim.Bu titreme bütün hayatimi mahvediyo

cansel94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2016
34
13
3
Benim en ufak heyecanlanmada ellerim titriyor malesef.Hatta bazen dizlerim ve yüzüm bile... Yeni ortamlara girmekten kaçiniyorum hep. Okulda az samimi oldugum kisiler cafeye cagiriyolar hep bahanem var gitmemek icin. Eve misafir gelmesi benim için büyük dert çünkü cay kahve yapmam lazim ve ellerim titriyor . Antidepresan kulllaniyorum fakat etkisi yok :KK43: Çok kafama takiyorum inanin stresten her yerim agriyo sürekli hasta oluyorum sebebi hep psikolojik diyo doktorlar

Benzer şeyleri ben de yaşıyorum. Ama durumla ilgili doktora gitmedim. Bir ara baya aşmıştım. Ancak son zamanlarda bazı sıkıntılarımdan dolayı yine içime kapanmaya başladım. Aşılması gereken bir durum. Ben de gün itibariyle bu duruma bir dur demek için neler yapabileceğimi araştırıyorum. Antidepresanlar çözüm değil bence. Seni iyi anlayacak birileriyle ya da bir uzmanla konuşman sıkıntılarını anlatıp rahatlaman iyi olabilir.

Başka bir ortamda aynı durumla karşı karşıya kalıp kötü sonuçlar yaşamış olabilirsin,mesela yeni bir ortama girdiğinde olumsuz bir şey yaşamışsan aynısını yaşamaktan korkuyor olabilirsin.O dönüm noktası olayı bulup neden o şekilde sonuçlanmıştı onu düşün,o zaman sorun çözülür.

Ben sosyal fobimi okuldan sonra, iş hayatıma başladıktan sonra atım.. Okula başlamadan bile, meslegimi ona gore sectim.. Hangi meslekte daha az yetiskenlerle gorusurum diye :KK48:.. Tamam konusuyorum ama en fazla cocuklarla.. Sonra yavas yavas özguvenin artiyor ve ne delimisim, niye boyle yapmisim diyorum artik kendi kendime..

Psikolog yardımcı olacaktır. Terapi + ilaç iyi gelecektir ama ilaçsız çok çözüm mantıklı gelmiyor bana. Bu benim fikrim ama doktorlar işin uzmanı. Bence yardım almanda yarar var.

kızlar dideral kullanın, sizi kasan ortamlara girmeden yarım saat önce yarım alacaksınız. 20 yaşındayken - depremden sonra - bende de oldu bu durum.
doktorların baştan savma tavrı yüzünden çok çektim saçma sapan antidepresanlar vs. Gittiğim 100. doktor vermişti bu hapı.
bu hap beni kurtardı ama geç keşfettim. umarım işinizi görür.

Back