yaaaa bu bendede var! grup olarak disari cikmak istemiyorum, skici geliyo, hani kimse ne bana bisi soylesin nede ben dinlemek zorunda kaliyim, tek basima kafa dinlemek istiyorum hep,
bide otobuste trende falan insanlarla gozgoze gelmekten cok korkuyorum, boyle napcagimi sasiriyorum biriyle gozgoze gelsem
ustune ustluk dediginiz gibi biriyle konustuktan sonra dusunurum aa acaba dedigime alindi mi simdi benim hakkimda ne dusunuyo, kendimi rezil mi ettim falan diye, aslinda o coktan unutmustur benim dediklerimi ama ben devam ediyorum dusunmeye, cok pis bisey gercekten ya
paranoya tavan yapiyo yani, sanki herkes bana bakio gibi geliyo
cnm su an yapamıosn belki ama bir gun beyninde bttgini gerçekten goreceksn sadece biraz sabır ve azimSorunu beyinde bitirmek önemli aslında onu yapamıyorum.
NLP ile ilgili araştırma yaptım ufak bir yazı buldum kaydettim ve sürekli okuyorum umarım bu durumu yaşayanlara da yardımcı olabilir
Kaybedilen Özgüveni NLP ile geri kazanmak için 14 yol ! / Kişisel Gelişim / Milliyet Blog
zaten oklda başlıo bu durum bnm de ilkokulda başlamıştı ilk sene garip bi öğretmen girdi dersmze egtmici demek zor hani boyle şaka yaparlardı ya küçükken elini insann yüzüne çarpar gibi işte ben boyöle olnca gözümü kırpştrıp korkuodm bunu ogretmene soyledler ogretmen geldi aynı şeyi tkrar yaptı sen evde çok mu dayak yıosn kız nie korkuosn bundan dedi herkes güldü bak mesela bunu hiç unutmam o gunden sonra iice içime kapandımlisede sosyal fobim vardı. lise arkadaşlarım sürekli birilerini eleştirmeyi severdi. sen şöylesin, sen böylesin diye tüm sınıf birbirlerine söz söylerdi. yanlış birşey söylesen hemen dalga geçer, gülerlerdi... ben eleştirilmeden hoşlanmam. yapıcı değil yıkıcılardı çünkü... sürekli hal alınca sustum... sosyal fobi olmaya başladı.. sınıf içinde konuşmazdım hiç. derse girer çıkardım sadece... düşünsenize o kadar uç noktadaydım ki. sınıfa gelmediğimde, benim gelmediğimi anlamzmış kimse...
neyse sonra. üniversite yaşamım başladı. ünv.de istediğim bölüme girdim. çok sevdim dersleri.. sonra çok ders çalıştım. dersleri başardıkça kendime güvenim geri geldi.. derslerde söz istedim. çalışmalarımı gösterdim. hocalarımda benden ders alır hale geldiler. kendime güvendikçe sosyal fobimde tamamen gitti... ben derslerimin çok çok iyi olmasıyla başardım bunu... başarmak güzel bir duygu.. kendini gerçekleştirmek....
şimdi ise sadece rüyalarımda korkuyorum. herkez benimle dalga geçiyor, kimse dinlemiyormuş.. şeklinde rüya görüyorum. artık sadece rüyalarda kaldı....
Sosyal fobi hayatımı çok fazla etkiliyor.Herkesin rahatlıkla yapabildigi şeyleri ben "acaba"larla yaşıyorum.Ne yapabilirim bir çözüm için lütfen bilgisi tecrübesi olan yardım etsin.
Çağın hastalıklarından ve en çok üniversite öğrencisi ve gençlerde görülüyormuş.19 yaşındayım üniversite öğrencisiyim.Başka bir şehre gelmem tetikledi sanırım
Tecrübesi olan bu sorundan haberdar olan varsa önerilerinizi gerçekten bekliyorum.Çünkü artık hayatımın her anında büyük problem teşkil ediyor çok sıkıldım.
sosyal fobinin tedavisi mümkün..kendi kendine geçmesini beklemen yıllarını alabilir,
bence bir psikiyatriste git, sıkıntı çekmekten kurtul.
Sadece danışma için gitmiştim tedavi önemliyse bu kadar denerim bi.Ama aileme göre benim hiçbir şeyim yok.Çünkü evde böyle değilim.Babam da rahatsızlıgı için gitmişti doktora ilaçlar kullanmıştı (anksiyete için) bence etkili oldu.
Ama şimdi söylesem ilaç kullanımını bildigi için istemez.Eminim.Yaşın küçük de sen bütüyorsun da der muhtemelen.
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Katılıyorum size. Ben de tek başıma yenemedim, çok çabaladım senelerce ama olmadı. Düşünsenize, ortaokulda ve lisede her okul döneminin ilk günü bu sene çekingen olmayacağım, rahat olacağım, anlamadığım soruları hocaya soracağım diye kendime söz verirdim ama yapamazdım... İnsanın kendine olan güvenini de azaltıyor bu durum. O yüzden senelerini bu şekilde heba etmektense, erkenden terapi almaya başla... Ben çok pişmanım geç başladım çünkü...
Zaten sosyal fobisi olanlar evde ve çok yakın arkadaşlarının yanında son derece rahattır. Ama dışarda rahat olamazlar...
Bende kişilik özelliği olarak da çekingenlik var, küçük çocukken de çekingendim. Sonra sosyal fobiye dönüştü. Mesela şu olay aklıma geldi. Daha ilkokula gidiyordum, sanırım. Kuaföre gitmiştim annemle, saçlarımı kestireceğim... Kuaför bana demişti ki, sen ne kadar sessizsin böyle, böyle olma, biraz yırtık ol... Bu lafı senelerce duymaktan bıktıııım, ama artık sosyal fobili değilim çok şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?