Ahh ahh o sosyal fobiibende de var maalesef 2 sene önce çıktı. hiç bi ortamda rahat değilsin,konuşmasan insanlar soğuk sanıyo ama bilmiyolar ki korkumuzdan
ben biraz kendimi zorluyorum bu konuda. yapmam gerek diyorum kendimi yapmaya şartlıyorum ve yapınca çok rahatlıyorum.
senin nasıl sorunların var bilmiyorum ama ben bana muhalefet olanlarla tartışmaya giremezdim,biri bana kızsa çok üzülürdüm ve haklı da olsam sesim çıkmazdı.
eğer sende de böyle sorunlar varsa ufaktan kendini eğit. ayna karşısında çalışırdım ben hep komik olucak ama :)
ben yeni 18 oldum psikiyatri desteği de almayı düşünüyorum. dediğim gibi kendimi şartlayarak biraz da olsa aştım bu durumu.
cnm kendine sabırlı ol ve küçük küçük hedefler koy blmıorm ne boyutta ama bende de vardı sosyal fobi şu an ogretmenim ben hayatımda verdgm en ii karar oldu bu sosyal fobi falan kalmadı tabi işim icabı
mesela biraz anlat ne zaman sıcak basıo ellerin titrıo kendini kötü hssedıosn topluluk onnde konşrken mi bi markette sıra beklerken mi bankada memura ne anlatıcam die kasıomsn kendini mesela boyut boyut sosyal fobi açarsan daha rahat yardımcı olurum sna bunu yaşamış biri olarak ....
Bir kaç sene öncesine kadar ağzı gayet laf yapan biriydim.Aşırı konuşurdum.Sonra araya ailevi problemler girdi (akraba) Düzenimizi bozdular.Neyse bunlarla uğraşırken üniversite ve şehir değişikliği geldi.Psikolojim dağıldı yani.
İnsanlarla iletişim kuramıyorum.Dedigin gibi aslında belirtiler.Sıkılma,cümleyi toparlayamama korkusu,insanlar bana ne der düşüncesi.Çok saçma oldugunun da bilincindeyim aslında ki en önemli belirtisi buymuş.İlaç kullanmıyorum ben sadece uzman ile görüşmüştüm.Tesadüfi bir test buldum aşırı seviyede sosyal fobi varmış bende.Ki ikisi de birbirini çok destekledi.
Soğuk sanıyorlar,yalnızsın diyorlar.Çekingenlikten farklı bir şey bence.Hiç kolay değil.
cnm yukarda bahsetmşsn evet sana en once sosyal bi arkdas tavsiyesinde bulunablrm daha boyle sana benzeyen degl de daha konuşkan seni açacak biri olmalı ama seni de anlamalı ben yurtta kalıodm boyle insanlar çoktu etrafmda once onlardan çeknıodm sonra onlarını beni sevdigini ve onayladıgını farkettim ve kendime guvenm arttı
unide sınıfmda tek bi arkdasım vardı o da arkdas grubndan ayrılmş tek kalmştı ama çok sosyal rahat bi kızdı acaip etksi oldu bana iknci sınıftan itibaren onn da destegyle daha kolay bi şeklde yendm açldm yanii türkçe tabirle kabak çiçeği gibi oyle derler ya
kesinlikle aynı şeyleri yaşamışız. dediğim gibi uzman yardımı almayacaksan ayna karşısında çalışabilirsin. ben biraz öyle atlattım diyebilirim ki eskiden telefonlara bile çıkamazdım,ekmek almaya gidemezdim şu an bunlar kısmen de olsa kayboldu. allah yardımcın olsun hakikaten çok zor bi durum.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Daha öncesinde herşeye panik yapan biriyim hala da öyle sayılır.
Birisi ile konuşurken çekiniyorum
Markette ya da bankada kimseyle göz teması kuramıyorum
Cümleleri toparlayamama korkusu
Hep bi "şimdi ne düşündü acaba" korkusu
Konuşurken sıkıntı
genel olarak böyle.İleri boyutta sanırım.Ben de başlamak istiyorum bir yerden ama şansıma hiç iyi bir zamanda başlamadım.1 haftadır hep çevremde okulda tersleme cümleleri.şahsi bişey olmasa da başkasından duysam bile çekiniyorum bana da öyle derler mi diye.
NLP araştırayım bi.Teşekkür ederim.
Hani allah kimsenin başına vermesin dediiklerimizden bir şey.Ama bir zemin olmayınca üzerine bir şeyler eklemek de zor oluyor.Benim davranışımmı tetikleyen "Ne dedin pardon anlamadım " cümlesi oldu.Ki hızlı konuşuyorum çoğu zaman.Duydukça da sinirlerim bozuldu.Okulda da öyle. "Ne bileyim"ciler oldu etrafımda.Hala lise psikolojisinden arınamayanlar. İstanbul'un enerjisi hayatı zorlukları var bir de.
Önce çevremi değiştirmem lazım o da zor.
Öğretmen olmanız çok çok güzel bir şey.Sürekli öğrencilerinizle irtibat halinde olmanız sizi teşvik etmiş ve başarmışsınız.Dilerim bundan sonra da hayatıınızda bu sorun ile karşılaşmazsanız öğretmenim.
sosyal fobi bende de var.ilaç kullandım 1 seneye yakın geçti diye bıraktım. özellikle psikolojik olarak baskı altında olduğum zaman tekrar ortaya çıkıyor. geceleri uyanıyorum. bugün ne yaptım nasıl yanlış bişey söyledim diye düşünüp bişey bulup gece gece onu düşünüyorum. çok zor çok. tekrar ilaç kullanmak istemşyorum çünkü yan etkisi unutkanlık yapıyor. çok ciddi ve hataya yer vermeyen bir mesleğim olduğu için cesaret edemiyorum
Teşekkür ederim tekrar ilginiz için.
--
Daha önce yazışmış gözümden kaçmış kusura bakmayın.pek yüz kızarması yok ama ellerim terliyor kalbim çarpıyor filan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?