• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi tedavisi

Mcl89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
210
66
48
Arkadaşlar meraba.Kimseye dertlerimi anlatamadığım için buraya yazıyorum.Yıllardır küçüklüğümden beri çok çekingen ve ürkektim.Herşeyi aşırı kafaya takardım.Okul yılları , üniversite yılları benim için zehir gibi geçti bu çekingenlikten.Yıllar sonra bunun sosyal fobi olduğunu öğrendim.Dönem dönem sokakta yürümeye çekindiğim , rahat olamadığım zamanlar bile oldu.Sınıfın kapısından rahat giremezdim.Ve kimse beni görmesin diye erkenden gelirdim sınıfa otururdum.Halbuki herkezin beğendiği güzel bir kızım.Ama kafamda psikolojik beni engelleyen kaygılar vardı.Negatif bilinç okurdum.Gerek lisede gerek ünide topuluklardan kaçardım.Insan içine giremezdim.Hep bir kaçış söz konusuydu.Biriyle başbaşayken rahat konuşabiliyor ama bir topuluk içindeyken o insandan kaçıyordum.Anormal hareketler sergilediğimi düşünüyordum ve kaçarak çözüm buluyordum.Zaten ailemde muhafazakar bir aile olduğu için yetiştirilme tarzımda çok sosyal değildi.Üniversitede her arkadaşımın mutlaka bir ilişkisi olurdu .Bana herkez daha önce hiç bir ilişkimin olmamasına şaşırdı.Güzel kızsın nasıl olmaz derlerdi .Ben daha normal bir arkaşlık , dostluk bile kuramıyordum kimseyle nasıl ilişki yaşayabirdim.Üniversitede bana adım atmaya çalışan kisiler oldu.Kimini istediğim halde reddettim .Ve şimdi bunları düşündükçe depresyona giriyorum.Yaşamak istemedigimde oluyor.Keşke duygularımı ifade edebilseydim.Bu hastalık sayesinde.Çünkü sosyal fobide duygularını ifade edemiyorsun.Dışardan duygusuz, çok ciddi , robot gibi soğuk duruyorsun.Evlilik çağındayım.Karşıma çıkan fırsatlarıda reddediyorum.Ve bu haldeyken evlenebileceğimden , birini bulabileceğimden bile şüphe ediyorum.Halbuki beni yakından tanıyan insanlar çok cana yakınsın , samimisin derdi.Meskek hayatımdada geride kalıyorum.Sizce ilaçsız bu hastalığı aşabilirmiyim? Aşan oldumu ? Ve selektra diye bir ilaç var onu kullansam kilo aldırma etkisi yaparmı? Zayıf olduğum halde bu kadar özgüvensizken bide kilo sıkıntımın olmasını istemiyorum.Çok zor durumdayım.Bana tavsiye edebileceginiz ,
fayda gördüğünüz bir psikolog , psikiyatrist varmı ?

Kendimle yüzleş herkesin beğendiği güzel bir kız olsaydın özgüveni sorunun olmazdı , guzel olmayı bastırarak söylemenden anladığım kadarıyla guzel değilsin yada olman gerektiğini düşündüğün kadar guzel değilsin . Şimdi napıyırgz ilaç fln birsuru paralar da versen sen aynı sensin anlık. Değik kalıcı değilim lazım . İnditex grubundan şık elbiseler ayakkabılar güzellik salonu randevu kaş şekillendirme makyaj videoları ve küçük bir tatil :)

Arkadaşlar meraba.Kimseye dertlerimi anlatamadığım için buraya yazıyorum.Yıllardır küçüklüğümden beri çok çekingen ve ürkektim.Herşeyi aşırı kafaya takardım.Okul yılları , üniversite yılları benim için zehir gibi geçti bu çekingenlikten.Yıllar sonra bunun sosyal fobi olduğunu öğrendim.Dönem dönem sokakta yürümeye çekindiğim , rahat olamadığım zamanlar bile oldu.Sınıfın kapısından rahat giremezdim.Ve kimse beni görmesin diye erkenden gelirdim sınıfa otururdum.Halbuki herkezin beğendiği güzel bir kızım.Ama kafamda psikolojik beni engelleyen kaygılar vardı.Negatif bilinç okurdum.Gerek lisede gerek ünide topuluklardan kaçardım.Insan içine giremezdim.Hep bir kaçış söz konusuydu.Biriyle başbaşayken rahat konuşabiliyor ama bir topuluk içindeyken o insandan kaçıyordum.Anormal hareketler sergilediğimi düşünüyordum ve kaçarak çözüm buluyordum.Zaten ailemde muhafazakar bir aile olduğu için yetiştirilme tarzımda çok sosyal değildi.Üniversitede her arkadaşımın mutlaka bir ilişkisi olurdu .Bana herkez daha önce hiç bir ilişkimin olmamasına şaşırdı.Güzel kızsın nasıl olmaz derlerdi .Ben daha normal bir arkaşlık , dostluk bile kuramıyordum kimseyle nasıl ilişki yaşayabirdim.Üniversitede bana adım atmaya çalışan kisiler oldu.Kimini istediğim halde reddettim .Ve şimdi bunları düşündükçe depresyona giriyorum.Yaşamak istemedigimde oluyor.Keşke duygularımı ifade edebilseydim.Bu hastalık sayesinde.Çünkü sosyal fobide duygularını ifade edemiyorsun.Dışardan duygusuz, çok ciddi , robot gibi soğuk duruyorsun.Evlilik çağındayım.Karşıma çıkan fırsatlarıda reddediyorum.Ve bu haldeyken evlenebileceğimden , birini bulabileceğimden bile şüphe ediyorum.Halbuki beni yakından tanıyan insanlar çok cana yakınsın , samimisin derdi.Meskek hayatımdada geride kalıyorum.Sizce ilaçsız bu hastalığı aşabilirmiyim? Aşan oldumu ? Ve selektra diye bir ilaç var onu kullansam kilo aldırma etkisi yaparmı? Zayıf olduğum halde bu kadar özgüvensizken bide kilo sıkıntımın olmasını istemiyorum.Çok zor durumdayım.Bana tavsiye edebileceginiz ,
fayda gördüğünüz bir psikolog , psikiyatrist varmı ?
Adil yıldırım dinle

Adil yıldırım dinle
Ne yönden faydası olur bana acab
Kendimle yüzleş herkesin beğendiği güzel bir kız olsaydın özgüveni sorunun olmazdı , guzel olmayı bastırarak söylemenden anladığım kadarıyla guzel değilsin yada olman gerektiğini düşündüğün kadar guzel değilsin . Şimdi napıyırgz ilaç fln birsuru paralar da versen sen aynı sensin anlık. Değik kalıcı değilim lazım . İnditex grubundan şık elbiseler ayakkabılar güzellik salonu randevu kaş şekillendirme makyaj videoları ve küçük bir

Benim problemimim anaokulundan beri psikolojik sosyal fobi hastalığı .Bu durum psikolojik etkenlerle ortaya çıkıyor.Güzellik kavramını vurgulamamın sebebi bazı insanlarda kilo problemi yada tipsiz olduğunu düşünerek gelişebiliyor.Ben 1.69 boyunda ,51 kilo , bulgar göçmeni, sarışın , tanımadığım insanlardan bile iltifat alan bir kızım.Daha önce sevgilin oldumu diye soranlara hayır cevabını verince birçok insan şok oldu , inanmayanda oldu bu duruma .Bunu söylememin sebebi kendini beğenmişlik gibi algılamayın lütfen.Kendini beğenmiş bir insan değilim.Ki önceki mesajımda belirttiğim gibi bana adım atmaya çalışanlar oldu .Ben duygularımı ifade edememem sebebiyle onları reddettim.Problem tamamen ben ve benim duygularımı ifade edememem kaynaklı .Ama ben toplumda anormal hareketler yaptığımı düşündüğüm için, toplum içinde konuşurken sesim kısılması , yüz kızarması , panikleme gibi durumlar yaşadığım için insanlardan kaçıyorum.Yoksa problemim görünüş ile alakalı değil.Biraz sosyal fobiyi araştırın derim.Sosyal fobik bir birey normal arkadaşlik kurmakta bile zorlanıyor

Benim problemimim anaokulundan beri psikolojik sosyal fobi hastalığı .Bu durum psikolojik etkenlerle ortaya çıkıyor.Güzellik kavramını vurgulamamın sebebi bazı insanlarda kilo problemi yada tipsiz olduğunu düşünerek gelişebiliyor.Ben 1.69 boyunda ,51 kilo , bulgar göçmeni, sarışın , tanımadığım insanlardan bile iltifat alan bir kızım.Daha önce sevgilin oldumu diye soranlara hayır cevabını verince birçok insan şok oldu , inanmayanda oldu bu duruma .Bunu söylememin sebebi kendini beğenmişlik gibi algılamayın lütfen.Kendini beğenmiş bir insan değilim.Ki önceki mesajımda belirttiğim gibi bana adım atmaya çalışanlar oldu .Ben duygularımı ifade edememem sebebiyle onları reddettim.Problem tamamen ben ve benim duygularımı ifade edememem kaynaklı .Ama ben toplumda anormal hareketler yaptığımı düşündüğüm için, toplum içinde konuşurken sesim kısılması , yüz kızarması , panikleme gibi durumlar yaşadığım için insanlardan kaçıyorum.Yoksa problemim görünüş ile alakalı değil.Biraz sosyal fobiyi araştırın derim.Sosyal fobik bir birey normal arkadaşlik kurmakta bile

Ne yönden faydası olur bana acaba
Kendini nasıl biri olursan seveceğini anlayabilirsin en azından ama dediğim gibi değişim kendinden başlar kendinle ilgili sevmediğin yönleri değiştirdiğinde özgüveni otomatik olarak gelir o bastırarak söylediğin şey bir bakarsın gerçek olur

Benim problemimim anaokulundan beri psikolojik sosyal fobi hastalığı .Bu durum psikolojik etkenlerle ortaya çıkıyor.Güzellik kavramını vurgulamamın sebebi bazı insanlarda kilo problemi yada tipsiz olduğunu düşünerek gelişebiliyor.Ben 1.69 boyunda ,51 kilo , bulgar göçmeni, sarışın , tanımadığım insanlardan bile iltifat alan bir kızım.Daha önce sevgilin oldumu diye soranlara hayır cevabını verince birçok insan şok oldu , inanmayanda oldu bu duruma .Bunu söylememin sebebi kendini beğenmişlik gibi algılamayın lütfen.Kendini beğenmiş bir insan değilim.Ki önceki mesajımda belirttiğim gibi bana adım atmaya çalışanlar oldu .Ben duygularımı ifade edememem sebebiyle onları reddettim.Problem tamamen ben ve benim duygularımı ifade edememem kaynaklı .Ama ben toplumda anormal hareketler yaptığımı düşündüğüm için, toplum içinde konuşurken sesim kısılması , yüz kızarması , panikleme gibi durumlar yaşadığım için insanlardan kaçıyorum.Yoksa problemim görünüş ile alakalı değil.Biraz sosyal fobiyi araştırın derim.Sosyal fobik bir birey normal arkadaşlik kurmakta bile zorlanıyor
Birebir beni tarif etmissin.. ben ilacsiz atlatmayi cok denedim ama basaramadim.. benim okul hayatim universite hayatim muhtesem gecti.. cok sosyal bir insandim ama maalesef universite bittikten sonra yasadigim bazi olaglar sonunda icime kapandim ve herkesten kactim.. sonunda da sosyalfobi hastasi oldum.. suan evliyim ama hala asabilmis degilim.. cok zor.. yasamayan anlamiyor.. keske ilacsiz bir yontemi olsa da kurtulsam bazen yasama istegim bile kalmiyor

Bende öyleyim.Psikolğa gitmeyi düşünüyorum.Terapi falan yapıyorlarmış.Ailem ilaç kullanmamı istemiyor.Ama ilaçsız yenebileceğimide çok sanmıyorum.Nezaman toplumda rahat , esprili, kaygısız, girişken bir insan olacağımı çok merak ediyorum .Hayatımın en güzel en verimli yıllarını sosyal fobiyle geçirmek çok acı verici.Bende bu hastalık çok küçüklüğümden beri var.Bıktım artık utangaç , çekingen , ezik kız olmaktan.İlaç kullanirsam ilaçların sicilime , bilgilerime gecmesini de istemiyorum .Mesleğim kariyerli.Bu ilaçlardan dolayı psikolojik sıkıntılı damgası yemek istemiyorum.Peki siz evliymsiniz.Sosyal fobiyle evlilik nasıl geçiyor.Eşinize karsi onun ailesine karsı rahatmısınız?

Back