Sosyal fobi,takıntı,paranoyalık..hiç iyi değilim

babystar

iyi ki varsın
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
334
0
96
42
Ankara
arkadaslar kendımıhıcıyı hıssetmıyorum;

8 ay once ewlendım ankaraya yerlestık aılemden uzak bı yere hıc kımseyı tanımıyorum.ewlılıgım cokıı gıdıyor esımle aramda sorun yok cok sukur . burda bır tane arkadasım var oda 9 aydır evıme bıle gelmedı yakın arkadasımdı onu cok fena kafaya takıyorum aradıgında canım cok mahcubum gelıcem telafı edıcem dıyor.gecen gun aradı gelcem musaıtsen dedı gel ewdeyım dedım.sonra yagmur yagdı ve gelmedı.aradım acmadı.bu terbıyesızlıgı benı cıldırtıyor yıne de ben haddını bıldıremedım.msn de yazıstık nıye gelmedın dedım yaa yagmur yagdı sonra saat gec oldu aradıgınıda duymamısım dedı.neyse ben yıne cvp veremedım.ıı tamam dedım.kafama takıyorum aklımdan bıan bıle cıkmıyor.NEDEN dıye.benı sevmıyor mu neden gelmıyor dıye.benzer bır olay cocukluk arkadasım cok sevdıgım arkadasım kankam dugunume cok gec geldı erkendende gıttı ona da anlam veremedım.cok uzuldum gunlerce agladım aklımdan cıkmadı sonra ben aradım yıne onu cok sevdıgımı onu affettıgımı aramızın eskısı gıbı olmasını ıstedıgımı soyledım.tamam dedı ama yıne ne arıyor ne soruyor.ayda yılda bır.genelde ben arıyorum.neden ınsanlar boyle bunları dusunmekten kafayı yıyecegım.bırısının devlet memuru olmasına vesıle kpss ye gırmesı ıcın yalvardım tercıh yapması ıcın yalvardım.sımdı o atandı ben atanamadım.dıgerının yukseklısansa gırmesıne vesıle oldum gece gunduz ılanları arastırdım ewrakları cıkardım sımdıorda okkuyor.herneyse ben neden boyleyım.ewde bunları dusunmekten kafayı yedım ıcıme kapandım sosyal fobım basladı ınsanlarla konusamıyorum artık bı konuda bılgım olsada konusamıyorum.ayrıca sureklı annemın babamın ölecegını dusunuyorum ewde ((((((((((((((

arkadaşlarını kaybetme korkusu var sende sanırım.Senin yanında olmayan,bahaneler öne süren,aramayan insanları boşver gitsin.Gerçek dost olmadıkları belli.Kendini çok yalnız hissettiğin bu günlerde yağmur bahanesiyle yanına gelmiyecekse hiç gelmesin.Sen kendini önemse,sen değerlisin,her insan gibi.Kişi kendi değerini bilmezse karşıdaki hiç bilmez.

kaçan kovalanır tarzında bişe olmuş sanki bu öyle insanları önemseme cnm çok çabalamışsın onlar için bundan sonra zamanını kendine harca
boşver onları

- bence o iki arkadaşının da sana karşı geçmişten bugüne ne hatalar yaptıklarınıi nelerin seni kırdığını bir kağıda yaz (bu duygularını fark etmen için)
- sonra o arkadaşlarına ulaş ister telefonla ister yüzyüze ve kağıda döktüğün duygularını toparlayarak, bir bir söyle (bu içini kemiren duyguları dökmek için)
- son olarak da benim senin gibi arkadaşım yok, kendi düzeyinde insanlığı olan birilerini bulursun olur mu de, yüzüne kapat.

o arkadaşlarla arandaki zaten çoktan bitmiş olduğu için kaybedecek bir şeyin kalmamış. en yakın arkadaşın düğününe gelmiyorsa zaten seni kaybetmeyi göze almıştır çoktan. benim 2 tane yakın arkadaşım da böyle yaptı düğünüme gelmedikleri gibi de aramadılar da, öyle 2 tane mesaj attım ki ikisine de ayrı ayrı, içimdeki her şeyi döktüm. o lafların altında ööyle kalakaldılar. senin hatan fazla iyi olmak olmuş ama hatanın neresinden dönsen kardır. sadece hak edene iyi ol. insanları gerektiğinde ez, tepene çıkartma kimseyi. böyle hak etmeyenlere iyi olursan sosyal fobi de olur, paranoya da, takıntı da. herkese hak ettiğini ver. bak sinirlendim arkadaşlarına.

ayrıca o akıllı şeker miymiş de yağmurda eriyecekmiş?
sen hazırlık yap, bekle, o gelmesin, haber de vermesin. dişi ök.z diyorum ben böylelerine.

Öncelikle kimlere değer verip vermemen konusunda akıllanman lazım canım. Senin önemsediğin kişiler, onlara verdiğin değeri haketmiyorlar.Seçtiğin arkadaşların, belliki hepsi iyi gün dostu. Artık eleme yapmalısın. Bir diğer konuya gelince, bende farklı bir şehire gelin gideceğim, yalnız olduğunu, bir tanıdık yüz görmek dileğinde olduğunu çok iyi anlıyorum, ama önemsediğin kişiler yanlış. Bulunduğun şehirde kendine yeni arkadaşlar edinmelisin. Hobi kurslarına gidebilirsin, spor yapabilirsin vs.. böylece çevre edinmiş olursun. Kendinle fazla yalnız kalmaktan, sıkıntıya düşmüşsün. Dikkat dağıtıcı işlerle meşgul olmanı öneririm..

çokk haklısınız arkadaslar saolun valla.ben boyle yaptıkcaııce bı tarafları kalktı farkındayım ama ıste tumbunlar ewde ve bu sehırde yanlız olup butun gun kendımı dınlememden kaynaklanıyor.mesguluyetım olsa takmam bende cunku gercekten cok uzduler benı.eylul ekım gıbı kpss kursuna baslayacagım onu beklıyorum dort gozle.

sosyal fobımı nasıl yenebılırım.unıversıtede hıc boyle degıldım (

kız nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz valla bende evlenince ankara ya yerleştim ve burada hiç arkadaşım yok kimseyi tanımıyorum hiç dışarı çıkmak istemiyorum bile ama bebegim olunca biraz rahatladım şimdi üç yıllık evliyim iki yaşında bir oglum var evde onunla ugraşırken vakit geçip gidiyo bak şimdide onu ögle uykusuna yatırdım sizinle yazışıyorum :126:inşallah en kısa zaman da seninde bir bebegin olur ve kafan dagılır

benim de kankam gecende böyle bişe yaptı. buluşalım buluşalım diye tutturdu. ayarladık ettik kızlarla. sonra hanfendi gelmedi! ve hem bedava dakkası hem sms i olduğu halde bana haber vermedi. ben sordum çıktın mı yola diye. hanfendi o zaman gelmeyeceğini söyledi.bir değil 2 değil. ama ben naapptm açtım ağzımı yumdum gözümü bi güzel azarladım haketti. şimdi küs müyüz? tabiki değiliz biz çocukluk arkadasyz ama arada çirkeflik istiyo

bak tatlım ..
genel olarak okudum ve şöyle bir yorum getirmek istiyorum
öncelikle bir mesleğin varmı?
varsa çevrendekilerle arkadaşlık kurmayı dene
evdemi oturuyorsun sosyal etkinliklere katıl seni tutan ne ki kocanla aranızda iyiymş ne kadar güzel
onunla bir şeyler yapın
o bahsetiğin kadınlada ilişkini birden kesersen çocuklar gibi ayıp olur gierek soğuklaş onunda görüşmeye pek gönlü yok anlaşılan
boşveeer çık yarın bi turla bakalım ankarayı nerde ne var
anne baba konusuna gelince Allahın emri elbet bir gün herkes ölücek
şuan kendini çok yalnız hissettiğindne dolayı senin değerini en çok bilen 2 insanı düşünüyorsun sürekli
sen kızları olarak iyi bir evla toldunmu yerine getrdinmi görevini tamam o zaman huzurlu ve sosyal ol biraz hadi bakalım :)
yardımcı olabildiysemde ne mutlu bana
unutma kaybeden o arkadaş dediğin kişiliksizler sen değilsin biraz kıymetini bil :))))

canım benım cok tesekkur ederım destegın ıcın. bugunlerde bıraz ıyıyım esım yanımda o varken hersey cok guzel saolsun benı hostutmaya calısıyor.ben muhendısım suanda atama beklıyorum.kpds ye hazırlınacam ıngılızce kursuna gıdıcem onu hedef koydum sımdı onume.temmuzda ablamın dugunu var melekete falan gıdıcem ınsallah.bakalım.o bahsettıgım arkadasım hatasının cok farkında ama farklı bı yasam tarzı var.gecenlerde geldı bana.bınbır ozur telefı edıcem senı cok kırdım falan dedı.ustelemedım.benım en buyuk derdım yanlız kalmak.ankarayı kesfedelı cook oldu.esım gıdınce araba bana kalıyor.cıkıyordum ıstedıgım yere ama son zamanlarda bunalıma soktum kendımı kolumu kaldırcak halım yok.esımde telefonda hep sesımden anlıyor bellı etmemeye calıssamda.geldıgınde lutfen boyle olmanı ıstemıyorum bı daha yanlız kalmıcaksın dedı.memlketıme gıdıcem o yokken artık.cokıı bı kocam var kendı aılesının yanına gıtmem konusunda ısrarbıle etmıyor bı kere dedı ıstersen onların yanına gonderım dedı sen yokken sıkılırım dedım tamam dedı ustelemedı.umarım atamam olur bende bı an once eskı halıme donerım.unıversıtede o kadar gırıskendım kı sımdı ınsan ıcıne cıkıcam dıye odum kopuyo sosyal fobı oldu.hem yanlızlıktan sıkayet edıyorum hemde bu var ıste.kendı arkadaslarımı cok ozledım

canım benim ya kıyamam dedin ya kocama belli etmemeye çalışıyorum telefonda diye burdan belli ona ne kadar çok değer verdiğin
istediğimiz her şey aynı anda düzene giremezki öyle değilmi ..
bazılarıda kendi kalabalığında çok ama çok yalnız tıpkı ben gibi
bakma yani insanların öyle sosyal çok çevreli mutlu göründüğüne bizzat ben söylüyorumki yalan arkadaş elbetki bulunur
dost edinmeye bak sen dost edinmesi zordur kaybetmeside çok kolaydır.
tabi insan önceliği kendi ailesine verir haklısın sende eşinin ailesiyle aranız nasıl peki :)
önceki mesajda dediğim gibi tek ilenede bağlı kalma seni üzgün görünce onlarda üzülüyor elbetki
meslekten arkadaş edinmeye çalış
yalnızlık çok ama çok zor çok haklısın hastalıktan daha zor
üniversitede çok sosyalmişsin bak şimdi neden olmayasınki
kocanla aran mükemmel bir kaç tanede dost edin kendine sonra hayatın ankaranın tadını çıkar bakalım
benden tavsiye o arkadaşınada bidaha inanırsan aldanırsın yalan yalan yalan diyorum ben sana inanma
işine gelince canım cicim ondan hiç birşey olmaz bitanem sen dinle bak haklı çıkacağıma eminim
düşüncelerini tahmin edeiliyorum
hiç yoktan iyi zaten arkadaşım yok bari unu elimden kaçırmıyım felan diyosundur :)
ama yanlış bir düşünce
ayrıca şu konuyada değinmek istiyorum anladığıma göre hiç kendine öncelik vermiyosun hep önce başkalarının mutluluğu önemli senin için yalanlama aynen öyle biraz bencil ol şekerim :82:

aynen ayne sekerımdogru tespıt. :))) esımın aılesıyle aram ıı zaten uzakta onlar baska sehırde telefonda konusuyoruz 15-20 gunde bır.
sımdı atama beklıyorum 15 -20 gun ıcınde bellı olacak bakalım suan ona odaklandım.olmazsa kpds kpss hazırlıgım olacak tekrar umarım olur.tesekkur ederım optumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…