• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal fobi,heyecan

cemre-fck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2007
204
0
96
32
Diğer
2 hafta önce pstikyatr a gttm sosyol fobi olduğumu ve çok uyuduğum söledim bana mutluluk hapından yani bundan verdi.bir antidepresan.ben 2 haftadır kullanıroum bir etki görmedim günde 1 tablet al demişti,sabah akşam alsamda etkisni daha çabk gösterse diorum bir sorun olurmu?ve kullanan arkadaşlar yardımcı olun ne zmn etksiini göstermeye başlıcak.ben anksiyteemin daha çk arttını düşünorum daha çok uyuorum üstelik ellerimde falan titreme oluyor. :( Ltfen yardmcı olun.Ne zaman doğrudan etki etmeye başlar?Duacınızımopuyorumnanaktan

Son düzenleyen: Moderatör:
şikayetlerimiz senle benziyor. ben de bir sosyal fobiyim ve tüm belirtileri gösteriyorum...psikiyatriste gittim ben de 2 ay önce bir antidepresan kullandım ilk 2 hafta aşırı heyecan titreme terleme yüz kızarması gibi fizyolojik şikayetlerim gerçekten çok azaldı ve psikolojik olarak da kendimi çok rahat hissetmeye başladım. fakat ilacı bitirince tüm bu belirtiler hooop aynen geri geldi. yani diyeceğim şu, bu ilaçlar kesinlikle şikayetlerini iyileştirmiyor sadece baskılıyor ve kullanmayı bırakınca (bu arada kesinlikle belirtmeliyim ki bu antidepresanlar uzun süre kullanılmaz ve pat diye bırakılmaz,dozu azaltarak bırakılır) tekrardan başa dönüyorsun. sonuçta vücuduna bir kimyasal alıyorsun ve kalıcı bir etki göstermiyor. bence sosyal fobinin tek bir çözümü var: psikoterapi. bu nedenle iyi bir psikolog bulup psikoterapiye başlarsan çok daha iyi ve KALICI bir çözüm elde edersin. ben de sınavlarım bitince ilk iş psikoloğa gideceğim...

arkadaşlar üniversiteyi bitirdikten sonra 6 ay kadar evde oturmuştum..bunalım takıldığım bu dönemde bende de sosyal fobi belirtileri başlamıştı. insanların karşısına çıkınca terleme ve ellerimde titreme oluyordu.düşünün bir bardak çay içemiyordum yaa:( 6ay sonunda işe başladım ilk zamanlar yine ellerimde titreme falan oluyordu ama bir süre sonra geçti ve artık normale döndüm...bu 6 ay sürecindede kendimi insanlardan çok soyutlamıştım o yüzden böyle oldu
bu tarz rahatsızlıkların en iyi, doğal ve bana göre tek çözüm yolu üstüne gitmek...kendnizi insanlardan soyutlamayın..:lepi:
evde otururken işe başladıktan sonra psikoterapiye giderim falan diye düşünüyordum ama insan içine çıkınca problem kendiliğinden çözüldüa.s
en kısa zamanda şifa bulmanız dileği ile...

Yüz kızarması başladımı ne yapsan da yenemiyorum bu sosyal fobiyi. Bu yüzümün kızarması, biraz da beyaz tenli olunca şak diye çakılıyo. Ne yapmalı?

cemre özeldende yazdım cev vermedin noldu

ilaçları daha çok alınca daha çabuk bi etki göstermesi gibi bişi yok..
sadece birazcık sabırlı olun ilaçlarınızı düzenli kullanın

Back