Sosyal Fobi Hakkında

minikpasta

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2022
81
22
3
Herkese selam. Öncelikle fikir alışverişinde bulunmamiz adina sadece durumdan muzdarip veya bilgisi olan kişiler yorum yaparsa çok sevinirim.
Durumumdan söyle bahsedeyim. Senelerdir üzerinde durmama ragmen asamadigim sosyal fobim var. Bazen dışarıda insanlarla konusurken veya tanidiklarimla konusurken gozlerim sulaniyor. Neden oluyor bilmiyorum aglayacak gibi oluyorum cok utaniyorum. Sonra esnedigim için bozuntuya vermemis gibi yapıyorum ama bu durum beni çok rahatsiz ediyor. Bu durum dışında sinifta sunum yaparken veya kalabalik bir ortamda konuşurken elim ayagim titriyor kendimi tutamiyorum adeta. Sesim titriyor, ne diyecegimi bilemiyorum. Hele o ses titremesi o kadar kötü hissettiriyor ki. Sinifta sunum yaptiktan sonra arkadaslarim fark etmis titriyodun vs. Dediler. Baya yargiladilar. Çok üzüldüm onlara da biraz sinirlendim böyle utangac biri olduğumu biliyorlar ama inatla ay çok titredin neden boylesin vs demeleri çok sinir etti. Sizce bu durumu nasil asabilirim? Psikolog diyenler olucak ama bunun dışında farkli fikirleriniz var ise lütfen paylasin

Muhtemelen yildizin düşük çok cabuk etkileniyorsun karsindaki insanlarin negatif enerjisinden kendine olan guveninin kirilmasi bi travma ya bagli olabilir gecirdinmi kucukken veya ergenlik doneminde kalici bi hadise yaşamış olmalisin bunu asabilmen icin konusma yaparken surekli icinden derin nefes al bu seni sakinlestirecektir ve kendini devamli motive etmelisin gerekirse en yakinlarinla haftada bir iki defa prova yap mesela asilmayacak bisey degil yasadigin durum once kendin buna inanmalisin sık sık topluma karış ve sana tavsiyem sosyal medyadan uzak dur daha cok gercek seylere yonelmen

Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Evet asilmayacak bir durum değil herkesin bir noktada psikolojik açıdan yaşadığı sıkıntılar vardir diye düşünüyorum bu sekilde rahatlatıyorum kendimi. Bu arada evet ergenlik donemimde de çok ice kapanik bir cocuktum. Sınıf ogretmenim ilkokuldayken beni herkesin ortasinda cok azarlardi çok aglardim. Bunların etkisi olmus olabilir. Bir de sosyal medya da artik fazla takilmamaya çalışıyorum. En azindan yararlı olarak kullanmaya çalışıyorum. Provalari da zaman zaman denedim ama pek etkisi olmadi, bakalim tekrar deneyeceğim.

Kendini en rahat hissettigin kisilerle yapar isen provani etkisi olacaktir birde yaşiniz suan kac bilmiyorum ama mesela 20 ise 15 yasindaki kisilere prova yapabilirsin baslarda kendinden kucuklerle denemelerinde daha basarili sonuc alirrsin sonrasi gittikce büyüt hitab ettiklerinin yaş ortalamalarini boylelikle kendinden nasil bir şaheser ciktigini goreceksin arti kendi kendine sunum metni hazirla ve tum detaylarina kadar ses kaydi alarak yap olmadi bidaha yap bidaha bidaha taki eksiklik hissetmeyene kadar ses kayitlari al sakin silme zaman zaman dinle ilk kaiyitinla son kayitin arasindakileri farki once kendin goreceksin

Fikriniz için çok teşekkür ederim Mutlaka deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…