Sosyal Fobi Belirtileri

fatma18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
229
0
96
Ankara
merhabalar.

ben sosyal fobiliyimboshayallersmile.
fakat birşey soracaktım.
beni gören çoğu kişi süzülüyorsun gene vs. gibisinden laflar diyorlar.
örnek vereyim,bugün yeni bir hoca dersimize girdi ve direk bana sen sessiz kendi halindesin dedi.görünüşümde ne var acaba da herkez böyle diyor?süzülüyorsun vb. gibisinden laflar kullanılıyor?kendimi gayet mutlu hissettiğim,arkadaşlarımla gayet neşeli,hareketli konuştuğum bir anda başka birisi diyorki çok cansızsın canlan biraz,hareketlen diyor.

aynaya baktığımda kendimi güzel,normal biri olarak buluyorum ama demekki süzülen,herşeyden elini eteğini çekmiş,kendi halinde bir kız olarak duruyorum.
uzun lafın kısası,bu anlattığım şeyler de sosyal fobinin bir parçası mı?sosyal fobinin belirtilerinde de dış görünüşte durgunluk sessizlik falan varmı?

evet sosyal fabiyim ama ileri seviyede olduğumu sanmıyordum.

sosyal fobikler hemen belli oluyormu böyle?dış görünüşten?

cevaplarsanız sevirim:1rolleyes:

Son düzenleme:
öyle yazdım ama kesin değil tabiki,internetten baya bir araştırmıştım konuyu.belirtilerin,yaşanılan hislerin çoğu var malesef.öyle olduğumu düşünüyorum.

ama herhangi bir doktara falan gitmişliğim yok,yaşadığım yerden dolayı öyle bir imkanım yok internetten çözmeye ,fikir edinmeye çalışıyorum..

bu arada,sosyal fobi hakkında da önerilerinizi bekliyorum..
şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Sevgili Fatma, internet müthiş bir bilgi kaynağı, ama aynı zamanda da yapmamız gerekenleri de yapmamıza neden olan bir bilgi kirliliği. Kendinize teşhis koymak da bunlardan birisi.
Siz de araştırmış ve sosyal fobinin bazı semptomlarının kendinizde olduğuna kanaat getirip etiketlemişsiniz kendinizi. teşhis koymak sadece internetteki bilgilerle, hele de uzman olmayan birisi tarafından son derece yanılştır.
Halbuki yazdıklarınız sosyal fobiyi düşündürtmüyor. Çekinik bir kişilik düşünülebilir. Ama daha çok özalgınızın çok doğru olmadığını düşündürtüyor yazdıklarınız.
Fatma, doğru teşhis ve sıkıntınızı aşmak için doğru destek için bir uzmana başvurmanız doğru olacaktır.

çok teşekkürler cevap için.
ama gitme imkanımız olsa inanın giderdik tabiki.

çekinik kişilik ne demek oluyor,
özalgı ne demek oluyor,biraz bilgi verebilirmisiniz?

Siz kendinizi farklı algılıyorsunuz, çevreniz ise sizi farklı algılıyor. Çoğunluk özalgınızdan farklı bir algı içinde olduğuna göre, özalgınızda bir yanılsama var. Buna bakmanız lazım.
Bazılarımız atak insanlarızdır, bazılarımızda daha çekingen, sessiz kişilerizdir. Sizdeki zorluklar daha çok çekingen bir yapıyı düşündürtüyor.
Umarım fırsatınız olur ve bir uzmana danışırsınız.

bu baslık altında sormak ıstedıgım bırkac sorum olacak,sosyal fobıyı asamayan bırıyım bır donem psıkıyatrada gıttım ama tek basına bır anlamı olmadı.evden cıkamaz telefonları acamaz haldeyım,bu gıtgıde depresıf duruma getırıyor hayatımı ıs yasamında cok fazla ınsanla ıcıceyım ama ozel hayatımda ev kusu oldum cıktım.hayatım hep manık-depresf,manık oldugum gunlere sukredıyorum ,zıra depresyon durumum cok kotu tedavı ıcın ızlemem gerekn yol nedır?

Cancerwarrior, hem sosyal fobik hem de bipolarsanız, yapmanız gereken öncelikle bir psikiyatra başvurarak gerekli ilaç protokolünüzün oluşturulmasını sağlamak. Sonrasında da bir psikologa başvurarak uzun soluklu bir psikoterapi süreci yaşamak.
Sıkıntılaırnızı büyük ölçüde aşarsınız.
Bipolarite devamlı kontrol altında tutulması doğru olan bir durumdur.

İlaç kullanmak tek basına anlamsız kaldı,calısma hayatımı cok etkıledı ve galaktore gıbı yan etkıler yasadım obsesıfım zaten beyın tm falan oldugunu dusunmeye basladım ,bunlar uzayıp gıdıyor.Bipolar tedavı edılmedıgı takdırde sızofren olundugu dogrumudur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…