• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal farklılıklar ilişkide engel oluşturur mu?

Selinn345

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2021
23
14
3
Hoşlandığım biri var. Kendisi sosyal açıdan aktif, iletişimi kuvvetli biri. Enstrüman çalıyor, spor konusunda yetenekli, yurtdışına gidip gezmiş birisi. Yazdığım şeyler benim için ekstrem şeyler oldu hep çünkü ailem hiç izin vermedi bir kursa gitmeme bile. Ben de sadece ders çalışarak geliştirdim kendimi ve iyi bir bölümü kazandım.(aynı bölümdeyiz) Ama kendimi onun karşısında o kadar boş hissediyorum ki hoşlansam bile ilişki olsun diye harekete geçemiyorum, kendime güvenmiyorum. Biraz muhabbetimiz var, duygularımdan haberi yok, ki zaten ben de çok soğuk duruyorum. Siz karşı taraf olsanız benim hakkımda ne düşünürdünüz?

Bence siz asosyal değil malesef aileniz tarafından engellenmiş birisiniz. Eğer böyle olmasydı sizin de bu şekilde hobileriniz olabilirdi. Ben karşı taraf olsaydım bu şekilde düşünürdüm.

Sosyal farklılıklar ilişkide engel oluşturur bence. İlk başlarda o heyecanla olmasa bile bir süre sonra mutlaka oluşturur

Bence siz asosyal değil malesef aileniz tarafından engellenmiş birisiniz. Eğer böyle olmasydı sizin de bu şekilde hobileriniz olabilirdi. Ben karşı taraf olsaydım bu şekilde düşünürdüm.
Evet dediğim gibi hiçbir aktiviteye katılmama izin verilmedi. Yoksa böylesine boş bir hayatım olmazdı. Daha 19 yaşındayım ama her şeye geç kalmış gibi hissediyorum

Hoşlandığım biri var. Kendisi sosyal açıdan aktif, iletişimi kuvvetli biri. Enstrüman çalıyor, spor konusunda yetenekli, yurtdışına gidip gezmiş birisi. Yazdığım şeyler benim için ekstrem şeyler oldu hep çünkü ailem hiç izin vermedi bir kursa gitmeme bile. Ben de sadece ders çalışarak geliştirdim kendimi ve iyi bir bölümü kazandım.(aynı bölümdeyiz) Ama kendimi onun karşısında o kadar boş hissediyorum ki hoşlansam bile ilişki olsun diye harekete geçemiyorum, kendime güvenmiyorum. Biraz muhabbetimiz var, duygularımdan haberi yok, ki zaten ben de çok soğuk duruyorum. Siz karşı taraf olsanız benim hakkımda ne düşünürdünüz?
Bugüne kadar aile yüzünden gidememişsin kurslara vs. Bundan sonra yapabilirsin yapamadıklarını. Kitap oku, hobi edin, enstrüman çal bunlar basit gibi görünen çok değerli şeyler.

Evet dediğim gibi hiçbir aktiviteye katılmama izin verilmedi. Yoksa böylesine boş bir hayatım olmazdı. Daha 19 yaşındayım ama her şeye geç kalmış gibi hissediyorumh
Hiçbir şey için geç değil. 2 enstrüman çalıyorum birine ilkokul 5. sınıfta başladım, diğerine üniversitede 🤷🏻‍♀️

Yani özellikle çevresi geniş ve sosyal olan insanlar, genelde sessiz takılan insanların pek farkında olmuyor.

Hiç konuştunuz mu? Tanıştınız mı?

Eğer sessiz biriyseniz fark edilmeniz zor olabilir.

Kendi adıma konuşayım, bahsettiğiniz beyefendi ile benzer özelliklerimiz var, konuşkan, sosyal, hobileri olan biriydim fakültede.

Ve özellikle karşılaşmadıysam, pek fark edemiyordum sınıftaki sessiz, sakin arkadaşları.

Bir de ben oturup sürekli dinleyen, fikir belirtmeyen, fark etmez diyip duran, konu açmayan insanlarla oturmayı pek sevmiyorum. Enerjim emiliyor gibi geliyor 🥺

O yüzden ortak konularda konuşmuyorsanız, sohbetiniz sıkıcı gelebilir 😊

Back