Sosyal Deney: Kadın Döven Adama Tepki Vermek

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
32.578
Puanlar
598
Bu video aslında bir sosyal deney. Bir kadına 'şiddet uygulayan' adama çevredeki insanların verdiği tepkileri mercek altına alıyor. Bir parkta gerçekleştirilen deneyde 20 kişi kameralara takılıyor, kaç kişi şiddete karşı tepkide bulundu dersiniz?

[video=dailymotion;x19t3w4]http://www.dailymotion.com/video/x19t3w4_sosyal-deney-olarak-kadin-doven-adama-tepki-vermek_news[/video]

http://onedio.com/haber/kadin-doven-adama-tepki-vermek-sosyal-deney-285140

Türkiyede yapılsa nasıl olurdu acaba, ben de tepki vermezdim gerçi ne bileyim adam ne kadar manyak, ya bıçağı silahı varsa ama polisi arardım kesin

Türkiyede yapılsa nasıl olurdu acaba, ben de tepki vermezdim gerçi ne bileyim adam ne kadar manyak, ya bıçağı silahı varsa ama polisi arardım kesin

Ya evet bu sıkıntı var aslında. Aman bulaşmayım derdinde çoğu kişi. Kapı komşunun evinde her gün bağır çağır kavga olanlar bile karışamıyor. Ama yasaların tek başına düzeni sağlaması mümkün değil ki, insanlar da birbirlerini kontrol etmeli. Eskiden böyle değildi, bir kavga falan olsa insanlar ayırırdı, şimdi kafayı çevirip gidiyor herkes. Tabi dediğiniz gibi manyak da arttı silahlısı bıçaklısı palalısı... İnsanlar da önce kendi canını düşünüyor. :50:

yanlarından geçip gidenler sanki her gün bi erkeğin kadını döndüğünü görüyorlar sankince hiç bişi olmamış gibi geçip gidiyorlar :53::53:
böyle bi şey bana denk gelse ben de tepki veremem.çünkü bi kadın olarak erkeklerden korkuyoruz yani onun gücünden korkuyoruz.ama bi erkek rahatlıkla tepki verebilir.

sadece 4 kisi boa :53:
insanlarin gözünde okadar normallesti ki artik umrunda bile olmuyor...
bende mesela tek basima olsam birsey yapamazdim fakat ilk isim telefona sarilmak olurdu sanirim, bir polise alo da mi yapmak akillarina gelmiyor :50:

Medeni Cesaret yoksunlugu.
Cok üzücü. Bi bayanin karismamasini bi nebze anlayabilirim,
ama erkeklerin hicbirsey olmamis gibi yanindan gecmeleri cok yanlis.

Konuyu beğendim,
Aslında kadınlar pek birşey yapamaz yani korkar bence
Ama böyle bi olay türkiyede olsa kolay izin verilmez diye düşünüyorum ama erkekler için.
Ama yine de rahatsız edici bi sessiz kalış var acaba kaç sn aklını kurcaladı bu olay o gelip geçenlerin:4:

Konuyu beğendim,
Aslında kadınlar pek birşey yapamaz yani korkar bence
Ama böyle bi olay türkiyede olsa kolay izin verilmez diye düşünüyorum ama erkekler için.
Ama yine de rahatsız edici bi sessiz kalış var acaba kaç sn aklını kurcaladı bu olay o gelip geçenlerin:4:

Geçenlerde, tam zamanını hatırlamıyorum, Türkiye'de adamın biri gündüz vakti sokak ortasından karısını öldürdü. Mobese kayıtlarını göstermişlerdi de o kadar insan gelip geçti bir tanesi bile bakmamıştı. :50: Bunun sebebi yukarıda yazdığım şeyler bence.

Ben korkup karışmamistim polisi arayıp gelene kadar da beklemistim . Kadınlarin karışmamasini yine anladım da adamlar pek garip. O iki gence bravo

Back