• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal anskiyete

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

duursll

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2023
85
-3
8
25
Merhaba arkadaşlar 23 yasindayim ve çocukluğumun geçtiği aile ortamı kavganin hakim olduğu sevgisiz bir ortam olduğu ve yaşıtlarımin küçükken psikolojik zorbaligina maruz kaldığım için sessiz çekingen kaygılı bir yapım var uniye başladığım yıllarda bunu birazda olsa yenmistim kendimi daha iyi hissediyordum falan ama şu son 2 senedir tekrar aynı şeyleri yaşıyorum yani sürekli olumsuz olayları kafaya fazla takıyorum depresif bir ruh hali içindeyim sabırsız sinirli bir kişiliğe dönüştüm iyice hep kötü şeylerin senaryosunu kuruyorum kişilik olarak da hassas biriyim dokunsan aglicak moda giriyorum bazen düzgün bir ilişkim falanda olmadı hiç hep yarım kaldı her uyandığımda icimde bir sıkıntı ama ben böyle olmak istemiyorum tam tersi neşeli pozitif bir genç kız olmak istiyorum sosyal ortamlarda rahat olmak istiyorum ister istemez kendimi kasıyorum her şeyde ses tonundan bile belli oluyor yani kötü bir durum yaşadığımda daha güçlü durmak istiyorum hemen karalar bağlamak istemiyorum artık ne yapmalıyım bu durumu nasıl aşmalıyım sizin güzel goruslerinize ihtiyacım var

Kişisel gelişin videoları izleyebilirsiniz youtubeda çok güzel psikolog kanalları var.psikoterapi de alabilirsin. Seratonin dengen bozulmuş olabilir.dopamin dengesizliği olabilir. Şu an ne durumdasın tam bilemiyorum. Spor yapmak hayatı düzene koyuyor seratonin ve dopamini artırıyor. Meditasyon da insanı dinginleştiriyor.

Benzer bir ortamda büyümüşüz ve sana şunu söyleyebilirim ki kimsenin senin sandığın kadar umurunda değiliz, senin en utanç verici olduğunu düşündüğün an bile karşıdakinin en fazla 10 dakika aklında kalıp unutacağı bir şey, herkes kendine odaklı, kimse bunun üzerine günlerce düşünmüyor inan. Sen birinin en saçma anını bile gün içerisinde en fazla ne kadar düşünüp onu yargılıyorsun ki? Kendin olmaktan çekinme hiçbir zaman, seni seven insanlar sen olduğun için sevecekler ve tam olarak kendin olduğunu hissettiğinde çevrendeki insanlar seni daha da mutlu edecek çünkü seni sen olduğun için sevecekler, hayat bunları kafaya takıp kendini kapatmak için çok kısa ve değerli <33

Kişisel gelişin videoları izleyebilirsiniz youtubeda çok güzel psikolog kanalları var.psikoterapi de alabilirsin. Seratonin dengen bozulmuş olabilir.dopamin dengesizliği olabilir. Şu an ne durumdasın tam bilemiyorum. Spor yapmak hayatı düzene koyuyor seratonin ve dopamini artırıyor. Meditasyon da insanı dinginleştiriyor.
Kimi önerirsin youtubeda

Çocuklukta hangi konularda nasıl zorbalıklar yaşadınız?
Yaşıt arkadaşlarım sürekli beni kiskanirdi bir şey giysem veya yapsam bir laf ederlerdi rengi şöyle böyle bende sonradan farkettim kıskançlık olduğunu okuldada sürekli ugrasirlardi hakaret eden pislikler vardı neden sırf sessizim diye beni küçük goruyorlardi ugrasiyorlardi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back