Sosyal ağ saçmalığı

Bende diğerlerini anlamam ama sadece facebook giriyordum. Foto paylaşımı yokta bende gruplara üye olmuştum. Sürekli bildirim. Bi bişi yazar aç bak. Ee fafacebook facebook kapanmıyor da.
Önce hareket dökümünden tüm paylaşım beğeni hepsinissildim.
Sonratüm arkadaşlarımı ssildim arkadaş olmasa
girmem diye.
Ha birde facebookta adım dahi kalmasın diye ismimi değiştim tam kapatmak olsun o isimde facede olmasın
Şifremi de değiştim. Hani iki kez yazılıyor ya. Bir harf yukarı bir harf aşağı, birrakam yukarı bir rakam aşağı bir disimge yukarı bir simge aşagıdaki haneye o an uyduruk şifre yazdım. Ee ne oldu. 6aydır facebook yok. Bende ufak ufak buraya takılıyorum derken buranın tiryakisi oldum

çok uzun suredır face book ve daha butun adını bılmedıgım sosyal medyaların hıc bırırnı kullanmıyorum ve bunun sonucunda anladım kı hayatımda ne kadar gerçek arkadaşım var ne yaptığımı ne ettıgımı bılen benı ıstedıgı zamanda telımden arayıp yada ewıme gelıp görüşmek ısteyen ınsanlar oluyor etrafımda yenı sosyal medya gerçekten ınsanları gerçek arkadaşlıklardan soğutuyor

bu konudan bende muzdaribim pskoloğa gidip hipnozla tedavi olmak istiyorum. milleti stalklamaktan gözlerim kandı. salak sulak şeylere yorum atıp likelıyorum kendimi durduramıyorum. beynimin hangi köşesi yönetiyorsa orayı ameliyatla aldırmayı bile düşündüm

2007 veya 2008 de üye oldum çok yoğun kullanırdım 2013 ün başlarında kapattım birdaha aklıma bile gelmedi... İnstagramdam ilgi alanlarımla ilgili psylaşım yapan hesapları takip edip kızımın ilklerinin ilginç anlarının fotoğraflarını ekliyorum ama birkaç tanıdık var kendim için bir anı şeridi olsun diye koyuyorum kimse için değil... Kapat kökten kurtul

En nefret ettiğim insan tipi.gerçi bu bir hastalık tabiki ama sürekli resim paylaşıp hergün 3-4 kez profil resmi değiştirenleri direkt takipten çıkarıyorum.insanları faceden bile soğutuyorsunuz

Ben de senin gibiydim. Ne yapacağım ben böyle diyordum. Psikolojimi de çok etkiliyordu. Mesela paylaştığım şeye like ya da yorum gelmeyince kurdesen dokuyordum. Kapatmak da istemedim, oyun da oynamaya başladım facebook üzerinden. Hatta sürekli eski erkek arkadaşımı ya da merak ettiğim eski arkadaşlarımı takip ediyordum gizliden. Ay bak anlatınca, kendime bir baktım da tam bağımlı, ruh hastası olmuşum, onu daha iyi gördüm.
Ne mi yaptım. Kendime bir meşguliyet bulmam lazım diye düşündüm. Spor salonuna yazıldım. Haftada 4-5 gün gittim. Kitaplar aldım kendime, kitap okumak acayip sardı. Haftada 1-2 defa girdim facebook a. Hala da öyle yapıyorum. Hiç aklıma gelmiyor.
İnşallah sen de kurtulursun, cok can sıkıcı bir şey gerçekten

Ay inanmıyorum ya

Bir arkadaşım var. Arkadaş sayılmayız. Şimdi konuşmuyoru pek. Sadece selamlaşıyoruz.
Ama ben kızın bütün hayatını biliyorum. Ev değştirdi bir yıl önce. Evine hiç gitmedim halde tüm eşyalarını evinin banyosu ve tuvaleti dışında heryerini biliyorum.
Her hafta sonu nereye gittiğini ne yaptığını öğle arasında nerede yemek yediğini herşeyi biliyorum. Onu ailesini çocuklarını görmekten usandım artık.
Bunun anlamı şu: insanlara ben mutluyum, arkadaşlarım var. Evim güzel çok param var çok geziyorum diye gösteriş yapmaktır.
Bazı sebeblerden dolayı psikoloğa gidiyorum. Bu faceyi konuştuk. Tamamen psikolojik bir rahatsızlık olduğunu, mış gibi yaşayan insanların yeri dedi. Malesef insanlar anı yaşayamıyor, foto çekmek için geriliyor. Dsonra o fotoyu ekliyor. Sonra a beğenen yorum yapan var Mı diye kontrol ediyor. Masada kontrol edemiyorsa alıyor telefonu wc ye gidiyor diye Anlattı. Sonuç olarak o günü arkadaşlarıyla geçirmiş olmuyor.
Bu Face olayı tamamen psikolojik bi rahatsızlık. Hafif düzeyde insan kendisi halledebilir belki ama ileri seviye de ise mutlaka psikolog yardımı alınmalı.

ben face 2007 yılından beri üyeyim. akıllı telefonum yok, net paketimde yok yapmıyorum yani face sadece evdeyken pcden giriyorum. her gittiğim yerde bildirim yapmıyorum bu yüzden sürekli fotoda paylaşömıyorum.
bütün gün evdeyim malesef o yüzden bağımlıyım face ve kkya sürekli bu ikisi açık ama bağımlılığım evle sınırlı benimki can sıkıntısından çok çevrem yok malesef. yinede bu sıkıntı beni herşeyimi paylaşcak kadar çaresiz bırakmamış:)
profil fotom uzun zamandır aynı genlde gurupları takip ediyorum, sürekli onun keyfi bunun keyfi yazan insanlarıda siliyorum, silemicek gibiyse paylaşımlarını engelliyorum.
kırk yıl düşünsem balkonda kocişimle çekirdek keyfi diye çekip paylaşmak aklıma gelmezdi ne kadar saçma sıradan bişey işte.

konuyu açan ortada yok ama cevap yazayım . facebook tweter gibi sözde sosyal ortamlar insanlar için bir tuzaktır. insanın en değerli varlığı olan zamanını boşa harcamasına sebeb olur. insanları makineleştirir. belli bir süre sonra tedaviye muhtaç hale getirebilir. uzak durmak lazım.

tesekkurler arkadaslar cok guzel yorumlar okudum

tamamen kapatmayacagim ama gercekten iradeli olup haftada 2-3 kez girecegim sadece abartmadan, ana sayfayi kontol etmeden sadece bildirim mesajlarim varsa okumak icin
yer paylasimi yapan biri degilim aslinda fotograf eklerim ama artik evlenince millet duysun diye sadece gelinlikle fotografimi ekleyecegim hepsi bu olacak insAllah

Canlar ben de son zamanlarda hep gündem ve haber alacağım önemli olayları takip etmeye calisip kişileri pek takmiyordum.aslimda takmamaya ugrasiyorsun illa takacak birsey cikiyordu Dün gece bu yazıları okudum bugün daha biraz önce girdim dünyada türkiyede ne olmuş baktım kim ne yapmış sadece güldüm ilk defa rahatsız olmadım çünkü her girişimde içim sıkılıp patlayacak gibi oluyordum. dertlesmek iyi geldi çokkkk sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…