Sosis 12 kişiyi öldürdü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Danimarka Serum Enstitüsü, Hedehusene şehrindeki Jörn A.Rullepölser A/S şirketi tarafından üretilen sosislerden yiyen 12 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Serum Enstitüsü araştırmacılarından Steen Ethelberg, haziran ayı başından bugüne 12 Danimarkalının yedikleri aynı marka sosisten hayatlarını kaybettiğini, 20 kişinin de tedavi altında olduğunu söyledi.

Sosisleri üreten Jörn A.Rullepölser A/S firmasının kapatıldığını belirten Steen Ethelberg "20 kişinin hastalanması, 12 kişinin hayatını kaybetmesi kabul edilemez. Ölen ve hastalanan kişiler, Hastane, bakım evi veya firma kantinlerinden aynı marka sosisi yiyenler. Ölüme neden olan Listeria bakterisi, koyun etinden yapılan sosislerde tespit edildi. Söz konusu firma kapatıldı. Şimdi bakterinin sosislere nasıl bulaştığını tespit etmeye çalışıyoruz" dedi. Listeria bakterisinin toprakta, bitkilerde, atık sularda ve hayvanların bağırsağında bulunduğunu ve insanlara yiyecekler yoluyla geçtiğini belirten sağlık bakanlığı yetkilileri, 2006 yılında 70, 2009 yılında 100 kişinin hastalandığını ancak ölüm vakasına rastlanmadığını bildirdiler. Salmonel'e benzetilen Listeria bakterisinin daha çok yaşlılar ve zayıf bünyeli kişileri etkilediği bildirildi. milliyet

bu font niye böyle büyük çıktı hiç anlamadım

o kadar acayip ölüm şekilleri var ki... insan nasıl öleceğini kestiremiyor.

sosis,salam o kadar zararlı ki.Hatta kansere yol açtığı kanıtlandı.Hala nasıl alıyorsunuz ?

sosis,salam o kadar zararlı ki.Hatta kansere yol açtığı kanıtlandı.Hala nasıl alıyorsunuz ?

valla ben 3-5 ayda bir alıyorum herhalde, oğlum sevdiğinden
zaten sağlıksız olduğu paket açıldıktan ertesi gün bile yapış yapış olmasından belli, hemen bozulmaya bakteri türetmeye başlıyor yani
muhtemelen temiz olan olmayan herşeyi öğütüp dezenfektanı basıp, öyle çıkarıyorlar fabrikadan

Ay benim oğlum çok seviyor sosis 29 aylık :"(

lütfen çocuklarınıza bu tarz şeyler yedirmeyin
bi anne olarak daha hassas olmanızı beklerdim doğrusu

hazır ve sağlıksız gıdalara daha şimdiden alışırsa ilerde nolucak çocuğunuz

ben sevmiyorum sosis..esim sever ama ben sevmedigim icin alinmaz pek..cocugumada yedirmiyorum..sucugu severim ama guvenilir bir kasaptan aliyorum. salamda sevmem...

lütfen çocuklarınıza bu tarz şeyler yedirmeyin
bi anne olarak daha hassas olmanızı beklerdim doğrusu

hazır ve sağlıksız gıdalara daha şimdiden alışırsa ilerde nolucak çocuğunuz
Her kesin anneligi farklıdır. Ben pimpirikli değilim sadece hassas olmadığımı göstermez bu.
Ileride de yiyecek nasılsa. Çocukları sık boğaz etmeye yok

bence yedirme canım işlenmiş et çok zararlı sucuk salam sosis, içinde ki nitrit ve nitratın kanserojen olduğu kanıtlanmış
Çok seviyor ama zaten her gün almiyorum arada veriyorum bazen çünkü günlerce birsey yemek istemediği oluyor ve yemiyor Salçalı sosis kızartıyordum ama artık yapmam. Onuda 6 7 parça anca

Her kesin anneligi farklıdır. Ben pimpirikli değilim sadece hassas olmadığımı göstermez bu.
Ileride de yiyecek şimdi alışma ile alakali değil.

evet herkesin anneliği çok farklı gerçekten
gördüğünüz gibi insanlar çocuklarının sağlığını düşündüğünden bu tarz şeyler yedirmiyor
bu pimpirikli olmakla ilgili değil düşünceli olmakla ilgili
bahsettiğiniz bebek sonuçta
ama sizin için çocuğunuz sağlığı önemli değilse buyrun yedirin afiyet olsun ne diyebilirm ki
ben bu konudaki tavrınızdan dolayı sizi eleştirdim genel olarak nasıl bi annesiniz bilemem

alakası yok diyorsunuz da annem bana küçükken de zararlı diye yedirmedi bu tarz gıdalar şimdi de yemiyorum canım da çekmiyo
ve zararının da bilincindeyim
ama küçüklükten alışsam bırakazdım mesela
gördüğünüz gibi gayet te alakalı

yediren anneleride anliyorum ben..biri daha cok dikkat ediyor bu tarz seylere..kimi hazir yogurta bile aman cocugum yemesin derken digeri ise mc donaldsta filan yediriyor cocuguna..her ikisinide anlarim...

cunku yemeyen bir cocuk cok zor, bi tanede benim basimda var ordan biliyorum...bu yuzden ne yedirecegimi sasiriyorum...ilk baslarda hazir olan hic birseyi vermezken zamanla verebiliyorsun...pratikte hersey cok daha farkli olabiliyor maalesef.

Valla anneligi mi yargılamak için benim yaşadığını yaşamanız lazım. .
Siz bilinçli ben bilinçsiz hi evet..
Kendi yaptıklarınızı dikte etmekten insanları yaptıklarından yargılamak dan vaz geçin bence. Seninki sana doğru benimki bana.
Iyi gunler

ben sizi yargılamak için yazmadım
dikkat edip yedirmeyin diye yazdım çünkü ciddi anlamda zararlı bi gıda maddesi
ama siz direk sert bi yanıt verdiniz
bu durumda ılımlı bi cevap ta beklemeyin o halde

her neyse
size de iyi günler
bi daha alıntı yapmazsanız sevinirim
anlaşamayacağımız belli çünkü
laf dalaşından öteye gitmez bu konuşma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…