• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunum polikistik over

GaydiriGubbakCemile

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
8.684
5
0
Tekirdağ
Merhaba kızlar.. Benimde sorunum polikistik over.bilmiyorumkismile
Bundan 1-2 yıl önce dayanılmaz kasılmalar giriyordu öyleki yürüyemiyordum. Doktoro gittim bakire olduğumu belirttiğim halde altta muayene etmişti ( düşününce hala midem bulanıyo):sinifsinif: sonrasında polikistik over teşhisi koyuldu.
Yasmin kullandım bir süre herhangi bir yan etki sezmedim. Uzun zamandır kullanmıyordum bu ay tekrar başladım.Adet dönemim bitmesine rağmen göğüslerimdeki ağrı geçmedi ve anlamadığım bir şekilde gebelik aşermesi gibi sürekli canım bişeyler istiyor.İlaca bağlı olabilirmi? Bu durum canımı sıkmaya başladı.mafoldumben

canım yazalı çok olmuş ama ben yinede cevap vereyim yıllarca bende yasmin kullandım evet malesef doğum kontrol hapları iştah açıcıdır zaten bu nedenle kilo aldırır
ama bence adeti düzenleyen ve hormonları dengeleyen fakat korumayan bir ilaç alsan mesela cyclo progynova daha iyi olur
yaşını bilmiyorum ama ben 18 yaşımda d.k. hapına başladım hormon bozukluğu yüzünden şu an 28yaşındayım ve 3,5 yıldır evliyim 3 aydır çocuk için çalışıyoruz fakat d.k. hapını kesince adetimde kesildi östrojen hormonum çok yükselmiş bu yüzden yumurtlamıyorum

canım yazalı çok olmuş ama ben yinede cevap vereyim yıllarca bende yasmin kullandım evet malesef doğum kontrol hapları iştah açıcıdır zaten bu nedenle kilo aldırır
ama bence adeti düzenleyen ve hormonları dengeleyen fakat korumayan bir ilaç alsan mesela cyclo progynova daha iyi olur
yaşını bilmiyorum ama ben 18 yaşımda d.k. hapına başladım hormon bozukluğu yüzünden şu an 28yaşındayım ve 3,5 yıldır evliyim 3 aydır çocuk için çalışıyoruz fakat d.k. hapını kesince adetimde kesildi östrojen hormonum çok yükselmiş bu yüzden yumurtlamıyorum

tatlım 22 yaşındayım önümdeki dönemde hapı kesip tekrar muayeneye gitmeyi düşünüyorum açıkcası bu hapları kullanmak benide rahatsız etmiyo değil.. saol tatlım bilgin için teşekkür ederim:1hug:

canım bu ilaçlar evet böle iştah açar işte aş eriyom sanırsın ama değildir hormonar çılgınlaşmıştır ilaç sayesinde ne diim ya işimiz zor

Merhaba kızlar.. Benimde sorunum polikistik over.bilmiyorumkismile
Bundan 1-2 yıl önce dayanılmaz kasılmalar giriyordu öyleki yürüyemiyordum. Doktoro gittim bakire olduğumu belirttiğim halde altta muayene etmişti ( düşününce hala midem bulanıyo):sinifsinif: sonrasında polikistik over teşhisi koyuldu.
Yasmin kullandım bir süre herhangi bir yan etki sezmedim. Uzun zamandır kullanmıyordum bu ay tekrar başladım.Adet dönemim bitmesine rağmen göğüslerimdeki ağrı geçmedi ve anlamadığım bir şekilde gebelik aşermesi gibi sürekli canım bişeyler istiyor.İlaca bağlı olabilirmi? Bu durum canımı sıkmaya başladı.mafoldumben

nasıll yaaaaaa izin almadan mı muayene etti..baska yol yokmuyduuu kötükedihüso

ben 16 yaşındayım daha önce hiç adet görmedim. polikistik over sendromum olduğunu söylediler ve verilen hapı uzun süre kullanmam gerekiyormuş. haplar gerçekten iştah açıcı dikkat etmek gerekiyor. umarım kısa bir süre sonra iyi olurum:/
bakire olduğun halde muayne etmesini çok kınadım ben. ne doktorlar var ya!?

Back