sorunlu kardesimin hastaligi ve cozumu nedir?

snmana888

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
316
108
103
34
16 yasinda kiz kardesim var, oncelikle sorunlarini tanimlayayim: annesine saldirma, dovme, butun aile bireylerine kufretme, her firsatta yalan soyleme, sigara kullanma, maddi imkanimiz iyi olmamasina ragmen yersiz istekler, borcla harcama yapma, okulda arkadaslariyla kavga etme, ve en fenalari bir kez intihar tesebbusu, bizleri olumle tehtit etme, kacmakla ve kendini oldurmekle tehtit etme durumlari

bunlarin yaninda gecen sene sinifta kaldi bu senede 4 tane zayifi var. annem babam pek umursamiyor, ne yapcagimizi sasirdik, kimsenin dogru duzgun diyecek, yapacak birseysi olmuyor bu durumlara karsi, akrabalardan. doktorun verdigi antidepresan ilaclari hocalari daha da kotu olur diye icmemis.

ben 22 yasindayim daha bu seneye kadar hic dovmemeistim kardesimi, okul muduru annemi cagirdiginda okula bu cocugu doveyim mi demis, o zaman bende dusundum belki bir cozum olur diye, cunku hic korkmuyor, benden 7 yas kucuk olmasina ragmen cok uzun ve cusseli, sanki icinde seytan var, hepimize saldirdi. bende caresiz kalmasi ve korkmasi icin bir kac kez dovdum. biliyorum care olmuyacak fakat pek bir cozum yok gibime geliyor. konusmak hic bir ise yaramiyor. kimler konusmadiki.

tesekkur ederim.

Allah yardımcınız olsun. Önce bir psikoloğa ardından iyileşmezse, o zaman bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine başvurmalısınız.

Son düzenleme:
tatlım öncelikle Allah yardımcınız olsun çok zor bi durum yaşamayan bilemez böyle kötü durumu. Ama şuda bi gerçekki küçük çaplıda olsa şiddet hiçbir şeye çözüm değil ve asla kardeşini etkileyeceğini zannetmiyorum aksine olumsuz yöndede etkileyebilir yapacaklarını yine yapar. can işte atsan atamazsın. psikoloğa falan götürmeyi denedinizmi. yada e azından siz gittinizmi kardeşine karşı nasıl davranmanız gerektiğiyle ilgili yada bu durum karşısında neler yapabileciğinizle ilgi destek alabilirsiniz. Allah kolaylık versin. sabırlar diliyorum.

Merhaba, kardeşinizin bu saldırgan davranışları ne zamandan beri devam ediyor? Geçmişte yaşamış olduğu; onu etkileyen ya da etkilenmesine sebep olabilecek bir şeyler var mı? İlk kez bu sene şiddet uyguladığınızdan bahsetmişsiniz, ailede kardeşinize şiddet uygulayan biri var mı?
Kardeşinizin yardım alması gerektiği çok açık. Üstelik bir intihar girişimi olduğundan bahsetmişsiniz. Mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerek. Ama bunun yanı sıra şiddete şiddetle karşılık vermek kardeşinize daha fazla zarar verecektir. Sizlerden korkması ve davranışlarını bu korku yüzünden bastırması belki o an için bir çözüm gibi görünebilir ama aslında sorunu derinleştirmekten başka bir işe yaramaz. O yüzden ne siz ne de çevresindekiler yaptıklarına şiddetle karşılık vermeyin. Onunla bir şekilde iletişim kurmayı deneyin. Yaptığı çok önemsiz gibi görünen şeyleri bile takdir etmekle başlayabilirsiniz.
Fakat az önce dediğim gibi kardeşinizin ve gerekiyorsa sizlerin bir uzmandan yardım almanız gerekli. Kardeşinizi bu noktaya getiren soruna ulaşılıp onunla çalışılmalı, öfke kontrolü sağlanmalı.

Son düzenleme:
geçmişte yaşanan ciddi bir hayal kırıklığı sevgisizlikle birleştiğinde davranış bozuklukları kaçınılmaz oluyor.Bugün psikiyatr a gitseniz , ağır dozda ,ilaçlar beyin uyuşacak ve siz kişide oluşan sakinliği olumlu olarak değerlendirip mutlu olacaksınız oysa ki sevgi,anlayış dinleme konuşma kişiye daha iyi geleceği kanısındayım

canım üzüldüm ,allah yardımcınız olsun zor bi durum ..geçenlerde tv seyretmişimtim pek çogumuzun yaşadıgı troid hastalıgı bile aşırı sinir ve saldırganlık yapabiliyormuş..ruhsal sorunu olacagı gibi acaba fiziksel bi rahatsızlıgın tetikledigi bi durumun artarak devam etmeside olabilirmi..yani evde yada şu ana kadarki yaşatısında bu tür depresiflik göstermesine sebep olacak bu durum mevcut degilse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…