Sorunlu evlilikler kurtarılır!

BenCano

~HürGeneral~
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2006
2.221
12
Her evlilikte bazı sorunlar yaşanır, önemli olan bu sorunları büyütmemektir. Mutlu evliliğin sırlarını biliyor musunuz?

1- Daima neşeli, bakımlı, pozitif görünün. Güzel kokun, temiz olun ve en baştan çıkarıcı kıyafetleri kocanız için giyin.

2- Münakaşalarınızda yapıcı, arabulucu, şahsiyetli fakat ısrarcı olmayın. Sakın aşağılamayın, erkeklik veya kazanç ile ilgili bir şey söylemeyin.

3- Seksi asla bir ceza olarak uygulamayın. Yatak ayırmak yapılacak en büyük hatadır.

4- Birbirinizle daima flört edin. Elinize geçen her anı dokunarak, öperek, el ele tutuşarak veya uzaktan dahi olsa göz göze bakışarak değerlendirin.

5- Münakaşalarda, 1-2 dakika sonra başka odaya geçin ve daha ileri gitmesini önleyin. Kızgınlık veya küfürlerinizi kendinize saklayın. Karşı taraf bunları duymasın. İleride yalnız bu lafları hatırlar.

6- Tenkitlerinizde önce iyi tarafları ön plana çıkarın. Sonra değişmesini istediğiniz konuları zarifçe belirtin.

7- Açken; yorgunken; kızgınken; regli iken ve arabada, yemek sofrasında, başkalarının yanında münakaşa yaratabilecek konulara girmeyin.

8- Alttan alırken kendinizi ezilen, taviz veren, kendisine haksızlık yapılan taraf diye görmeyin. Siz aslında "huzurunuzu satın alıyorsunuz". Birkaç gün sonra her şey yolunda iken kırgınlığınızı yumuşak ifadelerle dile getirin ve bir daha olmamasını dileyin, isteyin.

9- Romantik atmosfer yaratın; çocuklar olmadan baş başa kalma yolları arayın.

8- Alttan alırken kendinizi ezilen, taviz veren, kendisine haksızlık yapılan taraf diye görmeyin. Siz aslında "huzurunuzu satın alıyorsunuz". Birkaç gün sonra her şey yolunda iken kırgınlığınızı yumuşak ifadelerle dile getirin ve bir daha olmamasını dileyin, isteyin.

bu o kdr sor ki ???

Teşekkürler Cano

7- Açken; yorgunken; kızgınken; regli iken ve arabada, yemek sofrasında, başkalarının yanında münakaşa yaratabilecek konulara girmeyin.

Bu maddede bütün durumları yazmışlar zaten başka tartışılacak yer bırakmamışlar.

GEÇTE OLSA BUNU YAPMAYA BAŞLADIM. YOKSA HERŞEY DAHADA KARIŞIYORDU. BEN HEP SORUNLU İNSANMIŞIM GİBİ OLMAYA BAŞLAMIŞTIM KOCAMIN GÖZÜNDE. PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER....

Ne olursa olsun,çiftlerden biri,''ben daima haklıyım''fikrine dadanmışsa,binanın temelinde yıkım başlamıştır!!!!

Aslında,suçunu farkeden taraf,inatçı keçi olmaktan sıyrılıp,süt dökmüş kedi pozisyonuna geçse hiiiiç bir şey kalmaz ortada...Anlayış,anlayış,anlayış.....

Bazen suçlu olduğumuz,ileri gittiğimiz,olayı hemen kapatmak elimizdeyken uzatıp,ta kocamızın yedi sülalesine indiğimiz GERÇEK,değil mi hanımlar??

Bazen de erkeklerin suçlu olduğu,bu durumda kaçmak için kapının önünde turladığı,'' hep sen mi haklısın?''diye dişlerini sıktığı da bir GERÇEK!!!

Eşimle yılda bir kez tartışır yada kavga ederiz,ama sebep hiç de kayda değer değildir.Yok yok,nadiren de olsa,arada iyi oluyor..Bu kendilerine gelmesinde yapılacak öncelikli davranışlardan biri...İleri gitmeden,hakaret etmeden,yoksa 1 saat sonra yüzüne bakacak yüz olmaz kendimizde...Kösele değiliz ya!

Hele hele çocukların yanında,sesin yükselmesi,onların''annem ve babam birbirlerini sevmiyorlar''düşüncesine sevkeder!Bu durum da ağzınızın yerine,gözleriniz devreye girsin.Gözler de,dilin yapacaklarını pek aratmaz..Halbuki onlar,az sonra herşeyin süt liman olacağını kavrayamazlar...

Eşimi seviyorum,o da beni....Mutlu bir yuvayı,boş,gereksiz hal ve davranışlarla yıpratmaya hiç niyetimiz yok!
İki ihtiyar olduğumuzda,birbirimize yine seven gözlerle bakmak istiyoruz...
Tıpkı şimdi olduğu gibi....

arkadaslar dokuzuncu senesine giriyoruz evliligimin surda 1 bucuk senesinde hersey yoluna girmeye basladi diyebilirim.Ben evlendigimde 16 yasindaydim.Henüz birsey bilmeden evlendim.Bende cok hata yapmisimdir biliyorum ama ben geldigimde esim eski hayatindan arkadaslarindan cevresinden kopamadi birtülü.yeni yeni kopuyor artik.Cok mücadele ettim cok oturup konustum olmadi tartistik olmadi kavga ettik bunlarin sonunda siddete maruz kaldim.Ama ayrilamadim cünkü cocuklarim vardi ben ayri anne babanin cocuguyum ve cocuklarima bu aciyi yasatmak istemedim hicbir zaman.Arkamda hicbir destegim yoktu belki bir destek bulsaydim ayrilirdim.......
Bu hikaye böyle sürüp gidiyor iste.En sonunda baktim ki o degismiyor Sonunda ben degismeye karar verdim.Nemi yaptim,,
önceleri temizlik hastasiydim temizlik yapar durudum simdi esim evdeyken yapmiyorum hicbirsey umursamaz kadini oynuyorum.Sofrayi topluyorum görünür kalabaliklari kaldiriyorum ve gidip yanina oturuyorum basini dizime aliyorum oynuyorum sonra kendime bakiyorum disarida fazla acik olmami sevmyior onun istedigi gibi makul kiyafetler giyiyorum disarida .Ama evde..... Evde tam bir geysa gibiyim sexi kiyafetleri giyiyorum kendime özen gösteriyorum onu mutlu etmeye calisiyorum herseyden vazgecmeye basladi yavas yavas ama disarida haftada bir arkadaslari ile toplanip icki icerlerdi ondan vazgecmedi bir zaman Onada cözüm buldum aliyorum eve ictigi ickiyi kuruyorum cilingir sofrasini bende oturup onunla birlikte iciyorum.Biraz önce bir arkadasimla bu konuyu konustuk beni cok ayipladi bu kopnuda icki icilirmi diye bilmiyorum belki buradada cikacaktir ayiplayan ama evliligimi o iki kücük masum yavrumu yanliz birakmamak icin esimi evine baglayip mutlu bir yuva olusturana kadar cocuklarimi saglikli bir ortamda büyütebilecegime emin olana kadar bunlari yapmak zorundayim.Sizce hatami yapiyorum???

melos cum mutluluk nedir?
ben artik mutlulugu söyle saniyorum
cocuklarim mutluysa esim mutluysa bende mutlu oluyorum.Taaki simdiye kadar bu böyledi
Bugün yasadigim bir olay bana bunun aslinda böyle olmadiigini hatirlatti.Sanirim ben biraz kendimi unuttum:çok üzgünüm:

selam,dosteline katılıyorum,onların mutluluğu derken kendimizi hiç düşünüyormuyuz...sonra gerçekten sude nazın dediği gibi nedir mutluluk diye soruyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…