Ne olursa olsun,çiftlerden biri,''ben daima haklıyım''fikrine dadanmışsa,binanın temelinde yıkım başlamıştır!!!!
Aslında,suçunu farkeden taraf,inatçı keçi olmaktan sıyrılıp,süt dökmüş kedi pozisyonuna geçse hiiiiç bir şey kalmaz ortada...Anlayış,anlayış,anlayış.....
Bazen suçlu olduğumuz,ileri gittiğimiz,olayı hemen kapatmak elimizdeyken uzatıp,ta kocamızın yedi sülalesine indiğimiz GERÇEK,değil mi hanımlar??
Bazen de erkeklerin suçlu olduğu,bu durumda kaçmak için kapının önünde turladığı,'' hep sen mi haklısın?''diye dişlerini sıktığı da bir GERÇEK!!!
Eşimle yılda bir kez tartışır yada kavga ederiz,ama sebep hiç de kayda değer değildir.Yok yok,nadiren de olsa,arada iyi oluyor..Bu kendilerine gelmesinde yapılacak öncelikli davranışlardan biri...İleri gitmeden,hakaret etmeden,yoksa 1 saat sonra yüzüne bakacak yüz olmaz kendimizde...Kösele değiliz ya!
Hele hele çocukların yanında,sesin yükselmesi,onların''annem ve babam birbirlerini sevmiyorlar''düşüncesine sevkeder!Bu durum da ağzınızın yerine,gözleriniz devreye girsin.Gözler de,dilin yapacaklarını pek aratmaz..Halbuki onlar,az sonra herşeyin süt liman olacağını kavrayamazlar...
Eşimi seviyorum,o da beni....Mutlu bir yuvayı,boş,gereksiz hal ve davranışlarla yıpratmaya hiç niyetimiz yok!
İki ihtiyar olduğumuzda,birbirimize yine seven gözlerle bakmak istiyoruz...
Tıpkı şimdi olduğu gibi....