- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.259
-
- Konu Sahibi inceldigiyer
Eee tatlım 2000lş yılların erkek ailelerinin evlilik ritueli bu..oğlan ever para kazan kafası var..dediğim gibi benim maddi imkanım vardı da gık demedim mesafemi çektim..hala saygısızlık etmiyorum..sonuç bir evin bir oğluyla evliyim..malda mulkte gozun yok ama o mallar donup dolaşıp eşime gelecek.canim benim neler diyosun .. bu yaptiklari cok yanlis Allah var kimseye iyi gelmez ki bu ..
Ben birsey demiyorum dahada, yukarida Allah var herkes hakettigini bulsun diyorum
Kız tarafı borcu kızlarına yapmıyolar işte fark buBen de şu olaya takmış durumdayım arkadaşlar,, biz kız tarafı mutfak, yatak odası,kına ..vs yapıyoruz.. Erkek tarafı kalanı (düğün ve salon takımı,takacaksa takısı)yapmak için borç yapıyor, iyi güzel.. EEeborç? ya takılanlarla ödeniyor veya yıllarca karı koca beraber borç ödüyor..
Yada Tüm herşeyi,sizin alacaklarınızı da borç yapın,o zaman beraber ödenir..
Benimkileri eşim aldı duğunden sonra da kayın ailem el koydular ustune para istediler ustune o karambolde eşimin aldığı evin tapusunu üstlerine yaptılar sonra gittiler kendilerine ev aldılar...o yüzden dikkat etmek lazım..ben memurum eşim memur bizim imkanımız var onlara artık eyvallahımız yok kayıpları manen kotu oldu..tekrar ediyorum bu sebeple kotu olmamak kaydıyla dikkatli olmak lazım
ben anlamadım 6 tane alıp borç bitirtmenin mantığı ne.eşinle daha geç evlenirsin sadece.inan anlamadımSeneye nasipse dugunum olacak daha 1 yildan fazla var ama bazi konular konusuluyor tabi.. konu dugun takisi
Nisanlimin ailesi durumlari cok kotu olmamasina ragmen biz alamayiz, oglum kendin al takilari dedi. Yazdigim cumlede virgule kadar sorun yok ama sonrasi .. Nisanlim alacak biz afedersiniz essek gibi borc odeyecegiz ama takilari onlar almis gibi dugunde gosteris yapacaklar, tamam. Ben dedim ki hic takiya gerek yok sizde almayin, nisanlimda almasin ne gerek var ki millet gosteris icin borc sikintisi cekmeye.. aaa havalara kalktilar olmaz elalem ne der vs vs
Sonuc, cozum nisanlim pasa pasa alacak takilari :)
Ailem birsey istemiyor, bende birsey istemiyorum ama illede ne istiyorsunuz soyleyin diye sorup duruyorlar, kendim odeyecegim seyin nesini soruyolarsa artik
Evet arkadaslar
Kendi odeyecek oldugum bilezikler kac tane olsun siz soyleyin
Ailem asla karismiyoruz birsey istemiyoruz sen soyle diyorlar, ben kendimiz odeyecek oldugum icin 1 bilezigi birak yarisini bile istemiyorum ama birsey demeliyim, herkes 4 bilezik diyor
Sizin aileniz veya size kac bilezik takildi? Aileniz kac bilezik istedi?
Edit: Arkadaslar parkbyull arkadas bana cok guzel akil verdi tekrar tesekkur ederim canim dedigi gibi 6 bilezik isteyecegim ve bilezikler alinip borclari bitene kadar dugun evlilik yok al borcunu bitir oyle evleniyoruz diyecegim