Sorunlar ve sevmedigim cozumleri

Ben daima çiftin dügünü, ev dösemesini kendileri yapmasi taraftarim, fakat taki baska birseydir. Adi üstünde bir hediyedir, ve ben asla güya bana kötü günlerde yardimci olacak bir hediyeyi kendim ödemek istemem.

Sende sakin bu konuda taviz verme. Eger simdi nisanlin ailesine laf söyleyemiyorsa, üzgünüm, evlenmenin hiç anlami yok. Hep böyle ailesini lafini dinleyen insan ile evlilik çok zor olur.

Sen restini çek. Onlar eger millete hava atmak istiyorlarsa, gidip kendi paralari ile yapsinlar. Ve nisanlin ilede konus. Böyle birseyi asla kabul etmeyecegini, ve eger diretirse, dügün, mügün iptal olacagini söyle. Eger simdi restini çekmezsen, ilerde basin çok agrir, benden söylemesi canim.

canim benim neler diyosun .. bu yaptiklari cok yanlis Allah var kimseye iyi gelmez ki bu ..
Ben birsey demiyorum dahada, yukarida Allah var herkes hakettigini bulsun diyorum
Eee tatlım 2000lş yılların erkek ailelerinin evlilik ritueli bu..oğlan ever para kazan kafası var..dediğim gibi benim maddi imkanım vardı da gık demedim mesafemi çektim..hala saygısızlık etmiyorum..sonuç bir evin bir oğluyla evliyim..malda mulkte gozun yok ama o mallar donup dolaşıp eşime gelecek. sende kotu olma ama yolunu bil..altın mı diyorlar tamam ama borçla evlenmeme şartını kousun ailen o borç bitmeden duğun tarihi alınmayacak....qlınan altında kızın mihri olarak kızımıza açılan altın hesabına konulacak..

Ben de şu olaya takmış durumdayım arkadaşlar,, biz kız tarafı mutfak, yatak odası,kına ..vs yapıyoruz.. Erkek tarafı kalanı (düğün ve salon takımı,takacaksa takısı)yapmak için borç yapıyor, iyi güzel.. EEeborç? ya takılanlarla ödeniyor veya yıllarca karı koca beraber borç ödüyor..
Yada Tüm herşeyi,sizin alacaklarınızı da borç yapın,o zaman beraber ödenir..

Kız tarafı borcu kızlarına yapmıyolar işte fark bu

Ne kadar tanıdık bir konu... kendi takilarini kendin yap sonra onlar onunla gösteriş yapsin... valla canim yapacak bisey yok alinacak takilar ödenecekte. Sonra eyvallah etmezsin sonrasi iyi olur onlarla olan iliskini etkiler diyecegim amaaaa

Sonrasinda olacak olan şeyler hakkında ipuclarini yakala. nişanlın bu uğurda düğünü bile iptal etmeyi düşünüyor yada bunu dile getiriyorsa seni kaybetme korkusunda bi sikinti var demektir. Daha evli bile degilsiniz bu rahatlik nerden geliyor.Bazi şeyler gelecegin habercisi.. nisanlindan gelen bu msjlari yakala bence. Ileride buyuk sorunlar yasayabilirsin. Dikkatli ol.

Büyük geçmiş olsun arkadaşım bayaa fena olmuş sizinki

Ben çok kınardım bole seyleri basıma geldi açıyorum ağzımı iyi dinleyin eşime Nişanda sormadılar bile nolacak napacaz diye bana da sormadılar 2 sene nişanlı kaldım aramadılar durumları da var yani en azından biraz yapacak kadar var ama sormadılar bile neyse nişan da 5000 tl tek taş yuzuk bide fiyatını bilmiyorum pırlanta set taktılar ailesi mors oldu tabi bu bole oldu düğün zamanı geldi yüne aynı bende senin gibi bo ödemem dedim ama eşim öderim ben nolur beni rezil etme dedi tamam dedim ne diyim artık eşim 20 gr lık 10 bilezik bide 5 taş yuzük aldı 10000 tl fiyatı da tabi hala soran yok düğündede verdi ellerine taktılar mecburen güya hava attık işte kollarım dolu oldu ama şu an görüşmüyorum çok da guzel bahanem oldu

6 ya da 8 bilezik iste.
borc bitmeden evlenme.
ne yazik ki artik hep boyle yapıyor erkek aileleri.
bilezik sayisi muhabbetine sen girme. Ailen 8 desin.

Kv işin kolayını bulmuş

Alın bileziği ertesi gün de satın en fazla aradaki miktarı zarar edersin aylarca borç ödemezsin

Kv düğüne gelecek elbise alacaksa bilezik de alsın yarım altın hatta çeyrek altın fiyatına bile var

İlle de Adana burma istemediğinize göre 3000 tl 10 bilezik bile eder

O zaman bende yazayım :)) benimkilerde incecik bi set yaptilar saolsunlar 4te bilezik baska 5milyar falan harcamislardr. geri kalan herseyi biz yaptik esimle dugun salonu mobilyalar v.s... Yinede allah razı olsun onuda yapmayabilirlerdi diyorum çünkü en basta yapmicaz demislerdi sonradan yapinca onlarada sevindim haliyle :))
Benim hosuma gitmeyen şey zaten durumlari kötü olsa asla bi sey istemezdim durumlari normalin ustunde.
Bu da degil tam düğün zamani bizim evi dosemek yerine kaynanam kendi evini dosedi :) yeni yatak odasi takimi ,oturma takimi, perdeler v.s.. bizim dugunden oncede esimin evli olan kardesine ev aldilar.bide o evin icine masraf yaptilar üstelik. Sizin düğüne yardim edemiyiz ev kredisi ödüyoruz dediler. Ben simdi gülerek anlatıyorum tabi ama o zaman deli olmustum sen bi oglunu evlendirmeden öbürüne neden ev alırsın kendi evini döşersin diye.

Sonuc itibariyle o zaman cok üzülmştm ama sonrasında işime geldi. Eyvallahım yok. 40milyar borc odedik 1senede bitti şükür . Bi durum oldugunda lafimida söylüyorum onlarin evi var yapcaklar tabi ev aldinz onlara gibi. O zaman uykulrim kaciodu nasıl olacak die haksizliga gelemiodum bi ogluna dugununu yap ustune 200 milyar harca onun esi calismio cocugu var kirada oturmasnlar die. Öburunun esi calisiyor nasil olsa öderler die dugununu bile dogru dürüst yapma....trajikomikti benim icin ama simdi bi gramda umrum değil suan :))

Son düzenleme:
Ah şu gösteriş merakı... Bence en temizi düğün yapmayın. Valla bak. Yahu bu ne işkence?
Aklı olan insan bunları kiralar zaten, satın almaz bir de borcunu ödeyeceğini bildiği şeyi.

Esim takti 6 bilezik...kv de takti ve esimin tum kardesler taktibirer bilezik toplamda 13 biezigim oldu...
Dugunu esim yapti benim ailem hicbisey yapmadi..esimin aileside ufak tefek seyler yaptilar ortu, pike gibi.
Bileziklerime ihtiyacimiz oldu ev aldik bende verdim esime gonullu..
Yanliz mihir degil de mehir degil mi o!?
Benim bildigim mehir denir.
Nisanliniz da gercek yuzunu gostermis dikkatli olun ne demek bilezik yoksa dugun yok

Konu sahibi; ailesine aldığınız kararı söyledikten sonraki gelişmeleri yazarsanız sevinirim, borç bitene kadar düğün olmuycak kararından bahsediyorum.

ben anlamadım 6 tane alıp borç bitirtmenin mantığı ne.eşinle daha geç evlenirsin sadece.inan anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…