Sorun 1 ayda 10 kilo vermek değil rutin ne olmalı

venus0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
8.076
25
Merhaba
Başlıklara baktığımda herkes kilo vermek için bir kaç ay egzersiz yapıp bırakıyor.
Benim merakım şu bir kadın ömrünün sonuna kadar hergün ne yapmalıkı taş gibi kalsın yani ebru şallının 3 cd sini sonsuza dek başa sarıp yaparak mı yada jillian 30 days ı mi bir ömür yapacak? Sanmıyorum bir süre sonra aynı sporlara bagasıklık kazanıyor bence vucut ve ayrıca bunlar hep kilo verdiren zor kısa vadeli şeyler.

ne yapmalı ebru şallı gibi çoccuk doğurup o popoya o karna sahip olmak için ne kadar emek istiyor ve ne istiyor?

Biz kadınlar işe gidiyoruz dönüyoruz ev eş kendimiz bir çok sorumlulugumuz var hadi diyelim ki yok yardımcımız var ama yinede saat6da işten çıkıp 9 lara kadar yaz kış spor salonlarında olamayız daha doğrusu ben olamam yorulurum sıkılırım . Sıcacık Evimde spor odamda çalışmak varken.... sonsuza kadar süper bir fizik için ( guzel fizik fazlalıksız yuvarlak sert popo düz kaslı karın ince bel sallanmayan kollar dik sırt sert bacaklardır kastır bence) ne yapmalı?
Bugünü değil yarını düşünüyorum bana yardım edebilecek
tecrübeli bir spor hocası var mı aranızda?

Ben spor hocasi degilim ancak ömür boyu sporu hayat sekli haline getirmeliyiz düsüncesine sonuna kadar inananlardanim. Spor salonuna da gerek yok iyi bir fizige ulasmak icin. Forumda evinde laptop karsisinda spor yapan ve basariya ulasan bircok bayan var (ki bunlara ben de dahilim). Eskiden olmaz diye düsünüyordum, artik olabilecegini biliyorum. Cabuk bikmamak icin de ömür boyu devam ettirilecek aktiviteler secilmesi taraftariyim. jillian ya da intanity cok iyi programlar fakat 50-60 yaslarinda da yapabilecek misiniz? Bunlar hep kisa süreli careler. Ömür boyu vücudumuzun elverdigi bölgesel calistiran videolardan haftada 2-3 kez ve diger hafif kardio calismalari haftanin 5-6 günü yeterli olacaktir bence. Yüzme, yürüyüs, bisiklete binme, hafif kosu, evde hafif kardio v.s. Ben yasadigim yerde sadece disarida nordic walking yapan, ya da sadece bisiklete binen oldukca yasi ilerde insanlar görüyorum tas gibiler hala. Bikinilerle geliyorlar yüzmeye. Bir kere siki calisip gerekli kaslarimizi güclendirdik mi hareketsiz kalmamakla onlari korumamiz mümkün. Is herseyden önce kendi beynimizde bitiyor. Kendimizi motive etmemiz en önemli konu.

Çok haklısın aslında yuzmek en en en ıyısı ancak yaz kış pek mumkun değil. Bisiklet yürüyüş bunlarda alt bedeni çalıştırıyor biz kadınlarda belli yaştan sonra kamburluk garip bir duruş şekli oluşuyor. Yani ne kadar fitte olsa duruşta sorun oluyor. Yetrsiz kastan.

Tabii o yüzden haftada birkac kez kollari, sirti filan calistiran hareketler de önemli. Benim kollarim leslie ile cok sikilasti. Hep tombul yumusak kollarim vardi elimde su siseleriyle leslie yapinca simdi yavas yavas kaslandigini da farkedebiliyorum. Üst bedeni calistirinca 7 kg vermeme ragmen gögüslerim de etkilenmedi.

Aynen dediğnizi gibi. Amaç 1 ayda bilmem kaç kilo değil amaç hayatında spora dair yeni sayfa açmak yeni başlangıçlar yapmaktan geçer. Her gün spor yapmak o kadar faydalıki tabii ama zamanı olana ))

Bende günlük olarak spor yapıyorum ama basit şeyler ısınma hareketleri sonra spor alıştıktan sonra egzersizleri arttırmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…